Titteldrømmen lever for fullt

To fantastiske scoringer sikret tre livsviktige poeng.

Snakk om å levere under press og vise seg frem når det gjelder. Dette Liverpool-laget er fantastisk, og vi får bare håpe at vi har en grunn til å feire etter sesongen, for nå når den står på må vi bare prøve å nyte det.

Liverpool hadde ikke slått Chelsea hjemme på Anfield på sju år, og blåtrøyene var de som ødelagte for tittelsjansene i 2014. Førsteomgangen kunne minne mye om den kampen for snart fem år siden. Chelsea tok seg god tid, lå kompakt og frustrerte både Anfield-publikummet og spillerne.

Etter pause viste de helrøde hva som bor i laget, med to fantastiske scoringer på to minutter. Først Sadio Mané med en heading på bakre stolpe. Så Mohamed Salah med en suser i lengste kryss.

Etter dette hadde Chelsea sin beste periode i kampen, og formspiller Eden Hazard kunne og burde ha scoret både ett og to mål.

Klopp gjorde kloke bytter og fikk kontroll på kampen igjen. Liverpool vinner fullt fortjent, og dette er en stor, stor, stor seier. Uansett hvordan det ender, så vil ikke de helrøde gi opp drømmen om ligatittelen denne sesongen.

Målscorer: Sadio Mané (Assist: Jordan Henderson)Liverpool i føringen

Et glimrende angrep der flere er involvert. Ballen havner til Henderson som slår inn perfekt til Sadio Mané. Senegaleseren header Liverpool i ledelsen!

53
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Virgil van Dijk)For en scoring!

Salah meier til fra 30 meter. Strak rist. Rett i gollen. Vakkert. Kop tar av!

44
Chelsea
Stoppet kontring

Mané fosser fremover og gjestene tyr til en såkalt «professional foul».

26Nesten for Henderson

Salah tar imot et innlegg mesterlig, og nikker til Henderson som skyter på direkten. Skuddet går via et Chelsea-ben. Fine takter fra hjemmelaget.

29Willian med en kjempemulighet

Gjestene tar Liverpool på senga med et brudd, og Willian stormer mot Alisson. Han har med seg noen forsvarere på slep, og nøler litt. Til slutt skyter han fra 16 meter. Hardt, men utenfor. Gjestenes beste mulighet.

6Nesten for Salah

Mané mottar ballen på venstre kanten, slår inn på Salah som fyrer til på volley. Kepa i Chelsea-buret redder. Liverpool klart best i åpningen.

57Liverpool vil ha mer

Roberto Firmino fyrer til fra 18 meter. Skuddet stryker stolpen - men på feil side.

59Nesten for Chelsea

Eden Hazard viser fantastisk teknikk når han tar i mot en langpasning. Hazard fyrer til alene med Alisson, men skuddet går i stolpen og ut. Phew!

60Ny kjempesjanse til Chelsea

Eden Hazard er farlig frempå igjen. Han tar i mot ballen få meter fra mål, vender opp og skyter. Alisson redder bra. Det koker nå.

Før kampen

På papiret er dette den tøffeste motstanderen Liverpool har igjen av Premier League-sesongen 2018-19. Vi er inne i innspurten, og de helrøde må bare vinne kampene sine for å ha en mulighet til å vinne ligatittelen

Chelsea har vært et lag Liverpool har slitt med de siste årene, og spesielt på Anfield. Jürgen Klopp har vært med på å lede de helrøde til to seire over London-laget, men begge seirene har kommet på Stamford Bridge. Liverpool har faktisk ikke slått Chelsea i en ligakamp på Anfield siden Kenny Dalglish var manager, da det ble 2-0 seier i mai 2012.

Dette er Jürgen Klopps 200. kamp som manager for Liverpool, og forhåpentligvis kan han markere det med en seier.

