Stålkontroll og tre poeng i Huddersfield

Med seks endringer på laget dominerte Liverpool mot et tafatt vertskap og vant overlegent.

Tirsdag 30.jan 2100 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / BT Sport / Tilskuere: 24121 / Dommer: Kevin Friend

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolHuddersfie..PL3-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Emre Can

Vurdert av: Tor SandøLoris Karius 7

Tar seg greit av det som kommer. En bra redning på Huddersfields største mulighet i første omgang. Står for øvrig trygt og greit på en ikke alt for ttravel dag.

Joe Gomez 6

Veldig feilplassert da han går i duell med feil spiller på den nevnte sjansen til hjemmelaget i første omgang. Gir ikke alt for mange bidrag offensivt.

Joël Matip 6

Hadde en forferdelig opptreden mot West Bromwich lørdag og var nok litt preget av dette i dag. Virket usikker i flere involveringer. Men dette var ikke kampen for de store prøvelsene for de rødes defensive spillere. Må nok forvente å bli ofret for van Dijk i søndagens kamp mot Tottenham.

Dejan Lovren 7

Hadde heller ikke så mye å gjøre. Det ble veldig mange støttepasninger for Liverpool denne gang og der var kroaten flink til å være spillbar. Ble heller ikke mye utfordret mot det ultradefensive hjemmelaget.

Andy Robertson 7

Var flere bidrag offensivt fra den skotske sidebacken enn fra hans engelske kollega. Virker ”på” gjennom hele kampen og viser god innsats. Flink til å være spillbar.

Jordan Henderson 6

Kaptein Jordan manet sine medspillere til innsats fra start på John Smith`s Stadium. Går foran og var sammen med sine midtbanekolleger flinke i presset av de blå-hvite. Noen ballmiss trekker ned.

Emre Can 8

Tyskeren vekket en litt døsig kamp etter 26 minutter på et knallskudd som er utrolig godt utført. Han holder skuddet nede og sender raketten nede i hjørnet. Er viktig i jobben med å holde i trykket i en kamp der de røde hadde en ballkontroll godt oppe på 80-tallet. Har en liten tendens til å bli litt passiv når laget skal forsvare seg. Liverpools bestemann.

James Milner 7

Hans bakgrunn i erkerivalen Leeds gjorde at han fikk noen spede pipekonserter fra hjemmepublikummet mot seg hver gang han fikk ballen i Huddersfield i kveld. Milner gjorde sine saker riktig så bra. Gode og lure bevegelser og bidro til at de røde satte ny Premier League-rekord i antall pasninger.

Mohamed Salah 7

Spør Milner om å få ta straffesparket som avgjør kampen. Satte ballen til venstre for keeper, på samme sted som i hjemmeoppgjøret. Egypteren var aktiv og løpsvillig i samfulle 90 minutter i Yorkshire, men overmakten i form av et overbefolket forsvar gjorde ikke arbeidsforholdene særlig enkle.

Roberto Firmino 8

Scoret et fantastisk mål i overtiden i førsteomgangen da han på frekt og typisk Firmino-vis lurte keeperen og alle åtte defensive spillerne til Huddersfield, som trodde han skulle spille ut i feltet. Brassen skjøt ballen mellom keeper og stanga og i mål. Var bra på hugget i tillegg til dette også.

Sadio Mané 6

Er totalt ute av form og virker innimellom litt uinteressert og daff for tiden. Kom seg til et par brukbare sjanser, men det som han var så god til tidligere sitter ikke så godt nå. Forsøker og forsøker, men lykkes dessverre med lite, slik det av og til er for fotballspillere.

Georginio Wijnaldum

Fikk sju minutter for Henderson. Hovedjobben var å holde midtbanen i en periode der Huddersfield yppet seg litt mer enn de øvrige 82 minuttene.

Alex Oxlade-Chamberlain

Får knappe åtte minutter for Salah, dog uten å markere seg eller med mange involveringer.

Dominic Solanke

Fikk et par-tre minutter for Firmino. Det første han gjorde var å vinne en hodeduell og det ble med det for reservespissen. Blir stort sett sluttminuttene han må markere seg, Dominic.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Huddersfield (3-5-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  En perfekt gjennomført bortekamp av Liverpool mot et oppsiktsvekkende tamt Huddersfield-lag på John Smith's Stadium.

  De røde styrte ballbesittelsen og spillet fullstendig omtrent gjennom hele oppgjøret, og ledet fortjent halvveis etter to lekre nettkjenninger av Can og Firmino. 

