Steven Caulker

Forsvar

DatoTypeKampHB

Steven Roy Caulker ble født i Feltham i London 29. desember 1991, og kom til Tottenham-akademiet som 15-åring. Den nå 191 cm høye midtstopperen signerte sin første profesjonelle kontrakt da han ble 18.

Han ble så lånt ut til Yeovil Town i 2009/2010-sesongen, og etter det ble han lånt ut til Bristol City den kommende sesongen. Brendan Rodgers var den neste til å låne unngutten, da han tok til seg Caulker i den første sesongen i Premier League med Swansea i 2011/2012.

Spillet i Swansea gjorde at han ble tatt ut til Storbritannias OL-lag i London 2012, og spilte alle de fire kampene der.

Han fikk så 18 kamper for Tottenham og scoret to mål i den første sesongen under Andre Villas-Boas. I 2012 fikk han også sin første og eneste kamp for England, da det ble 4-2-tap mot Sverige. Caulker scoret ett av Englands mål i privatlandskampen.

Det ble sett på som en feil av Spurs-supporterne, da han ble solgt til Cardiff sommeren 2013 for 8 millioner pund. Det ble også starten på en liten nedtur for Caulker, som etter bare en sesong ble solgt videre til QPR.

Han har denne sesongen spilt én Premier League kamp fra start på lån i Southampton, og hatt to innbytter. I tillegg har han spilt tre kvalifiseringskamper til europacupen og to ligacupkamper.

Til sammen har Caulker ifølge Trinity Mirror data unit spilt 120 kamper i Premier League.

Fikk bare fire kamper for Liverpool etter at han kom på lån. Tre av gangene kom han inn som innbytter. Hans eneste hele kamp kom i FA-cupen mot West Ham, da det endte 0-0 på Anfield.