Kevin Stewart

Forsvar/Midtbane

DatoTypeKampHB

Kevin Stewart ble hentet til Liverpools akademi i juli 2014, etter at han forlot Tottenham Hotspur, hvor han hadde vært ved Spurs sitt akademi siden 2010.

I januar 2015 ble han lånt ut til Cheltenham Town for en måned, før han returnerte til Liverpool 2.februar. I mars samme år ble han lånt ut på nytt, denne gang til Burton Albion. Stewart gjorde et dramatisk vinnermål for Burton mot Cambridge i siste serierunde i 2014/15-sesongen, og sikret med det Burton League Two-tittelen.

I juli 2015 ble Stewart lånt ut til Swindon Town for hele 2015/16-sesongen, hvor han spilte de sju første kampene før han skadet kneet. Etter fire måneder med rehabilitering på Melwood returnerte spilleren til Swindon, men ble så hentet hjem til Liverpool i forbindelse med klubbens skadekrise i januar 2016. Han fikk sin debut sammen med fire andre i FA-cupens tredje runde mot Exeter, som endte 2-2. Han fikk sin ligadebut mot Aston Villa i 6-0 seieren på Villa Park i februar.

Jürgen Klopp likte det han hadde sett i en slik grad at 23. februar 2016 ble Kevin Stewart belønnet med en ny langtidskontrakt ut 2019/20-sesongen, med opsjon på et ekstra år. Stewart spilte sin første Premier League-kamp fra start i 4-1-seieren mot Stoke 10. april 2016.

Meget arbeidsvillig og profesjonell er Stewart en spiller som tidligere var elev under Liverpools nåværende akademidirektør, Alex Inglethorpe, hos Tottenham. Han er en spiller som både kan spille sentralt på midtbanen og som back. I Liverpools førstelagstropp er han først og fremst en del av "cuplaget" og med en tilsynelatende nokså lang vei fram mot startplass i ligaen. Dette til tross,
8. november 2016 bekreftet klubben at han hadde skrevet under på en ny kontrakt med opsjonsåret, slik at han er bundet til Liverpool frem til 2021.

Den 21. juli 2017 ble Stewart solgt til Hull for £5.5 millioner pund. Overgangssummen kan stige til 8 millioner pund om alle klausuler slår inn. Samtidig som Stewart gikk til Hull kom Andy Robertson motsatt vei.