Vi fulgte Manchester City - Liverpool: Tung dag på jobben for Liverpool

Sadio Mané ble utvist i første omgang på stillingen 1-0. Da klarte Liverpool aldri å komme tilbake, og vil glemme denne kampen fortest mulig.

Det ble en umulig oppgave for Liverpool i andre omgang etter Manés utvisning.

Denne kampen må Liverpool legge bak seg fortest mulig. I første omgang hang de imidlertid godt med City, selv om hjemmelaget var hakket bedre. Liverpool så farlige ut på kontringer, særlig med Mané og Salah, men sistnevnte var ikke presis nok i de avgjørende øyeblikkene.

I pausen valgte Klopp å ta ut Salah til fordel for Oxlade-Chamberlain, som kom inn på midtbanen. Da mistet også Liverpool all fart i angrep, og klarte ikke lenger å utfordre City på deres venstreside. Senere tok han også ut Firmino og Wijnaldum.

Hjemmelaget tok fullstendig over i andre omgang. Liverpool så aldri ut til å ha et comeback i seg, og ble løpende mellom City-spillerne som benyttet seg fullt ut av overtallet ved å spille mange korte pasninger. De gangene de kombinerte på flankene klarte ikke Liverpool å henge med, og de spilte seg til flere store sjanser.

Rett i bakrom

De Bruyne finner Aguero mellom Liverpools midtstoppere. Spissen runder Mignolet, og setter den sikkert forbi.

45
Nå ser det tungt ut

Jesus header i mål

For to minutter siden ble det offside, men nå får Jesus stå merkelig alene i feltet og header enkelt inn de Bruynes innlegg. Nå ser det dårlig ut for Liverpool. Fem minutter på overtid.

53
Jesus scorer

Aguero blir spilt gjennom på ny, og spiller uselvisk frem Jesus alene med Mignolet. Nå ser det tungt ut for Liverpool.

77
Der kommer nummer fire

Sané scorer

Nok en gang får Mendy komme fri langs venstresiden, og prikker den enkelt til Sané som står helt umarkert i feltet. Han setter den enkelt i mål.

90
Vakker scoring av Sané

Skrur den i krysset

Sané får stå upresset like utenfor 16-meteren, og prikker den i venstre kryss.

6
Frispark i god innleggposisjon

Salah blir meid ned av Otamendi på hjørnet av 16-meteren. Her kan Liverpool få en mulighet. Gult kort til Citys stopper.

19
Trent Alexander-ArnoldDer sliter Alexander-Arnold

Farlig frispark

Der taper backen en duell mot de Bruyne, og må rive ham ned før belgieren fosser inn i feltet. Innlegg i farlig posisjon for City, men Liverpool header unna.

27

Glitrende av Mané!

Mané fosser fremover fra midtbanestreken, og Fernandinho klipper ham like utenfor 16-meteren. Farlig skuddhold for Liverpool.

37
Sadio ManéMané blir utvist

Matip spiller ballen langt gjennom til Mané, som er oppe med en høy fot når Ederson kommer ut og tar ballen før ham. Manés fot er strak og i brysthøyde på keeperen når han strekker seg etter ballen.

80
Emre CanCan i boken

Nå er Emre Can frustrert. Aguero tupper ballen unna i det tyskeren kommer susende inn i en takling. Frispark i inleggsposisjon for City, som de ikke klarer å ta vare på.

14
Jordan HendersonSmart innlegg

Bra av Henderson!

Henderson skrur et innlegg fra dypet på bakre stolpe. Hvis Firmino treffer bedre på hælflikken tilbake mot Mané, blir det mål. Fint spill av Liverpool.

29
Emre CanCan sleiver

Emre Can går for både skru og kraft i keeperhjørnet, men sleiver og ballen går langt til side for mål.

31
Mohamed SalahStor mulighet for Salah!

Mané briljerer

Mané spiller Salah perfekt gjennom i bakrom. Når han skjærer innover viser han for mye av hvor han skal skyte, og Ederson redder avslutningen enkelt. Stor mulighet for Liverpool.

33Stor sjanse for City

Klavan roter

Hva er det Klavan driver med der? Bruker altfor lang tid med ballen, og Jesus vinner. Klavan kjemper seg tilbake før Jesus får avsluttet, og Mignolet redder til corner.

35For en redning!

Gigasjanse

Etter Citys corner detter ballen ned hos John Stones, som skyter knallhardt fra sju meter. Mignolet får imidlertid foten på den. Reaksjonsredning!

65
Der kan det bli fire

Sané spiller de Bruyne fri, som fra ti meter blåser ballen over med venstrebeinet. Stor sjanse for hjemmelaget.

72
Nesten selvmål!

Joel Matip skal blokkere et innlegg, men sleiver. Mignolet må kjapt ned for å avverge at den ikke går inn via første stolpe.

83
Aguero avslutter

Aguero blir spilt frem på skrått hold, men avslutningen går både over og til side for mål. Brukbar sjanse for City.

