Mané satte spikeren i Palace-kista på overtid

James Milner scoret på straffe like før pause, og Sadio Mané avgjorde kampen like før slutt.

Mandag 20.aug 2100 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 25750 / Dommer: Michael Oliver

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolCrystal..PL4-3Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Naby Keita

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 9

Endelig en sisteskanse som er til å stole på. Enten det er med ballen i beina, igangsettelser eller å plukke fram kjemperedningene når det trengs. Vi fikk hele spekteret til Allison Becker i dag. Var ikke borti ballen de første tolv minuttene. Hadde en fantastisk redning på frisparket fra Milivojevic og et par andre involveringer som gir røde supportere vann i munnen.

Trent Alexander-Arnold 7

Trent er blitt en klokere spiller etter hvert som han har fått tillit. Gjør nesten alltid kloke valg uten stor risiko. Løser de utfordringene han får på beste måte og takker for tilliten på backplass med å spille en strålende kamp i Croydon. Gult kort for å ha taklet Zaha i andre omgang. Bidrar godt offensivt og er trygg defensivt. Ba om å komme tidligere hjem fra ferie etter VM og er allerede i meget god form.

Joe Gomez 7

Fikk som sin midtstopperkollega god kontakt med Crystal Palace sine offensive spillere i denne kampen. Var langt mellom disse duellene i første, men hjemmelaget måtte opp og fram i andre. Dette betydde nærkontakt av tredje grad med både Benteke (og senere Sørloth) og Zaha. I ferd med å vokse godt inn i rollen som van Dijks kollega i midten bak.

Virgil van Dijk 9

For en bauta nederlenderen er der bak. Styrer forsvarsfireren med jernhånd, er kruttsterk i duellspillet og serverer lekre langpasninger når dette er nødvendig. Fikk seg en smell i en duell med egen keeper i første omgang, men ristet det raskt av seg. Mye å gjøre i andre omgang, men landslagstrener Ronald Koeman på tribunen fikk se at van Dijk er godt i rute som forsvarssjef i Liverpool og er en selvsagt kandidat for å gjenopprette hollendernes ære som fotballnasjon.

Andy Robertson 8

Meget god kamp av venstrebacken. Han er et aktivum på venstresiden i forsvaret, flink til å overlappe og hjelpe de offensive spillerne. Blir tryggere og tryggere på seg selv. Og innleggene han kommer med etter å ha løpt fra høyrebackene er en fryd å se på. De er for det meste millimeterpresise fra skotten.

James Milner 7

Jobber og sliter i de 67 minuttene han får på banen. 32-åringen er høyt og lavt og meget sterk i duellspillet. Får seg en smell i duell med van Aanholt. Tøffingen kommer seg opp igjen, men må tåle pipekonserter fra hjemmepublikum for å ha filmet. Ny god kamp på midten i en lagdel der det ikke mangler god konkurranse om plassene.

Georginio Wijnaldum 7

Er litt borte i første omgang, der Crystal Palace lå med ni av elleve spillere bak. Mer med da Palace måtte opp og fram i andre. Tok da den viktige vaktjobben med å passe på hjemmelagets gjennombruddsløp- og pasninger. Var god i de periodene. Wijnaldum er nok også en spiller nevnte Koeman må huske på i gjenreisningsarbeidet.

Naby Keita 9

Ja, han var verd å vente på en sesong. Det kan man slå fast to kamper inn i sesongen. Verdensklasse i mye av det han foretar seg. God balanse, god med ball, god i duellspillet, gode pasninger. Liverpools nye juvel har alt. Var ikke langt unna scoring heller ved et par anledninger i andre omgang. En fryd å se på i måten han passerer motspillere. Erstattet av Lallana mot slutten.

Sadio Mané 8

Flotte gjennombruddspasninger og var mannen Liverpool satset på for å trenge gjennom Crystal Palace to forsvarsmurer. Mane var flink til å sette fart for å lykkes med dette og det var ikke langt unna at han lykkes. Kunne nok hatt et straffespark i første omgang da han blir tatt av Hennessey. Litt mer anonym i andre omgang, men avsluttet med scoring da han var våken og startet løpet da de røde erobret ballen etter at Palace hadde angrepet, fikk gjennombruddspasningen fra rekkekamerat Salah, rundet keeper og avgjorde kampen.

Mohamed Salah 8

Fjorårets store spiller hadde mange sjanser til å score også i dag. Hadde et skudd han presset ned, stoppet av Palace-forsvaret og et par andre situasjoner der han meget vel kunne stått på listen over målscorere. Er våken og oppfatter situasjoner raskt, som da han spilte fri Mane på 2-0-målet. Ble tatt på straffesparket på overtid i første omgang.

