Salah fortsatte scoringsshowet

Klarer han å gjøre det på en kjølig onsdagskveld i Stoke? Uten tvil! Salah kom inn og scoret to ganger etter Manés ledermål.

Onsdag 29.nov 2100 (Premier League) / Tilskuere: 29423 / Dommer: Martin Atkinson

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolStokePL0-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Sadio Mané

Vurdert av: Torbjørn FlatinSimon Mignolet 6

Et par gode og viktige utboksninger, ellers holdt dagens kaptein seg stort sett unna luftskytset til Stoke. Bommet på taklingen sent i 1.omgang og skulle ha vært utvist.

Joe Gomez 7

Stod godt oppreist når Stoke etter en daff først halvtime begynte å spille røffere og mer direkte. Er etablert som førstevalget på høyrebacken nå.

Joël Matip 7

Den elegante stopperen er nok ikke den som liker stilen til Stoke gest, men kom tross alt bra fra oppgaven og håndterte lange Peter Crouch bra sammen med Dejan Lovren.

Dejan Lovren 8

Kroaten ble noe overraskende spilleklar og var bra med helt fra start. Alt i alt vil Stoke lure på hvorfor de ikke scoret i løpet av kampen, men midtforsvaret gjorde likevel jobben, og Lovren gikk i front.

Alberto Moreno 7

Litt av det meste fra aktive Alberto i kveld. Mistet posisjonen farlig et par ganger og hadde noen tvilsomme klareringer, men bidro med et par strålende opphentninger og taklinger, samt at han også var aktiv offensivt.

Georginio Wijnaldum 6

Gini var nokså lite synlig før pause, men kom mer med når det åpnet seg etter pause og var aktivt med i flere kontringer i tillegg til en manns jobb på det defensive.

Emre Can 7

Tyskeren vil ha likt seg utpå der den kalde onsdagskvelden med plenty av taklinger og kort. Bringer en pondus som Liverpool hadde god bruk for.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

Spilte mot farens gamle klubb, i en sjelden ligakamp fra start, og var helt opplagt tent. Så tent at Klopp valgte å ta ham ut etter et gult kort og krangel langs sidelinjen. Før det hadde han flere gode initiativ og virker å finne seg stadig mer til rette med en liverbird på brystet.

Roberto Firmino 6

Nydelig fremspill til sjansen som Solanke skulle ha scoret på og jobbet som vanlig godt, men var likevel en av de mer anonyme i oransje.

Sadio Mané 8

Virket ikke helt på sitt råeste, men ble matchvinner med et flott åpningsmål og minst like bra forarbeid til 2-0. Var hele tiden Liverpools farligste våpen før Salah kom innpå og vanskelig å komme utenom som bestemann på det seirende laget.

Dominic Solanke 7

Unggutten hadde assist til 1-0 og skulle hatt det til 2-0 da Mané begynte å tenke for mye helt alene med keeper. Han skulle ha scoret selv også, men alt i alt en meget bra første ligakamp fra start i en vanskelig kamp.

James Milner

Gjorde en stødig jobb, og tok en dårlig corner, da Liverpool drepte kampen mot slutten.

Jordan Henderson

Jordan fikk ha på kapteinsbildet under overtiden, da Klopp lot Mané få sin hyllest.

Mohamed Salah

Mo hadde for få minutter på banen til å få poeng på vår børs (30 minutter), men to nye scoringer vil ha gjort ham en kandidat til banens beste – igjen.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Stoke (3-5-2)Liverpool (4-4-2)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det var innhoppet til Mohamed Salah som fjernet all spenning, etter at Stoke, anført av Joe Allen, ikke klarte å overliste Simon Mignolet. Hjemmelaget hadde noen gode perioder også etter pausen, men kom bare til én avslutning på mål. I motsatt ende flyttet Liverpool ofte frem mange spillere for å angripe, og etter Salahs innmarsj slet Stoke med å holde orden på markeringene. Sadio Mané, som scoret kveldens første, slo innlegget som Salah klasket i nettet 13 minutter før slutt, og bare seks minutter senere satte egypteren, fremspilt av Emre Can, inn sitt mål nummer 17 for sesongen foran bortefansen. De siste minuttene ble en komfortabel affære med høylytt synging fra The Travelling Kop, og Jürgen Klopp smilte bredt da han feiret foran dem på vei inn i garderoben.

