Vi fulgte Manchester City - Liverpool: Tung dag på jobben for Liverpool

Sadio Mané ble utvist i første omgang på stillingen 1-0. Da klarte Liverpool aldri å komme tilbake, og vil glemme denne kampen fortest mulig.

Lørdag 09.sep 1330 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 54172 / Dommer: Jonathan Moss

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolManchester..PL4-3Referat
LiverpoolManchester..CL3-0Referat
Manchester..LiverpoolCL1-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Simon Mignolet

Vurdert av: Einar KvandeSimon Mignolet 6

Det er kanskje på kanten å kåre en keeper som slipper inn fem mål til Liverpools beste, men Mignolet får lite hjelp av forsvaret foran ham og gjør fire meget gode redninger som begrenser tapet.

Trent Alexander-Arnold 3

Begynte kampen usikkert, og det gikk raskt fra vondt til verre for tenåringen. Slet med å få tak på De Bruyne, og to av scoringene kom etter innlegg fra hans side.

Joël Matip 4

Midtforsvaret sliter veldig med å få tak på Aguero og Jesus i denne kampen. Var også nær ved å gjøre selvmål etter 72 minutter.

Ragnar Klavan 3

Slapp Aguero alt for lett på 1-0 scoringen, og hadde store problemer med å få tak på Jesus. Ble dratt ut av posisjon alt for ofte, og slet med å holde linja.

Alberto Moreno 5

Den i forsvarsrekka som klarer seg best, selv om det ikke sier så mye på en dag som denne.

Jordan Henderson 5

Jobber helhjertet, men kapteinen klare likevel ikke å holde troppene samlet etter at laget blir redusert til ti mann. Slår et meget godt innlegg til Firmino etter et snaut kvarters spill.

Georginio Wijnaldum 4

Nederlenderen klarte ikke å sette sitt preg på midtbanen, og ble byttet ut til fordel for Milner før timen var spilt.

Emre Can 4

Gjør en grei førsteomgang på midtbanen, men får trøbbel når han blir flyttet ned i midtforsvaret i annen omgang, og henger ikke med i svingene når City lar kula gå hurtig.

Mohamed Salah 6

Skapte veldig hodebry for Otamendi i en aktiv første omgang der han skapte flere store muligheter. Burde ha utnyttet sjansene bedre, spesielt den etter en halvtimes spill.

Sadio Mané 6

Var Liverpools bestemann inntil han var uheldig som ble utvist da han med øynene på ballen traff Citys keeper i hoderegionen med strak fot, et godt stykke utenfor 16-meteren åtte minutter før pause.

Roberto Firmino 5

Burde ha gjort mer ut av Hendersons gode innlegg etter snaue kvarteret. Kjemper helhjertet mot overmakten etter at Mané ble utvist, inntil han blir byttet ut midtveis i annen omgang.

James Milner 4

Fikk en solid pipekonsert fra sitt gamle hjemmepublikum da han entret banen som innbytter for Wijnaldum. Kjempet så godt han kunne, men klarte ikke å stabilisere midtbanen.

Alex Oxlade-Chamberlain 3

Fikk sin debut da han kom inn for Salah i pausen, og det spørs om ikke Klopp angrer på det byttet. Spilte i løpet av omgangen i begge indreløper-rollene, men var ikke på bølgelengde med sine medspillere, og bør lære seg noe så elementært som å møte ballen. Var svært passiv da Sane fikk skru 5-0 målet i krysset.

Dominic Solanke

Fikk en halv omgang som erstatter for Firmino. Med Liverpool i undertall hadde han ikke de beste arbeidsbetingelsene, og ble sørgelig alene på topp.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Manchester City (3-1-4-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det ble en umulig oppgave for Liverpool i andre omgang etter Manés utvisning. 

  Denne kampen må Liverpool legge bak seg fortest mulig. I første omgang hang de imidlertid godt med City, selv om hjemmelaget var hakket bedre. Liverpool så farlige ut på kontringer, særlig med Mané og Salah, men sistnevnte var ikke presis nok i de avgjørende øyeblikkene. 