  Man ventet på en reaksjon fra vertene etter sidebyttet, men de klarte aldri å velte dominansen fra Klopps lag. I stedet fortsatte kampbildet på akkurat samme måte utover i andre omgang. Riktignok var det ikke all verden med store målsjanser, men alt handlet om de røde før og etter at Salah omsatte et straffespark i mål snaue kvarteret før full tid. Mot overtiden våknet vertene noe, uten at Karius ble satt på nevneverdige prøver. 

  Alt i alt en glimrende oppvisning av Liverpool som slo over 900 pasninger i Huddersfield. 

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Liverpool seirer med samme sifre som i motsatt oppgjør.
 4. Huddersfield med «sluttspurt»90'

  Hjemmelaget har brukt de siste minuttene og overtiden på å forsøke å få et trøstemål, uten å ha satt Karius på prøve.
 5. Tre minutter legges til90'

 6. Firmino tas av Inn: Dominic Solanke (Ut: Roberto Firmino)89'

  Bytte på topp.
 7. Utenfor fra vertene87'

  Huddersfield flytter frem spillere på et innkast, og de kommer til en slags avslutning, men noen meter utenfor fra Ince.
 8. Venter på sluttsignalet85'

  Liverpool holder fortsatt på ballen, mens Huddersfield-spillerne har resignert og venter på kampslutt.
 9. Dobbeltbytte Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Jordan Henderson)83'

  Gini tar over for kapteinen, som får en god klem av Klopp.
 10. Stående applaus for Salah Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Mohamed Salah)82'

  Når han byttes ut for Ox.
 11. Firmino klemmer til på volley81'

  Men feilberegner ordentlig og skyter utenfor med kneet.
 12. Ince inn Inn: Tom Ince (Ut: Chris Löwe)79'

  Den tidligere Liverpool-junioren får spille de siste minuttene.
 13. Dobbeltbytte av vertene Inn: Rajiv van La Parra (Ut: Aaron Mooy)79'

 14. Salah scorer! Målscorer: Mohamed Salah78'

  Salah sender Lössl feil vei og setter ballen kontrollert til høyre. Toppscoreren peker mot Milner og takker ham like etter – for å ha latt egypteren skyte. Dette er Salahs scoring nummer 26 i Liverpool-drakt.
 15. Straffe til Liverpool! Emre Can77'

  Can legges i bakken på høyresiden i boksen.
 16. Salah i nettveggen Mohamed Salah74'

  Plutselig får Salah en kjempesjanse når han løper rundt keeper Lössl med ballen. Fra noe skrått hold forsøker han å score med utsiden av foten, men treffer bare nettveggen.
 17. Roper på straffe72'

  Huddersfield vil ha straffe når Robertson duellerer med Quaner i boksen, men dommeren vinker spillet videre uten å nøle.
 18. Corner for hjemmelaget70'

  Men innlegget går rett i klypene til Karius.
 19. Stupheading av Mané Sadio Mané69'

  Avslutningen med pannebrasken går meteren utenfor. Ny lekker ball inn av Can.
 20. Liverpool cruiser67'

  De røde gjør omtrent som de ønsker og har nå dominert i halvannen omgang.
 21. Kampens første bytte Inn: Collin Quaner (Ut: Steve Mounie)64'

  Det gjøres av Huddersfield.
 22. Mané misser med forsøket Sadio Mané60'

  Liverpool står høyt, og Milner gjenvinner ballen ved 16-meteren. Mané får den i boksen og forsøker seg med en slags avslutning, men ballen sklir av foten og går ufarlig utenfor. Senegaleseren er tydelig irritert på seg selv.
 23. Ufarlig corner59'

  Huddersfield får ballen unna farlig posisjon etter hjørnesparket, men Liverpool tar over igjen med en gang.
 24. Langskudd fra Milner James Milner58'

  Visekapteinen klemmer til fra distanse, og Lössl dytter ballen over tverrliggeren til corner.
 25. Triller og triller57'

  Liverpool holder på ballen og leter etter mulighetene fremover. Huddersfield-spillerne fremstår nesten merkelig tamme.
 26. Nesten for Mané Sadio Mané55'

  Strålende innlegg av Can finner Mané på vei inn i boksen. Angriperen får hodet på ballen, men Lössl har få problemer med redningen.
  mane heading h.jpg
 27. Rolige minutter51'

