Dominans, skrekkminutter og lettelse

For en heseblesende og vanvittig kamp på Emirates!

Liverpool dominerte stort i første omgang, og gikk fullt fortjent opp til 2-0 ved Salahs 21. mål i andre omgang.

Alt lå til rette for en fantastisk innledning på jula for Jürgen Klopps menn, men så raknet det fullstending. På fire skrekkminutter hadde Arsenal snudd 0-2 til 3-2 på sin egen hjemmebane,  godt hjulpet av en kjempemiss av Simon Mignolet på skudd fra Granit Xhaka.

Liverpoolfansen kunne pustet lettet ut da Roberto Firmino skapte balanse i regnskapet etter 70 minutter, men kampen roet seg på ingen måte ned etter det. Men det ble ikke flere mål til tross for masse sjanser også de siste 20 minuttene.

Dette er på ingen måte en kamp som vil få juleroen til å senke seg for en Liverpool-supporter. Man er heldig om pulsen har roet seg innen julematen serveres om to dager.

52
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)Salah scorer sitt 21. mål!

Og det 15. ligamålet. Firmino og Salah kombinerer mesterlig, og nå setter egypteren muligheten med et skudd fra 17 meter. Bøyer ballen forbi Cech med venstrebeinet.

53
Arsenal
Sanchez reduserer.

Sanchez kommer seg løs fra Gomez og setter ballen mellom beina på Mignolet med en stupheading. Svakt av Gomez.

56
Arsenal
Granit Xhaka utligner

Knallskudd.

Granit Xhaka fyrer løs fra 20 meter, men Mignolet feilberegner skuddet som går rett på han. Stor miss av belgieren.

25
Målscorer: Philippe Coutinho (Assist: Mohamed Salah)Coutinho scorer.

Philippe Coutinho header Liverpool i ledelsen etter at pasningen fra Salah går via Koscielny.

58
Arsenal
Özil sender Arsenal i ledelsen.

Alexandre Lacazette kombinerer godt med Özil, som scorer Arsenals tredje mål på fire minutter.

70
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Emre Can)Firmino scorer!

Roberto Firmino skaper balanse i regnskapet. Cech får hendene på skuddet, men han klarer ikke slå ballen over og den går i mål.

63
Arsenal
Iwobi med gult kort.

Holder Mané.

30
Sadio ManéMané med skuddforsøk

Sadio Mané skyter fra 16-meter, men skuddet blir for enkelt å redde.

44
Sadio Mané (Mohamed Salah)Dobbelsjanse for Liverpool.

Stor sjanse for Liverpool. Salah kommer alene med keeper, men Arsenals sisteskanse redder, returen tar Mané på volley, men like over. Bare sekunder seinere får Salah en ny mulighet men bommer på ballen i avslutningsøyeblikket.

45Mignolet ordner opp.

Sjanse for Arsenal, der Mignolet til slutt får tak i ballen.

48
Mohamed SalahSalah med avslutning.

Cech redder.

49
Arsenal
Iwobi nær selvmål.

Coutimho skyter via Arsenal-spilleren og ballen går like utenfor. Liverpool får corner, som etter hvert blir klarert.

21
Roberto Firmino (Andy Robertson)Stor sjanse for Firmino.

Så nær for Liverpool!

Robertson finner Firmino på bakerste stolpe med et herlig innlegg, men Cech redder headingen fra brasilianeren. Kampens største sjanse til nå.

24
Roberto Firmino (Philippe Coutinho)Firmino med ny heading

Like utenfor!

Denne gangen er det Coutinho som finner hodet til Firmino, men headingen går til side for mål.

61
Arsenal
Xhaka skyter utenfor.

Ny sjanse for Arsenal som har tatt over nå, og Liverpool gjør mye feil. Xhaka skyter utenfor.

62
Sadio Mané (Philippe Coutinho)Mané rett på keeper.

Stor sjanse for Liverpool, når Coutinho finner Mané på bakerste stolpe. Men avslutningen går rett på Cech.

78
Arsenal
Mignolet redder Bellerins skudd.

Ny stor sjanse for Arsenal, denne gangen får Mignolet slått til corner på Bellerins skudd.

89
Mohamed SalahSalah like utenfor.

Salah med stor mulighet for Liverpool. Er omringet av Arsenal-spillere, men fyrer løs like utenfor.

Før kampen

Vi er halvveis inne i Premier League-sesongen når Arsenal tar imot Liverpool fredag kveld. Avspark er kl. 20.45, og oppgjøret vises direkte på TV 2 Sport Premium.

Liverpool jakter på sin andre «dobbeltseier» over Arsenal i Premier League på rad. Forrige sesong vant de røde 4–3 på Emirates og 3–1 på Anfield, mens det i august ble hele 4–0 foran The Kop.

Fjorårssesongen var første gang siden 1999/2000 at Liverpool vant begge ligamøtene med The Gunners. Klarer de det igjen fredag kveld, blir det femte gang med full pott mot dem i Premier League og 16. gang totalt.