  I pausen valgte Klopp å ta ut Salah til fordel for Oxlade-Chamberlain, som kom inn på midtbanen. Da mistet også Liverpool all fart i angrep, og klarte ikke lenger å utfordre City på deres venstreside. Senere tok han også ut Firmino og Wijnaldum. 

  Hjemmelaget tok fullstendig over i andre omgang. Liverpool så aldri ut til å ha et comeback i seg, og ble løpende mellom City-spillerne som benyttet seg fullt ut av overtallet ved å spille mange korte pasninger. De gangene de kombinerte på flankene klarte ikke Liverpool å henge med, og de spilte seg til flere store sjanser. 

 2. Andre omgang

 3. Moss blåser av90'

  Da er kampen endelig over. Veldig tung dag på jobben for Liverpool.
 4. Vakker scoring av Sané Målscorer: Leroy Sane (Assist: Kyle Walker)90'

  Skrur den i kryssetSané får stå upresset like utenfor 16-meteren, og prikker den i venstre kryss.
 5. Det legges til to minutter90'

 6. Der er du god, Mignolet! Sergio Aguero87'

  Fin redningCity ruller opp nok en gang, og Sané spiller Aguero fri på bakre. Mignolet er kjapp over til motsatt side, og rekker å plukke Agueros avslutning. Bra keeperspill.
 7. Klipper ned Moreno85'

  Sané kommer frustrert inn etter å ha blitt taklet tidligere, og klipper Moreno ned bakfra. Han er imidlertid så vidt på ballen, og slipper unna med tilsnakk og frispark imot.
 8. Aguero avslutter Sergio Aguero83'

  Aguero blir spilt frem på skrått hold, men avslutningen går både over og til side for mål. Brukbar sjanse for City.
 9. Fint av Solanke Dominic Solanke82'

  Solanke vender Mangala bort på lekkert vis på midtbanen. Det som skjer etterpå oppsummerer imidlertid andre omgang, der han blir fullstendig alene på Citys halvdel. Solanke kan ikke noe annet enn å miste ballen.
 10. Can i boken Emre Can80'

  Nå er Emre Can frustrert. Aguero tupper ballen unna i det tyskeren kommer susende inn i en takling. Frispark i inleggsposisjon for City, som de ikke klarer å ta vare på.
 11. Der kommer nummer fire Målscorer: Leroy Sane (Assist: Benjamin Mendy)77'

  Sané scorerNok en gang får Mendy komme fri langs venstresiden, og prikker den enkelt til Sané som står helt umarkert i feltet. Han setter den enkelt i mål.
 12. Nesten selvmål! Benjamin Mendy72'

  Joel Matip skal blokkere et innlegg, men sleiver. Mignolet må kjapt ned for å avverge at den ikke går inn via første stolpe.
 13. Der går Otamendi ut Inn: Eliaquim Mangala (Ut: Nicolas Otamendi)71'

  Otamendi, som hadde kjempeproblemer i første omgang, blir byttet ut. Mangala tar plassen.
 14. Det heades unna70'

  Alexander-Arnold legger inn fra dypet, men ingen Liverpool-spillere kommer på den. Heades enkelt unna.
 15. Frispark i innleggsposisjon69'

  Milner skaffer et frispark høyt i banen. Nå har Liverpool en sjanse til å få et mål på dødball.
 16. City presser og presser68'

  City tar den kort igjen, og prøver å kombinere langs flanken. Igjen blir det offside.
 17. Gjør et spissbytte Inn: Dominic Solanke (Ut: Roberto Firmino)67'

  Nå tar Jürgen Klopp også av Firmino. Har han Sevilla-kampen i tankene? Solanke kommer inn på topp.
 18. Der kan det bli fire Kevin De Bruyne65'

  Sané spiller de Bruyne fri, som fra ti meter blåser ballen over med venstrebeinet. Stor sjanse for hjemmelaget.
 19. Liverpool blir dype62'

  Som forventet med en mann mindre, er det City som har mye ball. Liverpool klarer ikke å etablere et skikkelig press her.
 20. Wijnaldum går ut Inn: James Milner (Ut: Georginio Wijnaldum)58'

  James Milner kommer inn på midtbanen.
 21. City gjør et bytte Inn: Leroy Sane (Ut: Gabriel Jesus)57'

