Mareritt på Wembley

Liverpool ble rett og slett mange nummer for små mot Tottenham.

Søndag 22.okt 1700 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 80827 / Dommer: Andre Marriner

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolTottenham..PL2-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Arve CorneliussenSimon Mignolet 3

Ruser ut og gjør det enkelt for Kane på 1-0. Bommer i feltet på 4-1. Har en god involvering når Son kommer alene gjennom, men alt i alt en skuffende kamp av belgieren.

Joe Gomez 4

En merkelig kamp av forsvarstalentet. Fra noen gode involveringer både fremover og bakover til det helt motsatte. Opphever offside på 1-0. Gjør i store deler av kampen en grei figur når han blir flyttet inn på stopperplass.

Joël Matip 4

Spilte faktisk en godkjent første omgang på tross av resultatet. Inntil Tottenham fikk en dødball og kameruneren serverte Dele Alli med en fryktelig klarering. Så nervøs ut etter feilen.

Dejan Lovren 2

31 grusomme minutter for kroaten. Stod ikke for feilen på det første målet, men ble merkelig passiv likevel. Merkelig feilvurdering i forkant av 2-0. Slet hver gang Tottenham spilte bak ham – noe det så ut som hjemmelaget hadde planlagt å gjøre.

Alberto Moreno 6

I denne kampen er det ikke den hurtige venstrebacken som skal lastes for målene. Kommer flere ganger på gode løp fremover, men klarer ikke å skape de helt store farlighetene etter gode innleggsmuligheter.

Jordan Henderson 6

Henger litt bedre med når Tottenham kontrer enn hva hans midtbanekollegaer gjør. Det blir mange pasninger til side, men den målgivende pasningen til Salah er verdensklasse.

Emre Can 4

Klarte bare ikke å henge med Tottenhams midtbanespillere i starten av kampen. Ble flyttet ned på høyreback etter en halvtime spilt. Upresis i pasningsspillet med en gang pasningene skulle fremover, og på etterskudd hele kampen.

James Milner 5

Heller ikke Milner treffer på pasningene som går fremover i banen. Blir litt for treg mot Tottenhams fotrappe midtbanespillere defensivt. Jobber som alltid knallhardt, men får ingenting ut av strevet.

Philippe Coutinho 6

Fikk det fryktelig vanskelig. Hadde en biesverm bestående av Tottenham-spillere på seg hver gang han fikk ballen. Klarte likevel å skape sjanser ved noen anledninger, og er bare en utrolig Lloris-redning unna en vakker scoring.

Roberto Firmino 5

Åpner bra. Vinner et par dueller og har noen fine bevegelser, og gjør en strålende gjenvinningsjobb i forkant av Liverpools mål. Blir etter hvert helt usynlig og blir byttet ut.

Mohamed Salah 7

Var involvert stort sett hver gang Liverpool skapte noe. Fikk det vanskelig mot Aurier, som faktisk matchet egypteren på fart, men kom seg likevel forbi flere ganger. Bra løp og god avslutning på målet.

Alex Oxlade-Chamberlain 6

Fryktelig utgangspunkt, men leverer en god søknad til å få starte mot Huddersfield. Fine driblinger, fine løp og fine innlegg. Det blir ikke noe resultat ut av det, men kunne fort ha blitt det på en bedre Liverpool-dag.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Tottenham Hotspur (5-3-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Dette var tungt. Liverpool ble rett og slett mange nummer for små mot Tottenham i dag, og at det var de hvitkledde som tok med seg alle tre poengene var fullt fortjent.

  Det var dessverre feil vi har sett så mange ganger før. Mål som kom fra i utgangspunktet ufarlige situasjoner, personlige feil, dødballer imot - og det går ikke mot den giftigste avslutteren i Premier League om dagen.

  Liverpool så ikke ut til å finne ut av Tottenhams taktikk og formasjon med 5-3-2 i starten, og når de helrøde omsider løftet seg, var det for sent og mot et av ligaens aller beste forsvar. Liverpool kom til sine sjanser, og kunne kanskje ha fått en scoring og to til mot en svakere målvakt, men dette er en av de dagene en bare må si at en tapte mot et bedre lag.

  Det er tungt, og avstanden opp til ligaleder Manchester City er nå 12 poeng. Til Manchester United og Tottenham er avstanden sju poeng. En må nok forberede seg på en lang kamp om å klare topp fire, basert på dette.

  Opp til de to London-klubbene en vil forvente å måtte kjempe en lang kamp om den siste fjerdeplassen med, er avstanden heldigvis bare på tre poeng.