De tre siste kampene mellom Liverpool og Arsenal har alle endt med helrøde seire og hele elleve scoringer for Jürgen Klopps mannskap. Sist det ble fire på rad mot londonerne, var tilbake i mai 1998.

Her er Liverpools lag:

Mignolet, Gomez, Lovren, Klavan, Robertson, Henderson, Can, Coutinho, Salah, Mané,Firmino. Res: Karius, Arnold, Milner, Lallana, Wijnaldum, OX, Solanke.

1Liverpool tar avspark.

Firmino setter i gang den første julekampen.

1
Ragnar KlavanKlavan får frispark.

Midt på Liverpools banehalvdel etter duell med Alexis Sanchez.

2
Andy RobertsonRobertson rydder opp.

Andy Robertson ordner opp når Arsenal starter et farlig angrep, og sender ballen inn til Mignolet.

4
Arsenal
Sanchez med skudd.

Alexis Sanchez skyter, men skuddet blir blokkert. Returen kommer det heller ikke noe ut av.

5Can takler ut til kampens første corner.

Den avblåses etter hvert for offside for Arsenal etter at Salah, klarerte og ballen ble slått inn i feltet igjen.

7Corner for Liverpool.

Liverpool får sin første corner i kampen etter at Gomez bryter et Arsenal-angrep og ballen til slutt havner hos Salah. Corneren fra Coutinho går inn til Cech, som holder.

9Arsenal farlig frampå.

Arsenal best fra start på Emirates, men Liverpools forsvar har hatt grei kontroll til nå. Liverpool sliter med å etablere spillet sitt.

9
Jordan HendersonHenderson nede for telling.

Kapteinen sitter på bakken og ser ut til å ha fått strekk i låret.

12
Sadio Mané (Roberto Firmino)Halvsjanse for Liverpool.

Endelig kommer Liverpool til en ok sjanse når Mané setter fart på venstresiden. Han legger inn til Firmino, men brasilianeren har ikke vært helt venn med ballen til nå i dag.

13
Inn: James Milner (Ut: Jordan Henderson)Milner inn for Henderson.

James Milner kommer inn for en skadet Jordan Henderson.

14
Philippe CoutinhoCoutinho skyter utenfor.

Coutinho avslutter fra rundt 20 meter etter pasning fra Salah, men skuddet går utenfor Cechs høyre stolpe.

15
Arsenal
Bra innlegg fra Robertson.

Andy Robertson kommer fra venstre og legger farlig inn foran mål. Koscielny rydder opp for Arsenal.

20
James Milner (Roberto Firmino)Veggspill.

Nærme!

Milner og Firmino kombinerer ved 16-meteren, men nok en gang klarer Arsenal og klarere. Liverpool bedre med i kampen nå.

21

24
Arsenal
Farlig Arsenal-sjanse.

Sanchez tråkler seg inn i feltet, og Mignolet rydder opp.

24

25

28
Arsenal
Corner fra Arsenal, som ikke blir noe av.
29
Arsenal
Milner blokkerer.

Alexandre Lacazette fyrer av like utenfor 16-meteren, Milner kaster seg ned og stopper ballen.

30

33
Roberto FirminoGodt skudd av Firmino.

Like over.

Firmino med langskudd fra like utenfor 16-meteren, det går like over mål. Bra forsøk.

34
Arsenal
Monreal ligger nede.

Men kommer seg etter hvert på beina igjen.

35
Dejan Lovren (Philippe Coutinho)Lovren bommer på ballen.

Coutinho med en lobb på frispark inn i feltet, Lovren bommer på ballen i god posisjon.

36
Arsenal
Frispark i muren.

Milner feller Alexandre Lacazette og Arsenal får frispark fra ca 25 meter. Özil skyter i muren og til corner.

38
Dejan LovrenLovren header unna.

Dejan Lovren header unna den påfølgende corneren.

41
Arsenal
Coutinho nær å komme igjennom.

Monreal bommer i duellen med Coutinho, men Brasilianeren får ikke helt kontroll på ballen.

43
Dejan Lovren (Andy Robertson)Arsenal utnytter feil.

Robertson gjør en miss, Arsenal på farlig angrep, men Lovren ordner opp.

44

45Tre minutter lagt til.
45Liverpool leder 1-0 til pause.

Pauserefereat

Etter en kamp som bølget mye fram og tilbake uten de store sjansene i starten av første omgang, koblet Liverpool stadig mer grep om kampen utover i omgangen. Etter et par gode muligheter på headinger fra Roberto Firmino, etter pasning av henholdsvis Andy Robertson og James Milner, var det Philippe Coutinho som for en gangs skyld scoret med hodet. Salah satte fart på høyrekanten, og la inn til Coutinho via Koscielny. Brasilianeren stusset ballen over Cech. Mot slutten av omgangen hadde Liverpool en stor dobbeltsjanse ved Salah og Mané.

46
Arsenal
Bytt for Arsenal
46
Arsenal
Lovren sterk.

Vinner duell med Lacazette inne i 16-meteren, og Mignolet kan plukke opp ballen.

48Sterkt forsvarsspill.

Arsenal har ballen inne i 16-meteren, men Liverpool-forsvaret virker å ha full kontroll.