  Tomålsscorer Gabriel Jesus blir byttet ut. Tyske Leroy Sané kommer inn.
 22. Ny kort corner56'

  Nå er det voldsomt press fra City. Ny kort korner, som til slutt ender med et innlegg fra Mendy. Mignolet plukker.
 23. Jesus scorer Målscorer: Gabriel Jesus (Assist: Sergio Aguero)53'

  Aguero blir spilt gjennom på ny, og spiller uselvisk frem Jesus alene med Mignolet. Nå ser det tungt ut for Liverpool.
 24. Nytt offside-mål53'

  Aguero avvinketAguero scorer, men blir riktig avvinket for offisde.
 25. Firmino kjemper51'

  Firmino kombinerer fint med OxladeChamberlain, og skaffer Liverpool corner. Morenos innlegg blir enkelt headet unna på første stolpe.
 26. Klopp endrer på formasjonen48'

  Tre bakDet ser ut til at Jürgen Klopp legger om til tre bak, med Can trukket ned som en tredje stopper. Moreno og Alexander-Arnold som vingbacker.
 27. Oxlade-Chamberlain får debuten Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Mohamed Salah)46'

  Mohamed Salah, som var Liverpools mest aktive spiller fremover i første omgang, blir byttet ut. Oxlade-Chamberlain får sin debut.
 28. Pausereferat

  Mye å ta tak i fra første omgang. Manchester City presser Liverpool høyt, og er hissige på å komme seg gjennom i bakrom. Til slutt lykkes de når de finner en åpning mellom Matip og Klavan. 

  Derimot har Liverpool skapt voldsomme problemer for City, og særlig Otamendi, når Salah har blitt spilt gjennom på Liverpools høyreside. Otamendi fikk et tidlig gult kort og har måttet passe seg siden. De gangene Salah har kommet i gode posisjoner har han imidlertid ikke klart å være presis nok. 

  Sadio Manés røde kort var egentlig en stor sjanse for Liverpool. Ederson kom så vidt foran, og Mané traff ham med foten. TV 2s Mark Clattenburgh sier i pausen at det skulle vært gult kort og frispark, og ikke rødt. Etter det ble det lagt til åtte minutter, hvor City presset på og scoret to mål etter innlegg. Bare ett av dem ble godkjent. 

  Her blir det tungt for Liverpool å komme tilbake, men dersom City fortsetter å stå høyt kan Liverpool få sjanser ved å løpe i bakrom. 

 29. Første omgang

 30. Salah blir helt alene Mohamed Salah45'

  Salah løper fra de Bruyne, klarer å finte Otamendi, men er helt alene og pakket inn i det han mister ballen til Mendy.
 31. Nå ser det tungt ut Målscorer: Gabriel Jesus (Assist: Kevin De Bruyne)45'

  Jesus header i målFor to minutter siden ble det offside, men nå får Jesus stå merkelig alene i feltet og header enkelt inn de Bruynes innlegg. Nå ser det dårlig ut for Liverpool. Fem minutter på overtid.
 32. Jesus avvinket! Gabriel Jesus45'

  City scorerCity etablerer press, og de Bruyne slår et perfekt innlegg til Jesus. Han header den i mål, men linjedommer vinker ham av for offside. Fortsatt 1-0.
 33. Ederson ut på båre Inn: Claudio Bravo (Ut: Ederson Moraes)45'

  Keeperen blir båret ut av banen til stående applaus, iført nakkekrage. Det ser ikke bra ut. Claudio Bravo kommer inn, og det legges til åtte minutter.
 34. Det ser stygt ut Ederson Moraes43'

  Alvorlig for EdersonEderson får fortsatt legehjelp ute på banen. Dette ser ikke bra ut for Citys keeper.
 35. Ederson ligger nede Ederson Moraes40'

  Citys keeper er nødt til å få behanding etter sammenstøtet med Mané. TV 2s kommentatorer konkluderer med at det røde kortet så rett ut. Det ser ut til at City må bytte keeper. Lang pause i kampen nå.
 36. Mané blir utvist Sadio Mané37'

