Slik forklarer de prisøkningen:Derfor snur ikke TV 2

Over 20.000 underskrifter var ikke nok til å få TV 2 til å snu. Les begrunnelsen her.

I mai kom meldingen om at TV 2 nok en gang skrur opp prisene på TV 2 Sport Premium. Skal du ha tilgang til Premier League-fotball på TV 2 Play (tidligere Sumo) vil prisen bli 649 kroner i måneden.

Vil du ha kanalene via lineær-TV, blir prisen på svimlende 899 kroner i måneden.

En økning fra 349 til 899 kroner i måneden på fem år, gjorde at Liverpool FC Supporters Club Norway (LFCSCN) tok initiativ til en underskriftskampanje, sammen med Supporterunionen for Britisk Fotball og de andre norske supporterklubbene. Aktørene leverte for to uker siden over 20.000 underskrifter med krav om at prisen på Premier League skal holdes på dagens nivå, eventuelt i en egen pakke. TV 2 samler nå Premier League, La Liga, Champions League og landslagsfotball i en og samme pakke. 

Du kan fremdeles signere på underskriftskampanjen her: 

Slik begrunner TV 2 avgjørelsen

TV 2, ved organisasjonsdirektør Sarah C. J. Willand, har sendt følgende mail til Supporterunionen der de begrunner sitt avslag:

«Når over 20 000 supportere sier sin mening, så gjør det inntrykk. Oppropet viser klart den frustrasjonen mange supportere nå føler på.  

Jeg vil først si at det ikke er med lett hjerte vi igjen øker prisene for å se fotball hos oss. For vi deler en felles lidenskap for fotballen, og en ambisjon om at idrett skal være bredt tilgjengelig for alle. Interessen og engasjementet for fotball i Norge, gjør at det er viktig for oss i TV 2 å sende fotball på skjermen. Men skal vi være med i kampen om rettigheter, er det dessverre store summer vi må ut med. Så selv om vi kan love dere at TV 2 har tatt en mye større andel av prisøkningen de siste årene – noe vi mener har vært riktig - så er det umulig å ikke øke prisen til supporterne i en slik situasjon. 

For samtidig som vi er genuint opptatt å være et hjem for de store idrettsøyeblikkene, må vi også dekke de utgiftene vi har på å kjøpe rettigheter, produsere sendinger og utvikle teknologi som gjør at vi leverer et best mulig produkt ut til dere som seere og fans. 

Når vi nå har satt sammen et totalprodukt med flere fotballrettigheter, er det først og fremst fordi vi mener det er et godt produkt. En pakke som dekker nesten alle behov for europeisk fotball. For noen blir det dessverre dyrere, for andre blir det faktisk billigere når alt blir samlet på et sted. Så skjønner vi at noen ikke vil ha hele pakken, fordi man kanskje ikke følger de ulike ligaene like tett eller fordi det blir dyrt. Men det er en vurdering vi har gjort utfra hvilken tilbakemelding vi har fått når vi har spurt seerne, men også fordi vi ikke skal gå på økonomiske tap.  

I våre naboland ser vi samme utvikling i pris og pakker. I Danmark selges alle rettighetene samlet, og der koster det nå 449 danske kroner (610 norske kroner) å se alt. I England må man nå betale opp mot 74 pund (870 kroner) i måneden for å se alt av fotball. De velger også - som oss - å tilby fotballrettighetene samlet i en pakke. 

Vi har i tillegg et tilbud for dem som «kun» ønsker noen få kamper hver uke. For 179 kroner i måneden, med abonnementet «Sport, film og serier» på TV 2 Play, får man én kamp fra Premier League, to fra Champions League og én fra La Liga hver uke gjennom hele sesongen. For dem som ikke ønsker å se absolutt alt av fotball, så vil man jo her få mange av høydepunktene, i tillegg til det beste med det norske landslaget. 

Supporterunionen har både vært en konstruktiv kritiker og viktig samarbeidspartner for oss de siste ti årene. Det gjelder både når vi er enige, men det gjelder også når vi er uenige. Tilbakemeldingene vi får fra dere er verdifulle – selv om vi ikke alltid kan levere nøyaktig på det dere ber om – slik som denne gang.  

Denne høsten har vi tidenes fotballhøst på TV 2, og vi er glade for å ha så mye fotball som vi kan formidle ut til de tusen hjem. Vi håper fortsatt at flest mulig ønsker å samles foran en TV 2-skjerm kommende sesong – og vi lover at vi skal gjøre vårt for å skape fotballfest på TV 2. 

Med ønske om en god helg og fortsatt konstruktivt samarbeid i årene som kommer».