54.Liam Hughes

Keeper

Det kom som en overraskelse da Liverpool FC meldte om overgangen til Liam Hughes 1. februar 2021, dagen overgangsvinduet stengte. Han er født 19. august 2001.

De røde hadde sikret seg en ny spiller for U23-laget – en ung målvakt som har representert Nord-Irland på U17- og U21-nivå. Målvakten har to kamper for U21-landslaget.

Ifølge analyseverktøyet InStat er Hughes 193 centimeter høy, og har skrevet under på en kontrakt i Liverpool som varer frem til sommeren.

Han startet karrieren i Dungannon, før han dro videre til Portadown. Der fikk han førstelagsdebuten allerede som 15-åringen. Celtics akademi plukket ham opp i i 2018. Der var han i to og et halvt år. Han satt på benken to ganger for Celtic – begge gangene i Challenge Cup. Han spilte ingen førstelagskamper for den skotske storklubben.

Da Liverpool hadde en keeperkrise i februar 2021, med tre målvakter ute, satt Hughes på benken i Premier League-kampen mot Sheffield United.

Den 7. januar ble keeperen lånt ut til Stalybridge Celtic på nivå 7 i engelsk fotball for resten av 2021/22-sesongen. Den 11. mars kom den triste beskjeden om at sesongen var over for Hughes, etter at han brakk brystbenet i en trafikkulykke. Han hadde da spilt 10 kamper for utlånsklubben.


Skadehistorikk

11. mars

Den 11. mars 2022 kom den triste beskjeden om at sesongen var over for den lovende keeperen, etter at han brakk brystbenet i en trafikkulykke. Han hadde da spilt ti kamper på utlån hos Stalybridge Celtiic på nivå 7 i engelsk fotball.