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  j klopp stoke .jpg
 4. Misbrukte kjempesjanser for Stoke Mame Diouf90'

  Utrolig nok scorer ikke Diouf på returen når Jesé tester Mignolet. Fra kloss hold treffer han først stolpen, så skyter han over på omtrent tomt bur. Assistentdommeren er uansett oppe med flagget.
 5. Tre minutter legges til90'

 6. You'll Never Walk Alone89'

  ... runger utover bet365 Stadium.
 7. Siste Liverpool-bytte for kvelden Inn: Jordan Henderson (Ut: Sadio Mané)89'

  Mignolet kommer frem for å gi Henderson kapteinsbindet.
 8. Gini med frispark Georginio Wijnaldum88'

  Frispark til Liverpool like utenfor boksen. Wijnaldum står sammen med Salah, og førstnevnte skyter. Skuddet er hardt og rett på keeper, som bokser ballen over.
 9. Stoke-bytte Inn: Charlie Adam (Ut: Darren Fletcher)85'

 10. Salah scorer igjen! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Emre Can)83'

  Mål nummer 17 for sesongen!Can slår en flott og høy gjennombruddsball mot Salah, og Pieters nøler nok til at Salah får det rommet han trenger. Toppscoreren stormer ifra og kommer alene med keeper, der han behersket setter inn 3–0 på elegant vis. For et innhopp! For en spiller!
 11. Heading like over Sadio Mané (Mohamed Salah)82'

  Godt slått hjørnespark av Salah treffer en høytsvevende Mané på første stolpe. Headingen er hard, men for høy.
 12. Salah hamrer inn 2–0! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Sadio Mané)77'

  Salahs 16. for sesongen!Salah setter i gang et angrep, og Mané tar over og kommer seg ned til dødlinja på høyresiden. Han ser rekkekameraten bakerst i feltet og slår et flott innlegg. Pang! Og Salah er selvfølgelig treffsikkerheten selv på hel volley. Egypteren dunker ballen høyt i nettet foran de tilreisende supporterne, og Liverpool leder med to!
 13. Stoke bytter inn Jesé Inn: Jesé (Ut: Maxim Choupo-Moting)74'

 14. Allen lurer Mané Sadio Mané74'

  Milner slår corneren selv, men hjemmelaget får avverget. Stoke spiller seg frem og Allen avanserer med ballen til midtbanen. Han slår den rundt Mané, som holder ham i et halv sekund og får kort.
 15. Salah finner Mané73'

  Men innlegget blir blokkert. I bølge nummer to kjører Milner noen skuddfinter på 20 meters hold og skyter via en Stoke-spiller og ut til corner.
 16. Ny stor sjanse for Allen Joe Allen69'

  Tidligere Liverpool-duo lykkes nesten!Crouch header et Pieters-innlegg ned til Allen som skyter på halvspretten i feltet. Ballen fyker like over.
 17. Solanke tas ut Inn: James Milner (Ut: Dominic Solanke)67'

 18. Dobbeltbytte fra Klopp Inn: Mohamed Salah (Ut: Alex Oxlade-Chamberlain)67'

  Det var også det siste Ox gjorde i kveld.
 19. Gult også til Ox Alex Oxlade-Chamberlain65'

  For det som skjedde i samme situasjon.
  klopp ox stoke.jpg
 20. Klopp holder Ox unna Bruno Martins Indi65'

  Dommeren er raskt oppe med kortet til Martins Indi etter en duell med Oxlade-Chamberlain, hvor sistnevnte reagerer nok negativt til at Klopp løper bort og drar spilleren unna.
 21. Shaqiri slår inn64'

  Igjen er Mignolet med i duellen og bokser ballen unna.
 22. Nytt gult kort Georginio Wijnaldum63'

