Liverpool - Everton 3-1:Herlig Liverpool-seier i Merseyside-derbyet

Mané, Coutinho og Origi scoret for Liverpool, men det er et skår i gleden: Sadio Mané måtte ut med skade.

Liverpool
  31
  Everton

   Lørdag 01.apr 1330 (PL) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports

   Kampstatistikk
   Spillerbørs

   Simon Mignolet 7

   God oppvisning av sisteskansen, som hadde noen lengre perioder uten å være involvert. Lite å gjøre før utlikningen, og åpnet 2. omgang med en redning på dødball. Viktig hånd på skuddet til Holgate som gikk via en spiller.

   Nathaniel Clyne 6

   Hadde tidlig en situasjon med Baines som kunne resultert i gult kort. Ellers en trygg, solid kamp på backen, uten nevneverdige feil. Lå noe dypere i banen enn vanlig, og ikke særlig mye med fremover.

   Joël Matip 7

   Beholdt roen i periodene hvor Everton presset. Gjorde ting enkelt og trygt med ballen. Godt gjennomført i sitt første Merseyside-derby.

   Dejan Lovren 8 LB

   Fikk en særdeles tøff oppgave mot ligaens beste spiss så langt, men gjennomførte den med bravur. Sto tett i Lukaku, satte standarden med en overlegen luftduell tidlig, og slapp aldri belgieren til. Brøt stadig foran, var uredd i duellene og var smart med ballen. Var i duellen i forkant av 1–1, men kan ikke lastes særlig for målet. Glimrende kamp. Får bestemannsprisen i dag.

   James Milner 6

   Ble med opp og ned på sin venstreside, taklet og ble taklet, men tillot ikke gjestene mye rom med ballen. Slet noe med å passere fysisk robuste Holgate og komme til innlegg. Gjorde seg stadig tilgjengelig, hadde en viktig blokkering og gjenvant ballen i forkant av 3–1.

   Lucas Leiva 8

   Inn på laget som Lallana-erstatter hadde han mange øyne rettet mot seg, men Lucas vokste seg imponerende inn i kampen og gjorde det han kan best. Brøt inn og stoppet angrep på angrep, trøkket til i alle dueller og var sikker med ballen. Kjempekamp av brassen.

   Emre Can 8

   Fremgangen fortsetter for tyskeren, som var svært ivrig, løp mye og dominerte i flere perioder sentralt. Måtte tåle noen stygge taklinger og stemplinger, men lot ikke det skremme ham fra å omfavne nye dueller. Pådro seg gult for en litt vill takling uten å treffe, men alt i alt en strålende derbyprestasjon.

   Gini Wijnaldum 7

   Viktig brikke i en dynamisk midtbane. Startet mer som en ryddegutt som gjorde en god, gjerne usynlig, jobb, og involverte seg mer offensivt i 2. omgang. Pasningssterk, gode taklinger, og selv om Barkley fikk noen meter, var han ofte klok i de påfølgende posisjoneringene.

   Sadio Mané 8

   Den største trusselen til de røde med ivrige løp og gode kombinasjoner. Viste eminent kontroll og fart da han ga laget en drømmeåpning på fantastisk vis. Ut med skade ti minutter etter pause.

   Philippe Coutinho 8

   Ikke særlig involvert i starten, men ga gjestene trøbbel omtrent hver gang han fikk utfordre. Kom gradvis mer inn i det, brant en stor sjanse etter 20 minutter og presterte seg for alvor – i typisk stil – den lekre 2–1-scoringen. Ypperlig, smart assist til Origi. Byttet ut til fortjent og stående applaus.

   Roberto Firmino 7

   Nest sist på ledermålet, løp mye og god til å holde på ballen. Ikke like giftig som vanlig, men viste noen lekre finesser. Bedre etter pause. Ble dratt ut til høyre etter Origis innhopp, og over på venstre da Trent kom inn. Tatt av på overtid.

   Divock Origi 7

   Kom inn sentralt på topp med 35 minutter igjen, og det tok ikke lang tid før han viste seg frem. Noen finter og et skudd over ble fulgt opp med løpet og avslutningen som endte med 3–1. Veldig god i førsteforsvarerjobben, jaget og taklet. Brukte tid med ballen i sluttminuttene. Glimrende innhopp.

   Trent Alexander-Arnold

   Fikk de siste snaut 20 minuttene. Løp veldig mye og fikk en stor sjanse. Friskt innhopp på høyresiden av tenåringen.

   Ragnar Klavan

   Kom inn i forsvaret på overtid for å trygge ledelsen.

   Tabell
   #LFC på Twitter
   Kampfakta
   Kampreferat

   Skrevet av: Bernt Dag Ravnevand berntdag
   Siste Til vår nyhetsoversikt
   18.01.2018 kl 07:42

   – Vi vil prøve alt vi kan for å få Can

   30. juni går Emre Cans kontrakt ut på Anfield. Nå bekrefter Juventus at de ønsker tyskeren.

   +
   18.01.2018 kl 07:24

   Har allerede avvist ett lån på Sturridge dette vinduet

   Inter Milan er ikke den første utenlandske klubben som har forsøkt å låne Sturridge i januar.

   +
   17.01.2018 kl 20:06

   Se hva som skjedde i tunnelen mot City

   Sett av 13 minutter for å se siste 'Inside Anfield'.

   +
   17.01.2018 kl 17:56

   Vil ha Sturridge på lån

   Liverpool foretrekker et salg av spissen.

   +