Chelsea har hatt et tøffere kampprogram enn Liverpool den siste uken. De spilte hjemme mot West Ham på mandag. Deretter borte mot Slavia Praha på torsdag, før denne kampen. Det blir tre kamper på seks dager. Liverpool spilte fredag, tirsdag, og nå søndag, og bør sånn sett ha fått en mer behagelig oppladning.

Før kampen skal det markeres at det på mandag er 30 år siden Hillsborough-tragedien, og at klubbens tidligere kaptein Tommy Smith gikk bort før helgen.

Jürgen Klopp gir midtbanen fra Porto-kampen fornyet tillit, med Fabinho dypt sammen med Naby Keita og Jordan Henderson. Joel Matip kommer inn for Dejan Lovren i midtforsvaret - ellers er laget som forventet, selv om det gikk mange rykter om at sentrale spillere skulle være ute i timen før laget kom.

Chelsea spiller uten spiss, og ser ut til å ha Eden Hazard sentralt i treer fremme med Callum Hudson-Odoi og Willian på hver sin side. Marco Alonso er skadet, og Emerson spiller venstreback.

Tidligere i dag har Manchester City slått Crystal Palace 3-1 på Selhurst Park, så denne kampen må vinnes.

Kom igjen Liverpool - bare vinn!

1Vi er i gang!

Liverpool med avspark. Anfield koker!

2Tidlig press

Liverpool har tatt kommando fra starten i denne vanvittig viktige kampen!

8Herlig stemning

Kop synger og heier laget frem. Liverpool vil både på banen og tribunen.

10Hazard nede

Fabinho takler glimrende, men Hazard lander forkjært.

11På igjen

Hazard har ristet av seg skaden.

12Alisson involvert

Chelsea er fremme på en visitt og Alisson testes for første gang. Brassen kommer godt ut av situasjonen når han bokser et knallhardt innlegg.

13Nærmer seg

Liverpool ruller opp på høyrekanten der både Salah og Firmino er involvert. Siste pasningen sitter ikke helt, men Klopps mannskap nærmer seg nå.

14Vil ha straffe

Salah går i bakken etter duell med David Luiz, som tupper egypteren i leggen. Dommeren vinker spillet videre, men reprisen viser kontakt.

16End to end

Chelsea får kjenne på ballen og etablerer et potensielt farlig angrep. Henderson hjelper på høyreback og rydder opp. Liverpool kontrer ved Firmino, men brassen blir felt.

17Offside

Chelsea ruller opp et godt angrep. Hazard mottar ballen i en livsfarlig posisjon, men linjedommeren vinker korrekt for offside. Hårfint.

19Keita involvert

Liverpools nummer 8 involverer seg offensivt, etter et nytt LFC-angrep. Pasningen sitter ikke, og Kepa plukker greit.

20Hazard viser seg frem

Eden Hazard har utvilsomt ristet av seg den lille smellen. Belgieren snurrer rundt med Matip og kommer på avslutning fra spiss vinkel. Skuddet blir for svakt og Alisson holder greit.

21Rüdiger har vondt

Rüdiger har vondt etter en duell med Mané. LFC-spilleren gjorde ikke noe galt men Chelsea-forsvareren har tydelig vondt.

23Lekre kombinasjoner

Keita, Mané og Robertson angriper på venstrekanten, og spiller seg fri med fint veggspill. Robertson treffer Firmino, men forsøket fra Liverpools nummer 9 blir for fikst.

28Holder trøkket oppe

Liverpool har mye ball, men uten å skape de helt store sjansene.

34Roligere nå

Kampen har roet seg et lite hakk, og ballen oppholder seg mer på midtbanen enn i den første halvtimen.

37Robertson mister

Venstrebacken kløner det til og Hazard stormer fremover. Forsvarskollegaene rydder opp etter missen. Den kunne vært farlig.

38Gedigen mulighet

Nydelig brudd anført av Firmino og Salah. Sistnevnte spiller til Mané, som fyrer på direkten fra 12-13 meter. Skuddet går utenfor.