Roberto Firmino 8

God til å snappe opp ballene mellom midtbanen og angrepet. Utfyller sine angrepskompiser Salah og Mane på en glimrende måte og fortsetter som de to nevnte der han slapp forrige sesong. Meget viktig brikke i Liverpools offensive lagdel. Meget god i bevegelsene og skaper hele tiden problemer for forsvarsspillerne i Premier League. Måtte ut helt på slutten etter å ha fått krampe i begge bein.

Jordan Henderson

Var sent hjem fra ferie etter VM-spill, men er i ferd med å finne formen. Gjorde sammen med Wijnaldum den viktige jobben på midten, for å dekke igjen Palace sine gjennomspill til deres offensive kanoner. Forsyningsveiene ble mer kronglete med disse to på vakt.

Daniel Sturridge

Spørs om det var nødvendig å dusje for Daniel denne gang. Fikk noen sekunder for Firmino.

Adam Lallana

Fikk tre minutter for Keita, uten å være særlig involvert.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Crystal Palace (4-4-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Milners straffesparkmål helt på tampen av første omgang og Manes scoring i tomt bur på overtid i andre omgang var nok til å senke et Crystal Palace som begynte ultradefensivt, men som ble tvunget mer fram i andre omgang. Men det manglet ikke på mulighetene for begge lag i en tett og underholdende kamp. Palace hadde ligget med to forsvarsfirere lavt hele første omgang, men ledermålet tvang dem lenger opp på banen i andre. Zaha og Benteke - og senere Sørloth - ga Liverpool-forsvaret en munnfull å hanskes med, men Liverpools nye sisteskanse, Alisson, er endelig en Liverpool-keeper å stole på. Enten med ballen i beina, som igangsetter eller som en keeper som plukker fram kjemperedningene når det trengs. Palace ble redusert til ti mann da Wan-Basseka taklet Salah som sistemann med et kvarter igjen å spille. Naby Keita spilte en fantastisk kamp for de røde og viste stadige prov på hvilken verdensklassespiller Liverpool har kjøpt. Det var spenning helt til siste slutt idenne kampen, før Salah spilte fri rekkekamerat Mane, som løp fra Palace-forsvaret og rundet Hennesey og satte ballen i tomt bur.

 2. Andre omgang

 3. Oliver blåser av kampen91'

  Sterk borteseier av Liverpool!
 4. Liverpool gjør sitt siste bytte Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)90'

 5. Mané avgjør Målscorer: Sadio Mané (Assist: Mohamed Salah)90'

  Ypperlig kontring etter Palace sin corner.Salah plukker opp Van Dijk sin heading, og sender Mané alene mot mål. Senegaleseren runder keeper og avgjør kampen tre minutter på overtid.
 6. Corner til vertene90'

  Van Dijk header unna.
 7. Lallana lager frispark nede ved hjørneflagget Adam Lallana90'

  Palace med dødball i god posisjon.
 8. Fire minutter lagt til89'

  Liverpool har ballen i laget.
 9. Firmino ligger nede Roberto Firmino88'

  Det ser ut som brasilianeren har krampe.Ble taklet av Tomkins. Rent.
 10. Liverpool-bytte Inn: Adam Lallana (Ut: Naby Keita)87'

 11. Håpløst skuddforsøk87'

  Firmino sender ballen opp på tribunen.
 12. Liverpool kontrer86'

  Men Salah klarer ikke å ta seg forbi sistemann.
 13. Livsfarlig innlegg85'

  Et innleg fra Zaha går gjennom hele Liverpool-feltet uten at noen får tåa på den.
 14. Bokser til corner Mohamed Salah84'

  Hennessey får såvidt slått en heading fra Salah fra seks meter til corner.
 15. Palace gjør sitt siste bytte Inn: Max Meyer (Ut: Jeffrey Schlupp)83'

 16. God mulighet Sadio Mané81'

  Mané skyter fra 8-9 meter etter pasning fra Salah. Det lave skuddet skaper ikke trøbbel for Hennessey.
 17. Bytte Palace Inn: Joel Ward (Ut: Andros Townsend)79'

 18. Skyter fra distanse78'

  Hennessey har ingen problemer med å stoppe skuddet fra Keita.
 19. Frisparket treffer muren og heades til corner77'

  Tomkins får pannen på Salahs frisparkforsøk.
 20. Utvisning Aaron Wan-Bissaka75'

  Vertene redusert til ti mann.Salah løper gjennom Palace-forsvaret, og felles av Wan-Bissaka like utenfor 16-meterstreken.
 21. Alisson holder ballen i fast grep Wilfried Zaha Alisson Becker73'

