Joao Carlos Teixeira

Midtbane

DatoTypeKampHB

Liverpool hentet den portugisiske U19-landslagsspilleren Joao Carlos Teixeira fra Sporting Lisboa i februar 2012. Playmakeren hadde imponert mot Liverpool i NextGen Series, og sikret seg dermed en overgang til Anfield-klubben.

Teixeira startet sin Liverpool-karriere på Rodolfo Borrells reservelag. En ryggskade gjorde at det tok lang tid før han ble varm i trøya på Anfield, men den 12.februar 2014 ble han innlemmet i førstelagstroppen og fikk sin Premier League-debut som innbytter i en 3-2 seier over Fulham på Craven Cottage.

Før dette hadde han et mislykket låneopphold i Brentford fra den 10.september til den 8.oktober 2013.

Den 15.august 2014 ble midtbanespilleren lånt ut til Championship-klubben Brighton & Hove Albion for hele 2014/15-sesongen. Der hadde han et vellykket opphold helt frem til han brakk høyre legg i en kamp mot Huddersfield den 14.april 2015.

I 2015/16-sesongen spilte Teixeira sju kamper under Jürgen Klopp og ti kamper for Liverpools U21-lag. Liverpool tilbød portugiseren en ny kontrakt, men spilleren selv ønsket seg en ny utfordring, og valgte i stedet spill for Porto da hans avtale med Anfield-klubben kom til veis ende.