  Matip spiller ballen langt gjennom til Mané, som er oppe med en høy fot når Ederson kommer ut og tar ballen før ham. Manés fot er strak og i brysthøyde på keeperen når han strekker seg etter ballen.
 37. For en redning!35'

  GigasjanseEtter Citys corner detter ballen ned hos John Stones, som skyter knallhardt fra sju meter. Mignolet får imidlertid foten på den. Reaksjonsredning!
 38. Stor sjanse for City33'

  Klavan roterHva er det Klavan driver med der? Bruker altfor lang tid med ballen, og Jesus vinner. Klavan kjemper seg tilbake før Jesus får avsluttet, og Mignolet redder til corner.
 39. City stikker i bakrom32'

  City spiller gjennom Jesus i bakrom, men han blir korrekt avblåst for offside.
 40. Stor mulighet for Salah! Mohamed Salah31'

  Mané briljererMané spiller Salah perfekt gjennom i bakrom. Når han skjærer innover viser han for mye av hvor han skal skyte, og Ederson redder avslutningen enkelt. Stor mulighet for Liverpool.
 41. Can sleiver Emre Can29'

  Emre Can går for både skru og kraft i keeperhjørnet, men sleiver og ballen går langt til side for mål.
 42. Farlig frispark Fernandinho Luiz Roza27'

  Glitrende av Mané!Mané fosser fremover fra midtbanestreken, og Fernandinho klipper ham like utenfor 16-meteren. Farlig skuddhold for Liverpool.
 43. Salah legger inn26'

  Firmino spiller fint frem Salah, men innlegget går nok en gang inn til keeper.
 44. City scorer Målscorer: Sergio Aguero (Assist: Kevin De Bruyne)24'

  Rett i bakromDe Bruyne finner Aguero mellom Liverpools midtstoppere. Spissen runder Mignolet, og setter den sikkert forbi.
 45. Heades unna Alberto Moreno23'

  Morenos corner er bra, men blir headet unna. Henderson sleiver på skuddet i returrommet.
 46. Mané rykker forbi22'

  City sliter med Liverpools fart på deres venstreside. Mané parkerer Mendy denne gangen, men innlegget går ut til corner.
 47. Salah parkerer Otamendi fullstendig Mohamed Salah21'

  For en fart!Otamendi, som har gult kort, har kjempeproblemer med Salah. Han fosser forbi, men innlegget med utsiden av foten går rett inn til keeper. Bra mulighet for Liverpool.
 48. Der sliter Alexander-Arnold Trent Alexander-Arnold19'

  Farlig frisparkDer taper backen en duell mot de Bruyne, og må rive ham ned før belgieren fosser inn i feltet. Innlegg i farlig posisjon for City, men Liverpool header unna.
 49. Sklir i avslutningsøyeblikket Emre Can18'

  Emre Can vender bort en mann og går på skudd fra 25 meter, men sklir i det han avslutter. Ederson redder enkelt.
 50. Smart innlegg Jordan Henderson14'

  Bra av Henderson!Henderson skrur et innlegg fra dypet på bakre stolpe. Hvis Firmino treffer bedre på hælflikken tilbake mot Mané, blir det mål. Fint spill av Liverpool.
 51. Tar kort corner13'

  City velger en kort variant, men blir avblåst for offside når Silva og de Bruyne kombinerer.
 52. Mignolet redder sikkert Simon Mignolet13'

  Fernandinho fyrer av fra 25 meter. Mignolet har god kontroll, men må gi corner.
 53. Alexander-Arnold spiller den ut Trent Alexander-Arnold11'

  Backen blir presset hardt av Jesus, og tilbakespillet til Mignolet går rett til corner. Silvas hjørnespark er kort, og blir enkelt avverget.
 54. Liverpool vinner ballen8'

  City med en lang, høy corner, som Aguero nesten klarer å ta ned på hjørnet av 16-meteren, men Liverpool vinner ballen.
 55. City kontrer Kevin De Bruyne7'

  City vinner ballen på egen halvdel, og de Bruyne fosser i angrep. Han skyter fra 20 meter, men Mignolet er godt med.
 56. Rett i muren7'

