Jordon Ibe

Angrep

DatoTypeKampHB

Jordon Ashley Femi Ibe ble tidenes yngste scorer for Wycombe i ligaspill da han i sin første kamp fra start scoret som 15-åring mot Sheffield Wednesday, 15.august 2011. Mot slutten av det samme året ble han hentet til Liverpools ungdomsakademi.

Han fikk spille for Liverpool U19 i NextGen Series, med enkelte opptredener for reservelaget. Han kom i søkelyset da Brendan Rodgers tok ham med på preseason-turen til Amerika sommeren 2012, etter at han hadde imponert under trening på Melwood.

Ibe har fart, god teknikk og liker å drible. Han kan både gå på utsiden og innsiden, hvor han kan bruke sin gode venstrefot til innlegg eller skudd.

17 år gammel fikk han sin debut for Liverpool i den siste ligakampen i 2013, mot QPR på Anfield, hvor han fikk godskrevet en målgivende pasning. Den jordnære tenåringen fulgte opp med en god pre-season sommeren 2013, og ble da flyttet permanent opp til Melwood for å være med i førstelagstroppen.

Den 21.februar 2014 ble han lånt ut til Championship-klubben Birmingham for resten av 2013/14-sesongen, hvor han hjalp St Andrews-klubben til å unngå nedrykk med innlegget som resulterte i målet som holdt Birmingham i divisjonen tre minutter på overtid i siste serierunde.

I august 2014 ble Ibe lånt ut til Derby County for hele 2014/15-sesongen, men ble hentet hjem fra Championship-klubben den 15.januar 2015.

Etter en veldig god vårsesong, signerte han ny 5-årskontrakt med Liverpool 21. mai 2015.

Ibe scoret sitt første mål for Liverpool, da Liverpool vant 0-1 borte mot Rubin Kazan i Europa League 5. november 2015. Ibe hadde likevel en skuffende sesong i 2015/2016 hvor det var ventet at han ville ta steget opp etter at Raheem Sterling forsvant, og klarte ikke å leve opp til forventningene fra sesongen før.

Den 14.juli 2016 ble Ibe solgt til Bournemouth for 15 millioner pund. I avtalen har Liverpool fått med klausuler når det gjelder tilbakekjøp og videresalg. Det betyr at Liverpool har førsterett på å kjøpe Ibe i fremtiden, og at Anfield-klubben har krav på prosenter av et eventuelt videresalg fra Bournemouth.