24.Ben Davies

Forsvar

Ben Davies ble kjøpt fra Championship-klubben Preston North End da Liverpool hadde stopperkrise i januarvinduet 2020.

Ben Davies ble kjøpt fra Championship-klubben Preston North End da Liverpool opplevde en stopperkrise i januarvinduet i starten av 2021.

Davies ble født i den lille kystbyen Barrow-in-Furness. Allerede i en alder av elleve år sluttet han seg til akademiet til Preston North End. Hans debut for førstelaget kom allerede i januar 2013.

Han spilte på den tiden venstreback. De neste årene tilbrakte han ute på lån i flere klubber – York, Tranmere, Southport, Newport og Fleetwood, før han i 2017/18-sesongen endelig etablerte seg på førstelaget til klubben hvor han gikk gradene. Han var ansett som en av de beste midtstopperne i Championship da Liverpool kjøpte ham for en halv million pund.

Davies var på utgående kontrakt, og det gikk mot en overgang til Celtic til sommeren før Liverpool kastet seg inn i siste liten og kuppet overgangen i januar. Davies fikk firedoblet lønnen sin ved å gå til Liverpool.

Davies fikk ikke spille en eneste kamp for et Liverpool-lag som hadde helt ekstreme skadeproblemer i midtforsvaret. I Premier League var han i kamptroppen bare ved fire anledninger, og han var også på benken i like mange kamper i Champions League.

Ble lånt ut til Sheffield United for hele 2021/22-sesongen, hvor han fikk 22 kamper. 

Ble solgt til Rangers for 4 millioner pund 19. juli 2022. Det betyr at de røde tjente godt på 26-åringen, som de betalte £500 000 (+£1,1 millioner i prestasjonsrelaterte klausuler) for vinteren 2021. I tillegg til at han var utlånt til Sheffield United i 2021/22, som betalte nettopp den summen for å benytte spilleren.