87
Der er du god, Mignolet!

Fin redning

City ruller opp nok en gang, og Sané spiller Aguero fri på bakre. Mignolet er kjapp over til motsatt side, og rekker å plukke Agueros avslutning. Bra keeperspill.

Før kampen

Ser vi bort fra tapet på straffespark-konkurranse i ligacupfinalen på Wembley i februar 2016, så er faktisk Jürgen Klopp ubeseiret mot Manchester City etter at han kom til Liverpool.

Manchester City må unnvære kaptein Vincent Kompany, som sliter med en skade i baksiden av den ene leggen, og Raheem Sterling som soner karantene etter at han fikk to gule kort og ble utvist på tampen av Citys forrige kamp mot Bournemouth. City har Ilkay Gundogan tilbake i troppen etter et langvarig skadeavbrekk.

Liverpool må unnvære den langtidsskadede duoen Adam Lallana og Nathaniel Clyne, mens Jürgen Klopp har valgt å utelate Philippe Coutinho fra troppen for at han han skal trene i helgen for å komme i form igjen etter sine ryggplager.

Jürgen Klopp gjør tre endringer på laget i forhold til mannskapet som slo Arsenal 4-0. Alle endringene i de bakre ledd. Simon Mignolet, Ragnar Klavan og Trent Alexander-Arnold erstatter henholdsvis Loris Karius, Dejan Lovren og Joe Gomez.

Nykjøpet Alex Oxlade-Chamberlain sitter på innbytterbenken, og kan dermed få sin Liverpool-debut på Etihad.

Klopp forklarer utskiftningene han har gjort slik:

– Dejan spilte 27 minutter for Kroatia sist lørdag, dagen etter spilte han hele kampen, og på tirsdag nye 90 minutter i en ganske vanskelig kamp mot Tyrkia. Han kom ikke tilbake skadet, ellers ville han ikke vært på benken, men han følte litt på intensiteten. Raggy spilte ikke i den andre kampen for Estland, og var strålende mot Crystal Palace. Dette er grunnen til at vi har så mange spillere.

– Med Joe er det i stor grad det samme. Han spilte to kamper for England U21, og følte seg litt sliten da han kom tilbake. Trent har friskere bein etter bare en kamp. Så det var en enkel avgjørelse.

Klopp bekreftet at han er klar til å sende innpå nykommer Oxlade-Chamberlain om nødvendig.

– Det er grunnen til at han er her. Jeg forventer ikke at han kjenner til alt om måten vi spiller på. Vi har ikke snakket så mye om det ennå. I går hadde vi en veldig viktig økt der vi fokuserte på det taktiske. Det er vanskelig for en ny spiller. Vi har mange ord som vi benytter hele tiden, og han vil helt sikkert finne ut at dette er språket vårt. Han er her for å hjelpe oss.

1Liverpool tar avspark

Kampen er i gang!

Solen har tittet frem i Manchester, og alt ligger til rette for en god kamp!

2Corner til Liverpool

Mohamed Salah spiller frem Alberto Moreno, som skyter fra 16. Skuddet blir blokkert og går ut til corner.

3
Trent Alexander-ArnoldKeeper griper

Trent Alexander-Arnolds innoverskrudde corner går rett i klypene på Ederson.

6

7Rett i muren

Alberto Moreno går på et overraskende skudd, som går rett i muren. Alexander-Arnolds innlegg på returen går ut.

7
City kontrer

City vinner ballen på egen halvdel, og de Bruyne fosser i angrep. Han skyter fra 20 meter, men Mignolet er godt med.

8Liverpool vinner ballen

City med en lang, høy corner, som Aguero nesten klarer å ta ned på hjørnet av 16-meteren, men Liverpool vinner ballen.

11
Trent Alexander-ArnoldAlexander-Arnold spiller den ut

Backen blir presset hardt av Jesus, og tilbakespillet til Mignolet går rett til corner. Silvas hjørnespark er kort, og blir enkelt avverget.

13
Simon MignoletMignolet redder sikkert

Fernandinho fyrer av fra 25 meter. Mignolet har god kontroll, men må gi corner.

13Tar kort corner

City velger en kort variant, men blir avblåst for offside når Silva og de Bruyne kombinerer.

14

18
Emre CanSklir i avslutningsøyeblikket

Emre Can vender bort en mann og går på skudd fra 25 meter, men sklir i det han avslutter. Ederson redder enkelt.

19

21
Mohamed SalahSalah parkerer Otamendi fullstendig

For en fart!

Otamendi, som har gult kort, har kjempeproblemer med Salah. Han fosser forbi, men innlegget med utsiden av foten går rett inn til keeper. Bra mulighet for Liverpool.

22Mané rykker forbi

City sliter med Liverpools fart på deres venstreside. Mané parkerer Mendy denne gangen, men innlegget går ut til corner.

23
Alberto MorenoHeades unna

Morenos corner er bra, men blir headet unna. Henderson sleiver på skuddet i returrommet.

