Derfor er Liverpoolfestivalen utsatt

Gjøvikgjengen har jobbet i to år med å planlegge Liverpoolfestivalen men nå må de altså kaste inn håndkledet, på oppløpet til det som skulle bli Skandinavias største festival i sitt slag.

Vi har tatt en prat med Jaran Pedersen som er en av ildsjelene bak Liverpoolfestivalen. Han har hatt noen travle dager siden det ble klart at festivalen måtte utsettes.

Hvorfor velger dere å utsette festivalen når alt tyder på at landet blir mer og mer åpnet opp igjen?

– Vi måtte på et eller annet tidspunkt ta en avgjørelse og nå kunne vi ikke vente lengre. Slik det ser ut nå så kan vi være inne i fase 4 av gjenåpningsplanen når festivalen egentlig skulle vært arrangert. Dette ville vi ikke kunne vite sikkert før i midten av juli, og så lenge kunne vi altså ikke vente. Både av hensyn til festivaldeltagerne, artister, legender, og alle leverandører og samarbeidspartnere.

– I tillegg til at restriksjonene her i landet måtte spille på lag med oss så er vi jo også avhengig av at flere andre land, slik som England, Portugal og de skandinaviske landene ikke har restriksjoner som ved innreise til Norge eller inn igjen til hjemlandet sitt.

Hvor trist er det å måtte utsette årets festival?

– Det er jo selvfølgelig veldig trist, men samtidig så har vi jo visst at det kunne bli en realitet. Vi trøster oss med at jobben vi har lagt ned i forkant av Liverpoolfestivalen 2021 har lagt et godt grunnlag for en enda bedre festival i 2022

28. – 30. juli er datoene for neste års festival men hvordan vil den bli?

– Nå har vi jo plutselig enda bedre tid på oss og det betyr at vi legger ambisjonene enda litt høyere. De siste dagene har vi jobbet mye med å knytte til oss de samme artistene, legender og andre som skulle hatt en viktig rolle under årets festival. Vi har allerede sikret oss Jamie Webster, Det Betales, Ragnhild Lund Ansnes, David Fairclough og John Aldridge.

– Ingen av de andre som var booket inn til årets festival har takket nei til å være med videre til 2022 men noen av dem trenger litt lengre tid før de kan bookes inn. Det vil også bli flere navn i 2022 siden vi utvider med en dag, vi starter opp allerede torsdagen, og da må det jo smelle litt!

Hvordan er tilbakemeldingene fra supporterne på at årets festival er avlyst?

– De aller fleste forstår at vi har måtte gjøre som vi har gjort. Mange har sendt melding om at de vil videreføre festivalpasset til 2022 og det gjør oss jo veldig glade. Vi regner jo med at mange vil be om å få refundert pengene når vi åpner for det, men vi tror faktisk at flertallet velger å videreføre festivalpass og andre billetter.

Hva må folk nå gjøre hvis de ønsker å få refundert pengene eller videreføre festivalpasset til 2022?

– Vi vil ganske snart sende ut mail til alle som har kjøpt festivalpass og billetter til de andre eventene. Der vil de få informasjon om hva de må gjøre for å få refundert pengene. Ønsker de å videreføre festivalpass og annet til 2022 så trenger de ikke å gjøre noe som helst annet enn å glede seg til festival. Vi har også lagt ut en side med spørsmål og svar i forbindelse med utsettelsen. Der finner du svaret på det aller meste.

Takk for praten Jaran, nå er det bare å vente på ny festival i 2022

– Akkurat nå føles det helt forferdelig lenge til vi skal åpne portene. Men 14. august er jo Premier league tilbake og det vil jo så absolutt være med å gjøre ventetiden både morsommere og kortere. Det blir også deilig å få tilbake en normal verden hvor vi kan feire klubben vår uten å måtte tenke på smittevern. Jeg håper og tror at vi skal kunne feire et nytt ligagull når vi samles på Gjøvik i juli neste år!