  Liverpool gjør som de vil og triller ballen midt på banen uten press imot. Antydninger til oppgitthet fra hjemmelagets supportere.
 28. Vinkes av Andy Robertson48'

  Robertson får en ball i bakrommet og har med seg Salah i boksen, men backen var noen få centimeter på feil side, ifølge assistentdommeren.
 29. De røde tar over47'

  Huddersfield forsøkte å få frem noen spillere og presse på fra start, men det tok ikke lang tid før Liverpool tok grep om ballen igjen. Nå styrer gjestene slik de gjorde før sidebyttet.
 30. Huddersfield tar avspark46'

  Og vi er i gang med annen omgang. Ingen endringer i pausen.
 31. Pausereferat

  En svært behagelig åpningsomgang på John Smith's Stadium, der Liverpool har dominert ballbesittelsen fullstendig og stort sett styrt spillet på Huddersfields halvdel.

  Vertene har vært kompakte og tillatt Klopps utvalgte å trille ballen, men det skjedde ikke spesielt mye foran målene før Can hamret inn ledermålet på vakkert vis. I forkant var Depoitre nærmest med et skudd på Karius etter kvarteret.

  Banespillet fortsatte på samme måte etter scoringen til Can, med rød kontroll, og på tampen av omgangen kunne bortefansen igjen juble da Firmino danset seg frem og snek inn 2–0. 

  Liverpool noterte seg for 420 vellykkede pasninger før pause, mot 96 for Huddersfield. 

 32. Første omgang

 33. Pause!45'

 34. Lurer inn kveldens andre Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Sadio Mané)45'

  Brasiliansk kunst!Firmino overtar ballen fra Mané når han stormer fremover på venstresiden og kommer langt inn i feltet. Langs dødlinja skjærer brassen inn og ser mot alternativene foran mål, før han frekt velger å sette ballen inn via nærmeste stolpe. Lekkert utført av Firmino!
  firmino mål hud.jpg
 35. Mané header45'

  Rett i nærmeste forsvarer. Flott innlegg av Can i forkant.
 36. Tallenes klare tale44'

  Liverpool har slått 430 pasninger så langt i oppgjøret, mens Huddersfield har 135. Dette inkluderer for øvrig feilpasninger.
 37. Skyter utenfor Chris Löwe40'

  Löwe sikter på lengste hjørne når han tar frisparket med venstrefoten. Skuddet går meteren utenfor, og Karius har tilsynelatende god kontroll.
 38. Huddersfield-frispark i god posisjon39'

  Mané er nede og takler på 20 meter, noe mot høyre, og dommer gir vertene frispark.
 39. Nesten til avslutning37'

  Liverpool har fire mann i boksen når Robertson slår inn fra kloss hold, men hjemmelaget får klarert i grevens tid.
 40. Mister og gjenvinner35'

  Henderson skrur opp tempoet når han slurver og mister ballen, og stresser Depoitre nok til at Lovren enkelt kan skjerme ballen ut. Godt forsvarsspill av de røde.
 41. Styrer spillet33'

  Liverpool får lov til å ha ballen i laget langt inne på vertenes halvdel.
 42. To innlegg uten gevinst29'

  Salah skrur inn en corner og får ballen rett tilbake. Innsvinger nummer to er lav, og Huddersfield får den unna.
 43. Fortsetter i samme spor28'

  Liverpool holder på ballen og spiller slik de gjorde før ledermålet. Huddersfield blir ofte løpende imellom, og selv om de får ballkontakt fra tid til annen, klarer de ikke å etablere et spill selv før de røde har gjenvunnet kula.
 44. Emre-skudd i mål! Målscorer: Emre Can26'

  Robertson slår inn fra venstre, og vertene klarerer ballen ut i returrommet. Der møter Can og klemmer til på halvspretten fra 25 meters hold. Ballen går så vidt via en Huddersfield og sniker seg ned i det nærmeste hjørnet. Glimrende scoring!
  emre can.jpg
 45. Can skyter med venstrefoten Emre Can24'

  Og Lössl tar ingen sjanser på forsøket fra 20 meter og bokser ballen ut mot sida. Liverpool opprettholder et trykk nå.
 46. Avverges igjen James Milner23'

  Milner skrur ballen inn fra venstresiden, mot en klynge i femmeteren, men Huddersfield får ballen unna.
 47. Klarert Mohamed Salah22'

  Salah legger inn, men Lössl får bokset unna. Liverpool får umiddelbart ballen tilbake og vinner etter hvert nytt hjørnespark.
 48. Rød corner22'