  Zaha med et skuddforsøk fra god posisjon inne i feltet.
 22. Bytte Palace Inn: Alexander Sørloth (Ut: Christian Benteke)70'

 23. Liverpool bytter Inn: Jordan Henderson (Ut: James Milner)67'

  Kapteinen kommer inn for visekapteinen.
 24. Håpløst skuddforsøk Christian Benteke67'

  Bentenke skyter høyt opp på tribunen fra 20 meters hold.
 25. Trent med innlegg fra høyre66'

  For nær keeper.
 26. Nær selvmål Mohamed Salah60'

  En nydelig volley fra Salah heades like utenfor eget kryss av en Palace-forsvarer.
 27. Corner for gjestene60'

  Et knallhardt innlegg fra Alexander-Arnold sleives ut av Sakho.
 28. Benteke med en knallhard heading som Alisson redder56'

  Det vinkes for offside på en Palace-spiller i feltet.
 29. Palace får hjørnespark55'

  Gomez klarer ikke løpe opp en ballen som ble stusset videre.
 30. Vertene er friske nå54'

  Van Aanholt skyter over.
 31. Alisson bokser unna Luka Milivojevic54'

  Milivojevic med et frispark i retning krysset.
 32. Gult kort Trent Alexander-Arnold53'

  Alexander-Arnold lager frispark i farlig posisjon.
 33. Wan-Bissaka lager corner52'

  Løper opp Keita når han tar seg inn i feltet.
 34. To kjempesjanser til Liverpool Mohamed Salah (Naby Keita)49'

  Først Salah, så KeitaLiverpool centimetere unna 2-0 når Salah først er nær ved å lobbe over og runde keeper etter et godt innlegg fra Robertson, og så skyter Keita like utenfor når han får ballen fra Salah. Sjansene kommer etter en god Liverpool-kontring.
 35. Andre omgang er i gang46'

  Gjestene setter igang de siste 45 minuttene.
 36. Pausereferat

  Fantastisk avslutning på omgangen da Sakho tar Salah og Liverpool får et korrekt idømt straffespark. Veldig intens første omgang på Selhurst Park. Fantastisk stemning fra publikummet som det pleier å være i Croydon. Ledelsen er fortjent. Bortelaget har hatt ballen mest, selv om de har hatt problemer med å skape særlig med sjanser. Townsend nærmest for Crystal Palace da han skjøt knallhardt i tverrliggeren bak en Allison som knapt hadde vært borti ballen. Liverpool hadde ballen i mål da Mane kolliderte med keeper etter halvspilt omgang, men dommer Michael Oliver pekte hjemmelagets vei. Palace har de første 45 minuttene ligget med to forsvarsfirere på 30-35 meter og med angriperne lavt som førsteforsvarere. Nå er de tvunget til å trekke litt bort fra eget mål. Klopps lag visste nok hva som kom, men pasningsspillet har gått litt for sakte i perioder. De gangene Mane, Keita, Firmino og Salah har satt fart, godt støttet av offensive sidebacker, har de greid å sette Eagles under press. Enda mer fart og kloke gjennombruddspasninger fra en Keita som har vist verdensklasse nesten hver gang han har vært nær ballen, så har Liverpool gode sjanser til å få med seg tre poeng hjem til Merseyside.  

 37. Første omgang

 38. Pause45'

  Oliver blåser av første omgang.
 39. Sikker fra straffemerket Målscorer: James Milner45'

  Hennessey går feil vei.James Milner setter ballen i hjørnet.
 40. Straffe til Liverpool! Mamadou Sakho Mohamed Salah44'

  Sakho feller SalahMidtstopperen er på beinet til egypteren.
 41. Gult kort Patrick van Aanholt42'

  Stygg takling av Van Aanholt på Milner.
 42. Alisson må ut å bokse41'

  Det vinkes for offside på en Palace-spiller.
 43. Mané skyter over fra skrått hold40'

  Spilles gjennom av Keita.
 44. Farlig innlegg Aaron Wan-Bissaka38'

  Wan-Bissaka med et innlegg som går gjennom hele Liverpool-feltet.
 45. Keita med en mislykket lobb inn i feltet37'

  Ballen triller over dødlinjen.
 46. Robertson får en god mulighet Andy Robertson35'

  Venstrebacken får stå umarkert bak i feltet, men venter ikke lenge nok på at ballen skal dale, og skuddet går høyt opp på tribunen.
 47. Viktig takling av Gomez Wilfried Zaha Joe Gomez31'

  Zaha var nær ved å ta seg forbi Liverpool-forsvaret på en ny Palace-kontring.
 48. Schlupp skyter utenfor fra distanse Jeffrey Schlupp30'

  Får avsluttet en Palace-kontring.
 49. Keita forsøker seg fra skrå vinkel Naby Keita27'

