VG: TV 2 snur ikke, og prisen blir stående

TV-kanalen øker prisene foran neste sesong.

I mai kom meldingen om at TV 2 nok en gang skrur opp prisene på TV 2 Sport Premium. Skal du ha tilgang til Premier League-fotball på TV 2 Play (tidligere Sumo) vil prisen bli 649 kroner i måneden.

Vil du ha kanalene via lineær-TV, blir prisen på svimlende 899 kroner i måneden.

En økning fra 349 til 899 kroner i måneden på fem år, gjorde at Liverpool FC Supporters Club Norway (LFCSCN) tok initiativ til en underskriftskampanje, sammen med Supporterunionen for Britisk Fotball og de andre norske supporterklubbene.

På fredag i forrige uke ble det overlevert over 20 000 underskrifter til TV 2, med krav om at prisen på Premier League skal holdes på dagens nivå – eventuelt ha en egen pakke kun for Premier League.

Nå melder VG at prisen blir stående.

– Vi har ingen problemer med å forstå frustrasjonen over prisøkningen på rettigheter. Det er en frustrasjon vi deler. Prisen på rettigheter har økt enormt de siste årene, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah C.J. Willand i TV 2 til VG

– Noen ganger lar rettighetene ikke seg regne hjem. Det er grunnen til at vi for eksempel tapte Premier League-rettighetene til Nent Group i siste runde, sier Willand videre.

Ikke medlem i supporterklubben? Bli medlem!

– Skuffende

Formann i supporterklubben, Pål Christian Møller, var med da de 20 431 underskriftene ble overlevert på fredag. Han er skuffet over kanalen.

– Vi hadde en bra samtale, og de lovet å ta en diskusjon på det. Dersom de ikke åpner for at man kan velge bare Premier League, så må jeg si at jeg er svært skuffet.

Nå «tvinges» abonnentene til å betale for Champions League, La Liga og landslagsfotball i tillegg til Premier League, ettersom alt skal samles i én pakke.

– Vi mener fremdeles at det må være mulig å kunne velge det ene produktet. Dersom de står fast ved dette, uten å gi folk mulighet til å kun velge Premier League, så må vi vurdere å ta nye skritt.

– Dersom 10 prosent av de som har signert sier opp abonnementet, så vil de tape 20 millioner kroner. Men jeg håper jo at de kommer til fornuft, sier Møller.