  Lovren finner Salah i boksen, som tvinger frem et hjørnespark.
 49. Hindres på 16-meteren20'

  Huddersfield-forsvaret nøler ikke når Salah får ballkontakt i farlig posisjon, og lemper ballen unna. Liverpool har ballen klart mest på John Smith's Stadium.
 50. Stor hjemmesjanse Laurent Depoitre17'

  Karius redder!Huddersfield får en stor mulighet når det slås inn fra venstre. Depoitre skyter på direkten i boksen, men Karius er med på dansen og hindrer baklengs. Kampens største sjanse så langt.
 51. For høyt fra Andy14'

  Salah åpner opp med en ball ut til Robertson på venstresida. Milner går på overlap, og Robertson velger å slå inn, men er upresis og skrur den over alle i boksen.
 52. Langt mot Mané12'

  Gomez slår høyt mot bakrommet fra midtbanen, men Lössl er ute og plukker foran Mané i boksen.
 53. Aktiv på venstresida9'

  Robertson har vært en del involvert de første minuttene. Nå kommer han helt inn i boksen, men får innleggsforsøket blokkert.
 54. Flytter frem spillere8'

  Huddersfield gjenvinner ballen og får med mange over på Liverpools halvdel. Etter et par mislykkede forsøk på raske gjennombrudd, holder vertene på ballen en periode nå. Foreløpig ingen avslutninger i kampen utenom Firminos skudd.
 55. Stadig på Huddersfields halvdel5'

  Spillet foregår på hjemmelagets side, der Liverpool har ballen. Rødtrøyene bruker kula tålmodig og bygger opp.
 56. Første avslutning Roberto Firmino3'

  Firmino spiller Mané gjennom, men han får et dårlig touch som bremser løpet rett utenfor boksen. Firmino får ballen tilbake og tester venstrefoten fra distanse, men skuddet går svakt inn til Lössl.
 57. Forsøk på gjennomspill2'

  Men Huddersfield stopper Liverpools tre angripere. Frisk start av Klopps mannskap.
 58. Rolig åpning2'

  Gjestene holder på ballen innledningsvis.
 59. Avspark!1'

  Liverpool starter med ballenKampen er i gang.
 60. Lagene entrer banen0'

  Fine spilleforhold i Huddersfield i kveld.
  van dijk benk huddersfield .jpg
 61. Før kampen

  Liverpool skal forsøke å revansjere helgas FA-cupexit når Huddersfield er vertskap i Premier League-runde 25 på John Smith’s Stadium tirsdag kveld.

  Avspark er kl. 21.00 på TV 2 Sport Premium.

  Et rykte før kampen var at Virgil van Dijk er syk, men den store forsvareren ankom stadion sammen med spillerne som normalt og sitter på benken. 

  Liverpools lag: Karius; Gomez, Matip, Lovren, Robertson; Can, Henderson, Milner; Mané, Firmino, Salah

  Benk: Mignolet, Van Dijk, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Solanke, Ings, Alexander-Arnold

  Jürgen Klopp gjør altså seks endringer på startelleveren fra FA-cupexiten mot West Bromwich. 

  De røde, som ligger på fjerdeplass med 47 poeng, har tre poeng opp til Chelsea, seks til Manchester United og hele 18 opp til ligaleder City, og trenger å komme tilbake på seierssporet for å holde femteplasserte Tottenham (45) unna.

  Hjemmelaget, ledet av Klopps bestekompis og forlover, David Wagner, ligger på 14. plass med 24 poeng, men har bare to poeng ned til nedrykksstreken.

  Den nyopprykkede klubben har ikke vunnet i Premier League siden 4–1 mot Watford borte midtveis i desember, og kommer fra tre strake ligatap. I helgas generalprøve spilte de 1–1 hjemme mot Birmingham i FA-cupen.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.10.2019 kl 20:02

– Siden jeg kom til England har det vært slik. United bare forsvarer seg

Men frustrasjon er ikke et ord Jürgen Klopp vil bruke.

+
20.10.2019 kl 19:36

Brewster scoret to da U23-laget slo Wolves

Neil Critchleys gutter slo Wolverhampton.

+
20.10.2019 kl 19:17

– Det var en skuffende prestasjon av oss

Kapteinen reflekterer etter 1-1 på Old Trafford

+
20.10.2019 kl 18:53

– Vi er fortsatt ubeseiret, selv om vi ikke spilte på vårt beste

Dagens Liverpool-helt snakker etter 1-1 på Old Trafford

+