39Rüdiger sliter

Det ser ut som Chelsea-stopperen må av, og Christensen gjør seg klar til å komme på for gjestene

40
Chelsea
Tidlig bytte
44
Chelsea

45Glimrende frispark

Trent-Alexander Arnold slår et fantastisk frispark. Firmino er nær ved å score, men linjedommer markerer uansett for offside.

45Tre minutter tillegg

Dommeren signaliserte tre minutter tillegg. Tiden renner ut for å få til noe i første omgang.

45Pause

Lagene går til pause på stillingen 0-0.

45Diskusjoner

Pauserefereat

Liverpool så veldig tent, giret og klare ut for denne storkampen, men de har møtt et lag som ligger dypt, kompakt og som forsvarer seg bra.

De har en klar kampplan om ligge og vinne på kontringssjanser, med Eden Hazard som spiss. Liverpool har stort sett tatt seg av det belgieren har forsøkt på. Han har kommet til én avslutning fra skrå vinkel som Alisson var bra med på.

Bortelaget tar seg god tid på dødballer, og ligger nede lenge de gangene de har fått noen smeller. Det er tydelig en del av planen at Liverpool og hjemmelaget skal bli frustrerte, og det har de lykkes greit med i de første 45.

Det er ikke mange sjansene Liverpool har fått. Sadio Mané fikk en av omgangens største sjanser, da de røde vant ballen og kontret. Salah hadde også en gedigen sjanse på volley. Samme mann utfordret David Luiz og slo inn til Mané. Han avsluttet på direkten fra god posisjon, men dessverre til side for mål.

Forhåpentligvis kan Liverpool finne veien til nettmaskene etter pause når det skal angripes mot The Kop - for i denne kampen har ikke Jürgen Klopps lag råd til å avgi poeng.

46Vi er i gang igjen

Chelsea med avspark i andre omgang.

48Hardt ut

Chelsea har lagt seg dypt, og Liverpool er laget som vil mest de første minuttene av omgangen.

51

53

56
Chelsea
Chelsea må frem

62Ikke gitt seg

Gjestene presser på - og er stadig farlig frempå. Utrolig at det fortsatt står 2-0.

65Salah vil også ha mer

Salah kommer til avslutning, og prøver et lurt skudd mot nærmeste stolpe. Kepa gjør en god redning.

66
Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Naby Keita)Inn med Wijnaldum
69Halvsjanser

Chelsea er fortsatt på hugget, men ikke like nære scoring som tidligere i omgangen.

71Unggutten viser seg frem

Trent-Alexander Arnold viser at også han kan drible, når han forserer elegant fremme på venstrekanten. Han velger å gå på avslutning selv, men skuddet blir litt for svakt.

74Henderson med frem

Kapteinen har vært god offensivt i dag, og blir med gutta fremover. Pasningen fra Salah er akkurat litt for tung. Der kunne Henderson kommet alene med keeper. Ebber ut i ingenting.

75
Chelsea
Chelsea har brukt samtlige bytter
76
Inn: James Milner (Ut: Jordan Henderson)Kapteinen skadet

Henderson fikk seg en smell, og må av. Leit for kapteinen som har spilt seg kraftig opp de seneste kampene.

78Firmino prøver seg

Roberto Firmino får vendt seg og smeller til med venstre. Kepa redder greit.

83Liverpool best nå

Liverpool får hjørnespark, og er i en bedre periode enn gjestene. Kanskje de blåkledde begynner å miste troen på poeng?

84Gisp gjennom publikum

Andy Robertson sklir på egen banehalvdel. Chelsea snapper ballen, men klarer ikke utnytte feilen fra venstrebacken.

87Nesten-sjanse

Kepa lar en ball sprette. Mané snapper den, men klarer ikke forhindre at ballen går over sidelinjen. Det kunne blitt en vanvittig situasjon og 3-0.