 2. Andre omgang

 3. Salah vil ha straffe90'

  Egypterentar seg forbi én mann og går i bakken når Serge Aurier kommer inn i han, men spillet vinkes videre.
 4. Det legges til to minutter90'

 5. Kane må ut Inn: Fernando Llorente (Ut: Harry Kane)88'

 6. Kane med skade Harry Kane88'

  Harry Kane holder seg på baksiden av låret.
 7. Can tas av Inn: Marko Grujic (Ut: Emre Can)84'

 8. Nytt bytte Inn: Eric Dier (Ut: Christian Eriksen)81'

 9. Lloris redder igjen Mohamed Salah78'

  Oxlade-Chamberlain vinner ballen, kommer seg inn i boksen og legger ut til Mohamed Salah. Han avslutter på direkten, men Tottenham-kapteinen er igjen fint nede og får reddet.
 10. Her kommer Sturridge Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)77'

 11. Coutinho prøver seg73'

  Drar seg fri og prøver seg på et skudd fra langt hold. Den har Lloris kontroll på.
 12. Milner prøver seg James Milner71'

  Salah hæler Milner lekker gjennom når de spiller vegg, og visekapteinen prøver seg på en avslutning fra skrått hold. Hugo Lloris er nede og får stoppet den på nærmeste stolpe.
 13. Tottenham bytter Inn: Moussa Sissoko (Ut: Heung-Min Son)69'

  Målscoreren byttes ut.
 14. Coutinho er så nære! Philippe Coutinho67'

  Philippe Coutinho brenner til med venstrefoten.Et strålende langskudd, men Hugo Lloris er der og gjør en fantastisk redning. Ballen går via tverrleggeren og ut.
 15. Tottenham fortsetter å angripe62'

  Det er noe litt resignert over Liverpool nå, og det er Tottenham som trykker på for flere mål.
 16. Kane scorer sitt andre Målscorer: Harry Kane56'

  Der var det nok kjørt.Tottenham får frispark i farlig innleggsposisjon. Det er brukbart slått, men Simon Mignolet kommer ut og bommer fullstendig. Roberto Firmino får reddet Vertonghens avslutning på streken, men Harry Kane er der på returen. Veldig, veldig svakt av de helrøde.
 17. Salah er positiv52'

  Mohamed Salah har hatt flere positive initiativ, med gode touch og sin store hurtighet. Oxlade-Chamberlain har vist lovende takter på den andre kanten i innhoppet til nå.
 18. Kane header utenfor50'

  Harry Kane går høyest og header en corner fra Kieran Trippier til side for Simon Mignolets mål.
 19. Liverpool står høyt47'

  Liverpool angriper, og det ser ut til at beskjeden fra Klopp er klar. Her skal det jaktes et tidlig mål.
 20. Vi er i gang med de siste 4546'

  I pausen har Diego Maradona vært ute på matta. Tottenham sparker i gang den andre omgangen. La oss håpe Liverpool klarer å heve og få en tidlig scoring her.
 21. Pausereferat

  En fryktelig omgang for Liverpool. Det startet lovende, men etter at Tottenham scoret på sin første sjanse gikk det bare én vei. Harry Kane var kald da han fikk sjansen, og Tottenham kjørte over Liverpool. Son la på til 2-0, og tverrleggeren stoppet det fra å være 3-0.

  Så fikk Liverpool et mål litt utav ingenting, Dejan Lovren ble byttet ut, og ting så litt bedre ut. Frem til Emre Can ga bort ballen og frispark, og Dele Alli satte inn 3-1 like før pause.

  En marerittomgang av Liverpool, mot et veldig godt Tottenham-lag. Det så ikke ut til at de helrøde var helt forberedt på hva de skulle møte, og at 5-3-2 formasjonen kom som en overraskelse.

  Tottenham ser livsfarlige ut hver eneste gang de er over midtbanen, og det er vanskelig å se at Klopps menn skal kunne få med seg poeng fra Wembley i dag.

 22. Første omgang

 23. Dele Alli legger på til 3-1 Målscorer: Dele Alli45'

  Ny scoring, på verst tenkelig tidspunkt...Frisparket blir slått mot en offsideplassert Harry Kane. Joel Matip er oppe og header ut i feltet, og der er Dele Alli som setter inn 3-1 på hel volley. Liverpool vil føle de var uheldig med akkurat den avgjørelsen.
 24. Can får det første gule Emre Can45'

  Emre Can mister ballen til Dele Alli. Alli setter fart, og Can er på etterkudd. Han får det gule kortet når han kaster seg inn bakfra for å stoppe Spurs-spilleren.
 25. To minutter tillegg45'

  Det legges til to minutter av den første omgangen. Liverpool har vært bedre med etter reduseringen, men Spurs er farlige hver gang Kane har ballen på de rødes banehalvdel.
 26. Henderson på volley42'

  En corner klareres ut til Jordan Henderson utenfor 16-meteren. Han brenner til på hel volley, men Vertonghen står i veien. Den kunne gitt Lloris trøbbel.
 27. Nestensjanse39'

  Liverpool angriper med mange mann. Milner slår et innlegg på bakre stolpe som nesten når Roberto Firmino. Kieran Trippier får klarert ut til corner.
 28. Kane til ny avslutning37'

  Harry Kane er i en vanvittig form. Plukker opp ballen på midtbanen, er besluttsom og kommer seg til skudd alene med tre Liverpool-forsvarere. Heldigvis treffer han dårlig og sender ballen til side for mål.
 29. Tekniske problemer34'