  Denne gangen til lagets andre sentrale midtbanespiller i Wijnaldum, etter en takling nede ved sidelinja.
 23. Mignolet bokser Darren Fletcher63'

  Stoke får frispark på hjørnet av boksen. Fletcher slår inn, men Mignolet er høyest i feltet avverger.
 24. Liverpool kontrer Alberto Moreno61'

  Etter corneren stormer Liverpool frem med mange. Moreno ender med å teste skuddfoten fra 16-meteren, men forsøket blokkeres.
 25. Stoke står høyt61'

  Og vinner et hjørnespark etter noen minutter med press.
 26. Roer ned58'

  Liverpool holder på ballen i forsvaret og forsøker å dempe innsatsen fra vertene. Mange lange baller fra hjemmelaget denne omgangen, foreløpig uten tellende resultat.
 27. Gult for Can Emre Can55'

  Shaqiri snapper ballen fra Can på Stokes halvdel, og Liverpool-spilleren svarer med å løpe etter og holde ham nok til å få kortet.
 28. Godt forarbeid av Ox53'

  Uten at noen i boksen står godt nok plassert til å avslutte. Oxlade-Chamberlain viser frem hurtigheten når han dundrer ned mot dødlinja på venstresiden og slår lavt inn. Tanken er god, men kun spillere ikledd Stoke-trøye står rett foran mål.
 29. En kontrollert kontring?51'

  Liverpool har med mange mann fremover mot et Stoke i ubalanse, men det stopper litt opp når Can får ballen på venstresiden. Han spiller inn sentralt, og Stoke får etter hvert avverget.
 30. Like utenfor fra Allen Joe Allen48'

  Den tidligere Liverpool-spilleren skyter på hel volley etter en heading i boksen. Ballen går via en Liverpool-spiller og en snau halvmeter utenfor stolpen.
 31. To cornere for bortelaget47'

  Men ingen av dem ender med avslutning. Energisk åpning av Liverpool etter pause.
 32. Liverpool tar avspark46'

  Og andre omgang er i gang.
 33. Pausereferat

  Det startet rolig og med god kontroll av Liverpool, som tok en fortjent ledelse nokså uanstrengt. Men etter at Stoke fikk lagt om til 4–4–2 har gjestene gradvis hatt mindre ballbesittelse og kommet i større problemer. Likevel har ikke Mignolet blitt satt på store prøver, og forsvaret har vært hardhendte og solide i luftduellene. Mignolet skapte derimot trøbbel da han kom fort ut av boksen og felte Diouf i et forsøk på å klarere ballen, og fikk gult kort. Frisparket fra kloss hold traff, heldigvis for Liverpool, muren. I etterkant burde Mané blitt tomålsscorer da Solanke sendte ham helt igjennom, men avslutningen alene med keeper gikk utenfor via stolpen. Sistnevnte har gjort sine saker bra fra start og noterte seg for assist på Manés scoring. Nå handler det for Liverpools del om å ta tilbake kontrollen på kampen og helst drepe spenningen så tidlig som mulig. 

 34. Første omgang

 35. Pause!45'

 36. Can skyter utenfor45'

  Liverpool avslutter et angrep uten å skremme Stoke-målvakten.
 37. Ett minutt tillegg45'

 38. Enorm Mané-sjanse Sadio Mané43'

  Der skal det stå 2–0!Plutselig kommer Mané, som leser offsidelinja perfekt, helt alene igjennom etter pasning av Solanke, men alene med keeper skyter han utenfor via stolpen.
 39. To Stoke-cornere på rappen41'

  Som ikke havner i mål. Liverpool er litt i villrede nå.
 40. I muren Xherdan Shaqiri41'

  Forsøket til Shaqiri fra 17 meter går via muren og ut til corner. Phew!
  shaqiri frispark .jpg
 41. Mignolet på bærtur Simon Mignolet39'

