Fantastiske Sturridge reddet ett poeng

Daniel Sturridge ble Liverpools joker i London.

Lørdag 29.sep 1830 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / BT Sport / Tilskuere: 40625 / Dommer: Andre Marriner

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolChelseaEFL1-2Referat
LiverpoolChelseaPL2-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Virgil van Dijk

Vurdert av: Arild SkjævelandAlisson Becker 8

Får litt kritikk for Eden Hazards scoring, men reprisene viser at ballen spretter like før, så det hadde vært en kjemperedning dersom han hadde tatt den, selv om vinkelen er skrå. Gjør en rekke store viktige redninger når LFC jakter utligningen, er trygg og flink med ballen.

Trent Alexander-Arnold 7

Møter kanskje ligaens beste spiller for øyeblikket, og kommer bra fra det. Er tett opp i Hazard, og gjør en god kamp begge veier. For en luksus det er å ha en back som er så god med ballen.

Joe Gomez 7

Fortsetter den fine utviklingen, og ser ut til å være den beste makkeren til Virgil van Dijk for øyeblikket. Ser ut til å ha utviklet seg mye det siste halve året og gjør en god kamp.

Virgil van Dijk 8

Avsluttet kampen som kaptein, og det er et armbind han kler. En gigant og den som styrer forsvaret. Er så trygg og god, og Liverpools beste i kveld.

Andy Robertson 6

Er ikke like involvert som han vanligvis er, men det handler nok mye om motstanderen, og en kan ikke forvente at han skal se ut som en ving. En bra kamp av Robertson, men vi har sett ham bedre. Hadde fortjent en målgivende til Shaqiri.

Jordan Henderson 6

Vinner mange baller, løper og kjemper. Har en bestemt arbeidsoppgave i dag, og løser den bra. Når Liverpool jakter mål roper en gjerne etter en spiller som tør å prøve de mer kreative løsninger.

Georginio Wijnaldum 6

En kamp på det jevne av Wijnaldum, som nok er bedre når han spiller i den dype rollen. Gjør en bra kamp mot en av de beste midtbanene i Europa med Kovacic, Kanté og Jorginho.

James Milner 7

Vi har blitt bortskjemt med James Milner i dag. Også i dag leverer evighetsmaskinen. Spiller en meget god kamp, men må konsentrere seg mer om det defensive enn han har gjort så langt i sesongstarten. Viser sin kapasitet når han tar et voldsomt løp og får stoppet Moses når Robertson er helt tom.

Sadio Mané 7

Også for Sadio Mané handlet det mye om å jobbe begge veier i dag. Når han først får sjansen viser han at han kan skape noe utav ingenting, og også han kunne ha fått en scoring. Spiller litt dypere nå enn han gjorde i starten.

Mohamed Salah 7

Det er nok kontroversielt å gi Mohamed Salah en sjuer i kveld – men før pause spiller han kanskje sin beste omgang så langt i sesongen. Det eneste som mangler er at avslutningene sitter. Sliter mer i andreomgang, og blir tatt av banen midtveis i andre.

Roberto Firmino 7

Er ikke så involvert i den første omgangen, da mye handler om å jobbe defensivt og hindre at Jorginho kan diktere spillet slik han har gjort hittil i sesongen. I den andre omgangen er han et meget bra oppspillspunkt, og er uheldig som ikke scorer når David Luiz redder på streken.

Naby Keita

Kommer inn for Jordan Henderson, og har et godt innhopp. Har et imponerende driv, og skaper mye rom for andre.

Xherdan Shaqiri

Kommer inn for Mohamed Salah, og bør så absolutt score når Andy Robertson finner ham med et innlegg.

Daniel Sturridge

Redningsmannen! Hadde et lignende forsøk på onsdag, men traff da tverrleggeren. Nå var siktet innstilt, og han redder poeng i kveld.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Chelsea (4-3-3)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Liverpool var ikke like gode spillemessig i den andre omgangen som i første, men det handlet nok mye om at Chelsea lå dypere og nektet dem rom. Selv uten å spille like bra, klarte dette laget å skape store muligheter. Både Xherdan Shaqiri og Roberto Firmino brente hundreprosentsjanser før utligningen endelig kom.

