Christian Benteke

Angrep

DatoTypeKampHB

Christian Benteke Liolo ble født 3. desember 1990 i Kinshasa i Zaire. Den store angriperen er 190 cm høy, og imponerte Brendan Rodgers nok til å gjøre ham til sitt førstevalg når spissplassen skulle forsterkes sommeren 2015.

Kraftspissen hadde scoret 49 mål på 101 kamper for Aston Villa, og med hele fem scoringer i kamper mot Liverpool, var de helrøde lei av å måtte forsvare seg mot ham, og la £32,5 millioner på bordet for å få han i riktig drakt.

Han startet sin seniorkarriere i Genk, og fikk sin debut i 2007/08-sesongen. I 2010 fikk han sin debut for det belgiske landslaget, i en privatlandskamp mot Bulgaria. To år senere, i 2012, scoret han sitt første landslagsmål i en 4-2 seier over Nederland. Under Marc Wilmots har han hatt fast plass. Han har syv scoringer på 24 kamper for landet sitt.

I april 2014 røk han akillesen på trening med Aston Villa, og mistet VM-sluttspillet i Brasil og 12 kamper for Aston Villa. Han slet med å finne formen etter skadeavbrekket, men under Tim Sherwood fant han tilbake scoringsformen og var med på å slå Liverpool ut av FA cupens semifinale, og redde plassen for Villa.

Aston Villa var motvillig til å la han gå til Liverpool, men Brendan Rodgers fikk til slutt sin mann da Liverpool la £32,5 millioner på bordet og utløste spillerens utkjøpsklausul.

Benteke er en veldig fysisk sterk angriper, og har vært regnet som en av de sterkeste hodespillerne i ligaen. Hans første mål for Liverpool kom allerede i hans andre kamp mot Bournemouth, da han ble matchvinner.

Han fikk det likevel tøft i sin første sesong i Liverpool, og hadde problemer med å tilpasse seg spillestilen spesielt da Jürgen Klopp kom inn. Det ble mye kamper på benken for Benteke, men han noterte seg likevel for 10 scoringer i den første sesongen og flere av dem kom mot slutten av kamper etter at han kom inn.

Uten å ha fått noen minutter i treningskampene sommeren 2016, var det klart at Benteke ikke hadde en plass i Jürgen Klopps planer.

Etter noen uker med forhandlinger ble han 20. august 2016 bekreftet klar for Crystal Palace, som hadde gått med på en overgang verdt 27+5 millioner pund.