  Alberto Moreno går på et overraskende skudd, som går rett i muren. Alexander-Arnolds innlegg på returen går ut.
 57. Frispark i god innleggposisjon Nicolas Otamendi6'

  Salah blir meid ned av Otamendi på hjørnet av 16-meteren. Her kan Liverpool få en mulighet. Gult kort til Citys stopper.
 58. Keeper griper Trent Alexander-Arnold3'

  Trent Alexander-Arnolds innoverskrudde corner går rett i klypene på Ederson.
 59. Corner til Liverpool2'

  Mohamed Salah spiller frem Alberto Moreno, som skyter fra 16. Skuddet blir blokkert og går ut til corner.
 60. Liverpool tar avspark1'

  Kampen er i gang!Solen har tittet frem i Manchester, og alt ligger til rette for en god kamp!
 61. Før kampen

  Ser vi bort fra tapet på straffespark-konkurranse i ligacupfinalen på Wembley i februar 2016, så er faktisk Jürgen Klopp ubeseiret mot Manchester City etter at han kom til Liverpool.

  Manchester City må unnvære kaptein Vincent Kompany, som sliter med en skade i baksiden av den ene leggen, og Raheem Sterling som soner karantene etter at han fikk to gule kort og ble utvist på tampen av Citys forrige kamp mot Bournemouth. City har Ilkay Gundogan tilbake i troppen etter et langvarig skadeavbrekk.

  Liverpool må unnvære den langtidsskadede duoen Adam Lallana og Nathaniel Clyne, mens Jürgen Klopp har valgt å utelate Philippe Coutinho fra troppen for at han han skal trene i helgen for å komme i form igjen etter sine ryggplager.

  Jürgen Klopp gjør tre endringer på laget i forhold til mannskapet som slo Arsenal 4-0. Alle endringene i de bakre ledd. Simon Mignolet, Ragnar Klavan og Trent Alexander-Arnold erstatter henholdsvis Loris Karius, Dejan Lovren og Joe Gomez.

  Nykjøpet Alex Oxlade-Chamberlain sitter på innbytterbenken, og kan dermed få sin Liverpool-debut på Etihad.

  Klopp forklarer utskiftningene han har gjort slik:

  – Dejan spilte 27 minutter for Kroatia sist lørdag, dagen etter spilte han hele kampen, og på tirsdag nye 90 minutter i en ganske vanskelig kamp mot Tyrkia. Han kom ikke tilbake skadet, ellers ville han ikke vært på benken, men han følte litt på intensiteten. Raggy spilte ikke i den andre kampen for Estland, og var strålende mot Crystal Palace. Dette er grunnen til at vi har så mange spillere.

  – Med Joe er det i stor grad det samme. Han spilte to kamper for England U21, og følte seg litt sliten da han kom tilbake. Trent har friskere bein etter bare en kamp. Så det var en enkel avgjørelse. 

  Klopp bekreftet at han er klar til å sende innpå nykommer Oxlade-Chamberlain om nødvendig.

  – Det er grunnen til at han er her. Jeg forventer ikke at han kjenner til alt om måten vi spiller på. Vi har ikke snakket så mye om det ennå. I går hadde vi en veldig viktig økt der vi fokuserte på det taktiske. Det er vanskelig for en ny spiller. Vi har mange ord som vi benytter hele tiden, og han vil helt sikkert finne ut at dette er språket vårt. Han er her for å hjelpe oss.


Skrevet av: Arve Corneliussen
Siste Til vår nyhetsoversikt
07.12.2019 kl 19:08

Liverpool øker luken ned til Manchester City

De regjerende mesterne må vinne alle sine resterende kamper for å få samme poengsum som forrige sesong.

+
07.12.2019 kl 18:35

– Hendo ba meg om å løpe!

Liverpool startet noe tamt, men Henderson og Oxlade-Chamberlain satte fyr på oppgjøret.

+
07.12.2019 kl 18:00

Klopp forklarer det tidlige byttet av Lovren

Kroaten måtte gå av banen i første omgang.

+
07.12.2019 kl 11:22

– Liverpools kamprekke er utrolig

Pep Guardiola forsøker å forklare hvorfor Liverpool ligger elleve poeng foran de regjerende mesterne.

+