  Hennessey slår til cornerSjansen oppstår etter at et Salah-skudd blir blokkert.
 50. Townsend banker ballen i tverrliggeren Andros Townsend25'

  Der var Palace nære!En feilpasning av Keita ga Palace en gratissjanse. Returen slås i en Liverpool-spiller og til corner.
 51. Salah lobber over Mohamed Salah (Naby Keita)23'

  Nydelig angrepPraktfull ball fra Keita over Palace-forsvaret. Salah tar ned ballen med en elegant demping, men lobben hans går over både Hennessey og målet.
 52. Ballen går i mål Sadio Mané21'

  Oliver blåser for angrep på keeperSadio Mané setter ballen i mål i en duell med Palace-keeperen, på et innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Avgjørelsen virket korrekt.
 53. Sakho roter det til19'

  Salah får ballen i god posisjon, men blir nok overrasket over at ballen kommer.
 54. Robertson mister ballen over sidelinja17'

  Liverpool sliter med å ta seg gjennom et kompakt Palace-lag.
 55. Hennessey bokser14'

  Et innlegg fra Milner slås ut av feltet av Palace-keeperen.
 56. For nær Hennessey12'

  Robertson med et lavt innlegg fra venstre, men Palace-keeperen får fanget ballen.
 57. Offside på Salah11'

  Liverpool bryter, og forsøker en kontring. Men pasningen til Salah på løp kommer for sent.
 58. Hele laget på egen banehalvdel10'

  Crystal Palace går defensivt ut i denne kampen, og Liverpool sliter med å finne åpninger.
 59. Svakt innlegg Trent Alexander-Arnold5'

  Trent Alexander-Arnold fortsetter der han slapp mot West Ham, med et svakt innlegg som går bak mål.
 60. Skudd blokkeres Mamadou Sakho Mohamed Salah3'

  Sakho kommer seirende ut av duellenSalah spilles frem, og kommer i duell med Sakho inne i feltet. Den tidligere Liverpool-stopperen blokkerer avslutningen.
 61. Vi er igang i Croydon1'

  Gjestene tar avspark.Liverpool spiller i sine helgrå tredjedrakter.
 62. Før kampen

  Liverpool har god statistikk i Premier League-kampene på Selhurst Park de siste årene. Statistikken viser at man må helt tilbake til november 2014 for å finne siste Liverpool-tap på Selhurst Park i ligasammenheng.

  For Liverpool vil Dejan Lovren stå over kampen på grunn av bekken-problemer. Alex Oxlade-Chamberlain og Rhian Brewster er som kjent langtidsskadet.

  Palace-manager Roy Hodgson har en tilnærmet skadetfri tropp. London-klubben har hentet inn fire nye spillere i løpet av sommeren, i Vicente Guaita, Cheikhou Kouyate, Max Meyer og Jordan Ayew. Palace har også de tidligere Liverpool-spillerne Martin Kelly, Mamadou Sakho og Christian Benteke i troppen.

  Laget v Palace: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Milner, Wijnaldum, Keita, Mane, Salah, Firmino

  Reserver: Mignolet, Henderson, Sturridge, Moreno, Lallana, Shaqiri, Matip.

  Liverpool stiller med nøyaktig samme startoppstilling som i ligaåpningen mot West Ham. Simon Mignolet og Joël Matip er tilbake på innbytterbenken, og det er også Albert Moreno.

  Ingen Clyne og Fabinho på benken. Det er ingen indikasjoner på at disse to er skadet.

  – Dette er vanlige avgjørelser du må ta angående troppen i uke etter uke, og det er hva vi gjorde. Det er ikke noe problem med Fabinho. Han er her, kommenterer Jürgen Klopp til Sky Sports.

  Crystal Palace stiller også uforandret fra ligaåpningen, da de vant 2-0 over Fulham.


Skrevet av: Einar Kvande EinarKvande
Siste Til vår nyhetsoversikt
10.11.2019 kl 21:02

– Uansett hvor kjedelig det er, tar vi bare kamp for kamp

Liverpools utrolige backduo vil ikke ta av etter den fantastiske seieren.

+
10.11.2019 kl 19:32

– Vi kjenner ikke på presset og bryr oss ikke om hva folk sier

Jürgen Klopp insisterer på at de bare ignorerer støyen utenfra.

+
10.11.2019 kl 19:13

– Ikke spør meg. Spør dommerne

Pep Guardiola gratulerer Liverpool, men var rasende etter kampen.

+
10.11.2019 kl 19:00

– Det å vinne denne kampen er enormt

Men ledelsen ned til de andre lagene tar Virgil van Dijk, som vanlig, med knusende ro.

+