Martin Skrtel

Forsvar

DatoTypeKampHB

Martin Skrtel gikk gradene i den slovakiske klubben FC Previdza og spilte også for FC Trencin før han forlot hjemlandet til fordel for Zenit St Petersburg i 2004.

Han spilte totalt 113 kamper og gjorde fem mål for den russiske klubben som han ble seriemester med i 2007. Fredag 11.januar 2008 skrev han under på en kontrakt for fire og et halvt år på Anfield.

Slovaken viste svært lovende takter i sin første halve sesong på Anfeld. Totalt spilte han 20 kamper vinteren og våren 2008. Han virket litt rusten i sine to første opptredener i helrødt, et innhopp i en ligakamp mot Aston Villa og han første kamp fra start i cup-oppgjøret mot Havant & Waterlooville. Men etter hvert viste han seg til å bli en solid tilvekst til midtforsvaret. Denne sesongen har han fulgt opp og greid å holde veteranen Sami Hyypiä og skadefrie Daniel Agger ute fra et midtforsvar hvor han regjerer sammen med Jamie Carragher. Selv etter smertefull kneskade var han tilbake på rekordtid og gikk nesten rett inn på laget igjen. En skikkelig tøffing som "tar ingen fanger", er han blitt en aldri så liten kultfigur på The Kop med sitt kompromissløse og sterke duellspill.

2009/10-sesongen var ikke den beste for Martin Skrtel, som viste veldig varierende forsvarsspill frem til han pådro seg en metatarsalskade i februar, som holdt han ute for resten av sesongen. Han hadde to år igjen av sin nåværende avtale sommeren 2012, men skrev under på en ny kontrakt som gjør at han er Liverpools eiendom frem til 2014.

Sesongen 2010/11 var midtstopperen meget stabil, og var den eneste utespilleren i klubben som spilte samtlige minutter med Premier League-fotball.

Martin tok ytterligere et steg videre i 2011/12, og LFCSCSB var bare et sted hvor han ble kåret til årets spiller. Slovaken var stabilt god gjennom hele sesongen, og dannet et sterkt indre forsvar sammen med Daniel Agger. 27-åringen ble linket til andre klubber sommeren 2012, men Liverpool fikk ham til å skrive under på ny langtidskontrakt med klubben den 20.august.

2012/13 mistet imidlertid Skrtel utover i sesongen plassen til veteranen Jamie Carragher. Han virket ikke å være en favoritt hos manager Brendan Rodgers og det ble snakket om et mulig salg sommeren 2013. Det ble imidlertid ikke noe av, og etter at Martin gjorde "comeback" med en sterk kamp mot Manchester United beholdt han plassen på laget. Han bidro også med imponerende sju scoringer i Premier League i 2013/14.

I 2014/15 var den tøffe slovaken Liverpools mest tiltrodde midtstopper under Brendan Rodgers, og den 10. juli 2015 skrev han under en ny treårskontrakt med Liverpool.

I 2015/16 ble Skrtel brukt mye i starten av sesongen, men slet med å komme tilbake i form og på laget etter langvarig skade og måtte etter hvert finne seg i å være etter både Dejan Lovren, Mamadou Sakho og også Kolo Toure i rekken av midtstoppere.

Den 14.juli 2016 ble midtstopperen solgt til tyrkiske Fenerbahce for 5,5 millioner pund.