22.Calvin Ramsay

Forsvar

DatoTypeKampHB
09.11.22 EFLLiverpool - Derby00(3-2 str.)77.10

Status

Utlånt til Bolton Wanderers ut 2023/24-sesongen

Calvin Ramsay kom til Liverpool fra Aberdeen sommeren 2022, og signerte da en langtidskontrakt. Sommeren 2023 ble han lånt ut til Preston for hele sesongen.

Den offensive høyrebacken var skotsk U21-landslagspiller da han kom til Liverpool. Han gikk gradene i Aberdeen, en klubb han kom til da han var ni år gammel. Han signerte proffkontrakt med den skotske klubben i 2019.

Ramsay var opprinnelig sentral midtbanespiller, og spilte i den posisjonen helt frem til U15-nivå. Da ble han omskolert til høyreback i forbindelse med en ungdomsturnering. 

Skotten imponerte i en slik grad at han siden har spilt i en posisjonen. Han fikk sin seniordebut for Aberdeen som innbytter i en kamp mot Dundee United i mars 2021. 

Han fikk fem kamper til mot slutten av den sesongen, inkludert sin første start.

Det store gjennombruddet fikk han i 2021/22-sesongen. Da spilte han i Europa Conference League-kvalifiseringen for Aberdeen, og etablerte seg raskt som fast på laget. Han spilte 24 kamper i den skotske toppdivisjonen, og fikk ytterligere tre kamper i de nasjonale cupene. 

I løpet av sine totalt 39 kamper for Aberdeen leverte han hele ni målgivende pasninger, og scoret ett mål. Han ble av de skotske sportsjournalistene kåret til årets unge spiller i Skottland i 2021/22.

Den første sesongen på Anfield ble veldig vanskelig, på grunn av store skadeproblemer. Da han kom til Liverpool fant de en ryggskade som gjorde at han mistet pre-season og først kunne trene skikkelig i september. Det ble med to kamper for de røde i debutsesongen, før han måtte operere kneet i februar.

Sommeren 2023 ble han lånt ut til Preston i Championship for hele den kommende sesongen. Skader og sykdom ødela store deler av oppholdet i Championship, og Ramsay endte til slutt med kun 132 minutter for Preston. 

Januar 2024 ble han lånt ut til Bolton Wanderers ut 2023/24-sesongen. 


Skadehistorikk

12. februar

Pådro seg en langtidsskade i kneet, og opererte torsdag 16. februar. Mistet hele resten av den sesongen. 

Fullførte sin rehabilitering 15. juli, og fikk sine første minutter på banen for Preston North End lørdag 22. juli. 

10. juli

Da oppkjøringen skulle sparkes i gang ble det oppdaget en ryggskade man ikke kjente til fra tidligere, og Ramsay hadde fremdeles til gode å trene normalt med sine nye lagkamerater, før han var ute på feltet 29. september.