Mario Balotelli

Angrep

DatoTypeKampHB

Liverpool hentet Mario Balotelli for £16M fra AC Milan i august 2014. To år senere dro han gratis til Nice.

24-åringen sto på det tidspunkt bokført med 33 landskamper for Italia, og representerte sitt land både i EM i 2012, Confederations Cup i 2013 og VM i Brasil i 2014.

Balotelli ble føldt i Palermo den 12.august 1990 av ghanesiske foreldre, Thomas og Rose Barwuah, men ble adoptert av Balotelli-familien før han hadde fylt tre år etter en lang periode på sykehus med tarmproblemer.

Han startet karrieren i den lokale klubben Lumezzane i Brescia, og fikk sin førstelagsdebut bare 15 år gammel. Han ble senere lånt ut til Inter Milan, og Serie A-giganten kjøpte ham i 2007. I sin første sesong hos Inter gjorde han sju mål på 15 kamper.

19 år gammel ble han kjøpt av Manchester City for £24M, hvor han ble gjenforent med sin første manager i Inter, Roberto Mancini. En kneoperasjon førte til at det tok tid før han kom igang i City, men han ble kåret til banens beste spiller i FA-cupfinale-seieren over Stoke i 2011.

I 2011/12-sesongen var Balotelli strålende for City, og han var med på å sikre klubbens første ligamesterskap siden 1968.

Han gjorde 30 mål på 80 kamper for City før han returnerte til Italia og ble AC Milan-spiller i januar 2013.

Balotelli er en sikker straffesparkeksekutør, og misbrukte sitt første straffespark noensinne i 2013, da tidligere Liverpool-keeper Pepe Reina reddet hans straffe i en kamp mot Napoli.

Italieneren kom til Liverpool med en solid merittliste, hvor han blant annet hadde vunnet tre Serie A-titler, Champions League, Premier League, FA-cupen og Coppa Italia.

Balotelli ble ingen suksess i sin første sesong på Anfield, og ble den 27.august 2015 lånt tilbake til AC Milan for resten av 2015/16-sesongen. Låneoppholdet var ikke av det vellykkede slaget. Balotelli var plaget av skader, og fikk bare 10 kamper fra start for Milano-klubben.

Etter en sommer hvor spissen ikke var på banen eller benken i noen av Liverpools treningskamper, og Jürgen Klopp gjorde det klart at man lette etter løsninger andre steder, ble Balotelli klar for Nice på deadline day 2016. Overgangen var gratis og permanent.