24
City scorer

26Salah legger inn

Firmino spiller fint frem Salah, men innlegget går nok en gang inn til keeper.

27

29

31

32City stikker i bakrom

City spiller gjennom Jesus i bakrom, men han blir korrekt avblåst for offside.

Gigasjanse

37

40
Ederson ligger nede

Citys keeper er nødt til å få behanding etter sammenstøtet med Mané. TV 2s kommentatorer konkluderer med at det røde kortet så rett ut. Det ser ut til at City må bytte keeper. Lang pause i kampen nå.

43
Det ser stygt ut

Alvorlig for Ederson

Ederson får fortsatt legehjelp ute på banen. Dette ser ikke bra ut for Citys keeper.

45
Ederson ut på båre

Keeperen blir båret ut av banen til stående applaus, iført nakkekrage. Det ser ikke bra ut. Claudio Bravo kommer inn, og det legges til åtte minutter.

45
Jesus avvinket!

City scorer

City etablerer press, og de Bruyne slår et perfekt innlegg til Jesus. Han header den i mål, men linjedommer vinker ham av for offside. Fortsatt 1-0.

45

45
Mohamed SalahSalah blir helt alene

Salah løper fra de Bruyne, klarer å finte Otamendi, men er helt alene og pakket inn i det han mister ballen til Mendy.

Pauserefereat

Mye å ta tak i fra første omgang. Manchester City presser Liverpool høyt, og er hissige på å komme seg gjennom i bakrom. Til slutt lykkes de når de finner en åpning mellom Matip og Klavan.

Derimot har Liverpool skapt voldsomme problemer for City, og særlig Otamendi, når Salah har blitt spilt gjennom på Liverpools høyreside. Otamendi fikk et tidlig gult kort og har måttet passe seg siden. De gangene Salah har kommet i gode posisjoner har han imidlertid ikke klart å være presis nok.

Sadio Manés røde kort var egentlig en stor sjanse for Liverpool. Ederson kom så vidt foran, og Mané traff ham med foten. TV 2s Mark Clattenburgh sier i pausen at det skulle vært gult kort og frispark, og ikke rødt. Etter det ble det lagt til åtte minutter, hvor City presset på og scoret to mål etter innlegg. Bare ett av dem ble godkjent.

Her blir det tungt for Liverpool å komme tilbake, men dersom City fortsetter å stå høyt kan Liverpool få sjanser ved å løpe i bakrom.

46
Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Mohamed Salah)Oxlade-Chamberlain får debuten

Mohamed Salah, som var Liverpools mest aktive spiller fremover i første omgang, blir byttet ut. Oxlade-Chamberlain får sin debut.

48Klopp endrer på formasjonen

Tre bak

Det ser ut til at Jürgen Klopp legger om til tre bak, med Can trukket ned som en tredje stopper. Moreno og Alexander-Arnold som vingbacker.

51Firmino kjemper

Firmino kombinerer fint med OxladeChamberlain, og skaffer Liverpool corner. Morenos innlegg blir enkelt headet unna på første stolpe.

53Nytt offside-mål

Aguero avvinket

Aguero scorer, men blir riktig avvinket for offisde.

53

56Ny kort corner

Nå er det voldsomt press fra City. Ny kort korner, som til slutt ender med et innlegg fra Mendy. Mignolet plukker.

57
City gjør et bytte

Tomålsscorer Gabriel Jesus blir byttet ut. Tyske Leroy Sané kommer inn.

58
Inn: James Milner (Ut: Georginio Wijnaldum)Wijnaldum går ut

James Milner kommer inn på midtbanen.

62Liverpool blir dype

Som forventet med en mann mindre, er det City som har mye ball. Liverpool klarer ikke å etablere et skikkelig press her.

65

67
Inn: Dominic Solanke (Ut: Roberto Firmino)Gjør et spissbytte

Nå tar Jürgen Klopp også av Firmino. Har han Sevilla-kampen i tankene? Solanke kommer inn på topp.

68City presser og presser

City tar den kort igjen, og prøver å kombinere langs flanken. Igjen blir det offside.

69Frispark i innleggsposisjon

Milner skaffer et frispark høyt i banen. Nå har Liverpool en sjanse til å få et mål på dødball.

70Det heades unna

Alexander-Arnold legger inn fra dypet, men ingen Liverpool-spillere kommer på den. Heades enkelt unna.

71
Der går Otamendi ut

Otamendi, som hadde kjempeproblemer i første omgang, blir byttet ut. Mangala tar plassen.

72

77

Sané scorer

80

82
Dominic SolankeFint av Solanke

Solanke vender Mangala bort på lekkert vis på midtbanen. Det som skjer etterpå oppsummerer imidlertid andre omgang, der han blir fullstendig alene på Citys halvdel. Solanke kan ikke noe annet enn å miste ballen.

83

85Klipper ned Moreno

Sané kommer frustrert inn etter å ha blitt taklet tidligere, og klipper Moreno ned bakfra. Han er imidlertid så vidt på ballen, og slipper unna med tilsnakk og frispark imot.