  Vi har litt tekniske problemer med kampreferatet vårt i dag, men jobber med å få rette den opp.
 30. Bra angrep32'

  Et bra Liverpool-angrep! Mohamed Salah bruker farten sin og kommer til innlegg. Alex Oxlade-Chamberlain er nærmest, men Hugo Lloris tar den uten for store problemer.
 31. Tidlig bytte Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Dejan Lovren)31'

  Dejan Lovren må gi seg... Inn kommer Alex Oxlade-Chamberlain. Da går trolig Gomez inn som stopper.
 32. Ny sjanse...30'

  Ny lang ball - denne gang mot Harry Kane. Dejan Lovren får blokkert - men det er farlig hver bidige gang...
 33. Kjempesjanse for Spurs29'

  Son spilles frem. Han ser ut til å få for god tid alene med Mignolet, som redder avslutningen. Det blir også skummelt på returen med Lovren, men denne gang gikk det bra.
 34. Salah reduserer! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Jordan Henderson)24'

  Den var viktig!Harry Kane blir stoppet på midtbanen, og Jordan Henderson prøver en ball i bakrommet mot Mohamed Salah. Han er først på ballen, Lloris nøler, og han setter ballen inn via stolpen med høyrefoten.
 35. Coutinho prøver22'

  Philippe Couinho prøver å hente ballen og starte noe, men det mangler både litt på presisjonen og forståelse med medspillerne. Mohamed Salah har knapt blitt involvert så langt.
 36. Finner ikke ut av det17'

  Liverpool ser ikke ut til å finne ut av hjemmelagets taktikk, og har ikke vært i nærheten etter det første målet.
 37. Så nære 3-0! Heung-Min Son16'

  Tottenham tar et frispark hurtig på egen banehalvdel. Eriksen spiller til Son, som banker til. Mignolet er utspilt, men ballen går i tverrleggeren. Liverpool er ekstremt heldige der.
 38. Spurs kontrer inn 2-0... Målscorer: Heung-Min Son (Assist: Harry Kane)12'

  En marerittstart for Liverpool.Lang ball, Dejan Lovren timer fullstendig feil og Harry Kane får en hel banehalvdel å løpe på. Han ser Son motsatt - og han avsluter sikkert på direkten. Denne må Dejan Lovren ta på sin kappe. Den andre situasjonen som i utgangspunktet var helt ufarlig og endte i baklengs...
 39. Slag i trynet7'

  Etter en ganske lovende start var baklengsmålet et skikkelig slag i trynet. De helrøde har ikke skapt all verden etterpå, og hjemmelaget ligger bra og kompakt.
 40. Harry Kane scorer Målscorer: Harry Kane (Assist: Kieran Trippier)4'

  Harry Kane straffer Liverpool på Tottenhams første sjanse.Liverpool ser ut til å ha full kontroll, men Kane spilles gjennom. Han krangler ballen med seg forbi Simon Mignolet, kommer i balanse og scorer med venstrefoten. Hans første ligascoring på Wembley. Gomez spilte spissen onside.
 41. Har ballen mest3'

  De helrøde har startet kampen ganske lovende, og har hatt ballen mye her i starten.
 42. Kampen er i gang1'

  Andre Marriner blåser.Liverpool tar avspark, og kampen er i gang.
 43. Lagene er på banen1'

  Da er det snart avspark på Wembley. Kom igjen Liverpool!
 44. Før kampen

  Liverpool møter formlaget Tottenham på Wembley. Spurs vant sin første ligakamp på den engelske nasjonalarenaen mot Bournemouth sist, og har vist strålende form denne sesongen. I midtuka klarte de 1-1 på selveste Santiago Bernabeu.

  Liverpool må klare seg uten Sadio Mané, Adam Lallana og Nathaniel Clyne i dagens kamp. Gini Wijnaldum er ikke i dagens tropp på grunn av et problem med kneet. 

  Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Moreno, Henderson, Can, Milner, Coutinho, Salah, Firmino
  Benk: Karius, Trent, Klavan, Grujic, Ox, Solanke, Sturridge

  Tottenhams lag: Lloris, Trippier, Alderweireld, Sanchez, Vertonghen, Aurier, Winks, Dele, Eriksen, Son, Kane.

  Det var ventet at Ben Davies skulle komme inn, men han sitter på benken, og det ser ut til at Serge Aurier skal spille på venstre vingback. Eric Dier er plassert på benken, og Harry Winks får fortsette sentralt, hvor de også mangler Dembele og Wanyama.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
17.07.2019 kl 21:47

– I noen kamper er det kanskje hans beste posisjon

Manageren forklarer Lallanas nye rolle under pre-season.

+
17.07.2019 kl 20:12

Tilbake snaut to uker før ligastarten

– Det positive med en kort ferie er at man ikke mister så mye, sier Klopp.

+
17.07.2019 kl 19:24

Klar for spill etter håndskaden

Andy Robertson friskmelder seg selv foran USA-kampene.

+
17.07.2019 kl 18:19

– En stor test for meg

Bobby Duncan prøver seg på øverste nivå.

+