  Alisson ble kritisert for Eden Hazards scoring som kom fra skrå vinkel, men snakk om å spille seg opp. Chelsea kom seg til flere store sjanser da LFC jaktet utlignigen, men brasilianeren var bunnsolid og gjorde flere store redninger.

  Og for en utligning det var. Daniel Sturridge får ballen på 20 meter, ser opp, og banker ballen i krysset. Han var to centimeter unna å gjøre det samme på onsdag – og denne gang satt den.

  Liverpool er fortsatt ubeseiret i Premier League – men er nå nede på andreplass bak Manchester City på målforskjell. City er som kjent neste motstander, når de gjester Anfield neste søndag.

 2. Andre omgang

 3. Ferdig!95'

  Dommeren blåser og det blir 1-1 i London.
 4. Siste mulighet for Chelsea95'

  Alonso får heade, men treffer ikke mål. Farlig!
 5. Chelsea-mulighet94'

  Chelsea legger inn et frispark. Keita klarer såvidt å hindre Luiz fra å heade på kloss hold. Corner til Chelsea.
 6. Chelsea svarer91'

  Kaos i Liverpool-feltet når Moses får avslutte i etterkant av en Chelsea-corner. Den blokkeres, og Alisson får kontroll.
 7. Fire minutter legges til90'

 8. PRAKTSCORING! Målscorer: Daniel Sturridge (Assist: Xherdan Shaqiri)89'

  Daniel Sturridge utlikner! Nærmest stillestående klemmer han til fra rundt 20 meter og skrur den inn i lengste kryss! For en deilig scoring fra innbytteren!
 9. Offensivt bytte Inn: Daniel Sturridge (Ut: James Milner)86'

  James Milner går ut og gir kapteinsbindet videre til Van Dijk.
 10. Sturridge gjør seg klar85'

  Kan han bli jokeren i dag da?
 11. Rett på keeper84'

  Shaqiri setter den i keeper-hjørnet og Kepa fanger ballen enkelt.
 12. Frispark til Liverpool83'

  Får frispark på meget godt skuddhold. Shaqiri gjør seg klar
 13. Wijnaldum skaper nesten sjanse for Chelsea82'

  Gini spiller en svak ball bakover. Bare en våken Alisson hindrer at Chelsea får alle tiders mulighet.
 14. Bytte chelsea Inn: Ross Barkley (Ut: Mateo Kovacic)80'

 15. Kan Keita gjøre en forskjell da? Inn: Naby Keita (Ut: Jordan Henderson)78'

  Kapteinen går av.
 16. Gult kort Milner James Milner77'

  Moses kommer i retning Liverpool-målet i kjempefart. Milner hiver seg inn og tar et gult kort for å hindre nigerianeren.
 17. Ny stor Mulighet!73'

  Flott Liverpoolspill! Milner legger inn til Firmino som stanger ballen mot mål. Ballen reddes på streken av Luiz!
 18. Bytte Chelsea Inn: Victor Moses (Ut: Willian)72'

 19. Kjempemiss fra Shaqiri!70'

  Der SKAL det stå 1-1! Robertson slår et fantastisk innlegg til Shaqiri som får avslutte upresset foran mål. Sveitseren bommer halvveis på ballen og sender den utenfor.
 20. Ny redning fra Alisson69'

  Chelsea får ny skuddmulighet som Alisson redder. Han klarer ikke å holde ballen, men heldigvis er det Robertson som står nærmest.
 21. Shaqiri kommer inn Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Mohamed Salah)66'

  Salah, som har vært noe er usynlig i andre blir byttet av.
 22. Spissbytte hos Chelsea Inn: Alvaro Morata (Ut: Olivier Giroud)64'

 23. Hazard alene mot Alisson63'

  Chelsea får frispark langt inne på banehalvdel, og setter igang hurtig. Ingen andre i Liverpool er med på den utenom Alisson, som klarer å hindre Hazards skudd. Stort keeperspill.
 24. Godt stopperspill59'