  Mignolet sparker ned Diouf like utenfor boksen og belønnes med gult kort. Sisteskansen bør være fornøyd med at det faktisk ikke ble utvisning. Stoke-frispark i svært skummel posisjon.
 42. Nesten for Solanke Dominic Solanke39'

  Gode kombinasjoner mellom Liverpools spisspar, og Solanke, med Firmino til venstre, skyter fra 16-meteren. Hardt, men nokså rett på keeper.
 43. Klarerer på andre forsøk36'

  Liverpool-forsvaret virker å få hjertet i halsen når Matip slurver med en klarering etter innlegg. Stoke får et nytt forsøk og treffer panna til Crouch, som header ned til et område rett foran mål uten lagkamerater. Lovren får tydelig beskjed av Mignolet om å pumpe ballen unna – og gjør det uten problemer.
 44. Stoke holder på ballen33'

  Vertene har endret litt og er inne i sin klart beste periode denne omgangen. Liverpool ligger noe dypere med kontringsmuligheter.
  moreno stoke klopp.jpg
 45. Ampert på tribunen31'

  Crouch og hjemmefansen vil ha straffe når Lovren er hardhendt. Atkinson holder spillet i gang til stor misnøye på tribunene.
 46. Nytt Shaqiri-innlegg31'

  Igjen upresist, og helt inn til Mignolet.
 47. Nå er Stoke mer offensive30'

  Shaqiri kommer seg fri fra Moreno og lener seg over mot venstrefoten, men innlegget stoppes enkelt.
 48. Skudd fra Fletcher Darren Fletcher28'

  Som er steinhardt fra 20 meter, men treffer Gomez i kroppen. Returen setter Shaqiri himmelhøyt over og utenfor.
 49. God stemning blant bortefansen25'

  Som synger om Sammy Lee.
 50. Godt pressarbeid av gjestene21'

  Stoke har ikke maktet å svare umiddelbart på scoringen. Mest takket være Liverpools gode jobbing uten ballen – og med ballen i laget ser Klopps spillere komfortable ut.
  firmino allen .jpg
 51. Lekker Mané-lobb Målscorer: Sadio Mané (Assist: Dominic Solanke)17'

  Liverpool i ledelsen!Hjemmefansen mener ballen over dødlinja før Gomez får lagt inn fra høyresiden, men dommeren vinker spillet videre. I boksen får Solanke etter hvert spilt Mané helt fri, og fra kloss hold chipper han ballen over keeper og i mål.
 52. Forsøk på veggspill16'

  Mané spiller til Firmino som prøver å hælsparke ballen tilbake. Stoke-forsvaret står i veien.
 53. Gomez får frispark14'

  I duell med Choupo-Moting på Liverpools høyreside.
 54. Stikker mot Mané12'

  Men det vinkes av for offside. Klopp applauderer løpet til Mané og pasningen fra Wijnaldum. Reprisene viser at det bare er en halvmeter om å gjøre.
 55. Tålmodig bortelag7'

  Det har ikke skjedd mye i åpningsminuttene på bet365 Stadium, men Liverpool har høy ballbesittelse og fremstår tålmodige. Samtidig ligger Stoke noe lavt og trygt.
 56. Stempling4'

  Allen rapper ballen, men Wijnaldum gjenvinner den av Choupo-Moting, som ender opp med å stemple nederlenderen. Frispark på egen halvdel.
 57. Grant plukker2'

  Ox slår inn fra høyresiden. Innlegget blir ganske høyt, og Stoke-keeperen fanger ballen foran Mané.
 58. Gjestene kontrollerer2'

  Rolig åpning på oppgjøret. Liverpool har holdt på ballen innledningsvis.
 59. Avspark!1'

  Stoke triller i gang oppgjøret under flomlysene.
  klopp hughes stoke .jpg
 60. Før kampen

  Hele seks endringer på laget fra Jürgen Klopp i Stoke, med Dominic Solanke fra start, og Philippe Coutinho og Mohamed Salah på benken.

  Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Can, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Mané, Firmino, Solanke.

  Benk: Karius, Alexander-Arnold, Milner, Henderson, Coutinho, Salah, Sturridge


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+