  Der er det godt å ha to midtstoppere med fart i beina. Willian spilles fri av Kanté og ser ut til å skulle komme alene mot Alisson. Han blir løpt opp av både Gomez og Van Dijk, og sistnevnte takler ballen ut til corner. Liverpool klarerer.
 25. Kjempesjanse for Liverpool! Sadio Mané55'

  Firmino snapper opp ballen på brilliant vis inne i Chelsea-feltet. Sender den til Mané som tråkler seg gjennom og skyter. En kjemperedning fra Kepa unna redusering der!
 26. Corner Liverpool54'

  Alonso må sklitakle ut til corner. for å hindre Trent i å legge inn. Firmino får hodet på den, men klarer ikke å styre den i retning målet.
 27. Tøffe tak52'

  Flere tøffe dueller på midtbanen. Jordan Henderson blir liggende i smerter etter å ha fått kneet til Giroud i ryggen. Kommer seg opp igjen.
 28. Chelsea åpner aggressivt47'

  Igjen skaper en langspasning fra Luiz trøbbel for Liverpool. Willian får en dårlig touch, noe som hindrer ham i å komme helt alene mot Alisson. Kommer for skrått til å bli særlig farlig og blir stoppet.
 29. Andre omgang er igang!46'

  Liverpool sparker i gang den andre omgangen. Kan vi må mer presisjon i angrep denne gangen? Salah var meget aktiv i første, men sviktet gjerne mot slutten
 30. Pausereferat

  En jevnspilt førsteomgang med et voldsomt tempo – men det er Chelsea som har scoret målet, og Liverpool ligger under til pause for første gang denne sesongen.

  De helrøde har gjort mye småpent, og kombinasjonsspillet sitter stort sett frem til det det skal avsluttes. Der har ikke den siste pasningen eller avslutningene vært gode nok. Mohamed Salah har vært veldig involvert, og spiller en av sine beste omganger denne sesongen, om vi ser bort fra avslutningene. Han hadde også Liverpools største sjanse da han rundet keeper, men avslutningen med høyrefoten manglet kraft og ble reddet på streken.

  Chelseas scoring kommer av at Liverpool står veldig høyt, og dessverre var det ligaens formspiller Eden Hazard som ble tredd gjennom. Joe Gomez var på etterskudd og belgieren scorer fra skrå vinkel. Kanskje kunne Alisson ha gjort det bedre.

  Forhåpentligvis vil den siste pasningen og avslutningene sitte i andreomgang – for Liverpool vil komme seg til flere sjanser her.

 31. Første omgang

 32. Dommeren blåser45'

  Lagene går til garderoben. Hazards mål skiller de to lagene etter 45, tross for stort Liverpool-press mot slutten.
 33. Det enkle er ofte det beste, Mané45'

  Mané får ballen feilvendt på 15 meter. Tar en touch og prøver brassespark. Milner slår oppgitt ut med armene, for han er helt ledig på siden.
  GettyImages-1043017054.jpg
 34. Alt handler om Liverpool nå44'

  Det er Liverpool, anført av Mohamed Salah, som angriper gang på gang her nå. De aller største sjansene uteblir likevel.
 35. Det nærmer seg for Liverpool41'

  Pent spill av Liverpool. Salah prøver å spille Firmino som er fri på venstre side av Chelsea-målet, men pasningen kommer litt for langt foran. Det kunne blitt en stor sjanse.
 36. Mané får gult Sadio Mané40'

  Hazard får en kontringsmulighet etter frisparket. Mané feller belgieren bevisst og pådrar seg et korrekt gult kort.
 37. Trent får frispark39'

  Alexander-Arnold løper nedover mot Chelseas dødlinje. Willian setter inn en takling som bommer totalt. Milner og Salah gjør seg klar i god innleggsposisjon
 38. Liverpool har initiativet37'

  Selv om Chelsea leder, er det Liverpool som skaper det meste ute på matta.
 39. Så nære for Salah! Mohamed Salah32'

  Firmino spiller Salah pent gjennom. Egypteren passerer både Alonso og keeper Kepa, men får ballen litt for skrått og med høyrefoten. Dermed får han ikke nok kraft, og Rüdiger rekker å komme seg på streken og hindre ballen fra å gå i mål.
 40. Femmeter31'

  Milner slår inn. Azpilicueta header ballen unna, men Liverpool får ikke corneren de skal ha.
 41. Frispark til Liverpool30'

  Hazard klipper ned Milner på hjørnet av Chelseas 16-meter. Frispark til Liverpool.
 42. Chelsea med blod på tann27'

  Alonso sender et innlegg til Giroud etter lekent forarbeid fra Willian. Gomez er heldigvis sterk i lufta mot franskmannen og får den unna!
 43. Hazard scorer Målscorer: Eden Hazard (Assist: Mateo Kovacic)25'

  Chelsea spiller ball i hatt med Liverpools midtbane, og ut av intet kommer en gjennombruddspasning til Eden Hazard. Joe Gomez havner på etterskudd og alene med Alisson sender Hazard kula i lengste.
 44. Alisson er stor!22'

  David Luiz utnytter Liverpools høye press og sender en pansing over hele banen som treffer Willian. Alisson er våken, kommer seg ut fra streken, og gjør seg stor slik at brasilianeren ikke klarer å prikke den forbi sin landsmann.
 45. Liverpool er farligst20'

  Det har bølget fram og tilbake i innledningen av denne kampen, uten at det har vært noen enorme målsjanser. Men det er Liverpool som har sett farligst ut i angrep hittil.
 46. Firmino melder seg på18'

  Milner trer ballen gjennom til Salah, som spiller videre til Firmino. Han får avslutte i nær sagt samme posisjon som mot PSG. Skuddet blir imidlertid blokkert til corner. Den får Liverpool ingenting ut av.
 47. Mané skyter15'

  Ny god skuddmulighet for Liverpool Denne gangen er det Mané som lader kanonen fra like utenfor 16-meteren, men heller ikke han har finjustert siktet.
 48. Ny avslutning fra Salah8'

  God prestasjon av egypteren når sniker seg selv og ballen forbi tre Chelsea-spillere. Avslutningen går imidlertid langt unna målet.
 49. Farlig fra Chelsea7'

  Pent kombinasjonsspill fra Hazard og de andre blå. Gomez lures nesten trill lundt, men klarer såvidt å hente seg inn og får den unna. Centimetre unna å være alene med Alisson der.
 50. Liverpool prøver5'

  Liverpool snuser på Chelsea-feltet nå. Salah prøver på skudd fra god posisjon. Blir for mye presset til å få skikkelig klem på kula. Går midt på Kepa.
 51. Chelsea tar avspark1'

  Vi er i gang!
 52. Lagene er på banen0'

  Straks avspark i London, i det som trolig blir et fyrverkeri av en kamp!
 53. Før kampen

  Liverpool har hatt en perfekt start på Premier League-sesongen, og møter et Chelsea-lag som hadde det samme inntil de avga poeng borte mot West Ham sist.

  I onsdagens ligacupkamp slo Chelsea ut Liverpool på Anfield, så forhåpentligvis er det et revansjelystent lag som kommer til Stamford Bridge lørdag kveld.

  Jürgen Klopp bytter ut hele forsvaret fra onsdagens kamp. Virgil van Dijk er klar igjen, og tar plass i midtforsvaret sammen med Joe Gomez.

  På midtbanen velger Klopp å gå for mye rutine, og bruker både Jordan Henderson og James Milner sammen med Gini Wijnaldum.

  Dejan Lovren spilte sine første minutter for sesongen på onsdag, men er ikke med i troppen til dagens kamp. Joel Matip er midtstopperalternativet på benken dersom Van Dijk skulle få problemer med ribbeina. Fabinho har også spilt i den posisjonen i pre-season.

  For Chelsea ble Antonio Rüdiger spilleklar, og tar plass i midtforsvaret sammen med David Luiz. Liverpool slet mot Eden Hazard på Anfield. Belgieren er med fra start, og det samme er sommerkjøper Jorginho, som ikke var med på onsdag. Det ser ut til å være det sterkeste laget Maurizio Sarri kan stille.


Skrevet av: Johannes Steen
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+