Salah sørget for tre poeng i Huddersfield

En scoring midtveis i 1.omgang av Mo Salah var nok til full pott på en dag hvor Liverpool ikke gnistret.

Lørdag 20.okt 1830 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / BT Sport / Tilskuere: 24263 / Dommer: Michael Oliver

1-0 ved Mohamed Salah
Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolHuddersfie..PL5-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 7

Trygg med ballen i beina slik pleier. Huddersfield-angriperne var flinke til å presse han, heldigvis uten at det ble farlig foran målet. Et par svake klareringer som forsvaret hans måtte rydde opp i. Men totalt sett en grei match der han ikke hadde alt for store vanskeligheter å hanskes med. Har kun sluppet inn tre mål på ni kamper, færrest i Liverpools 126 år lange karriere.

Joe Gomez 6

God i duellspillet ved flere anledninger i andre omgang. Såpass rask at han løper opp det som kommer fra hjemmelaget. Fikk sammen med sine forsvarskolleger noe å gjøre i begge omgangene i periodene hvor hjemmelaget jaget for mål, men red heldigvis av stormen.

Virgil van Dijk 6

Hadde muligens en hæl innenfor da Pritchard la ballen i mål i førsteomgangen, men heldigvis vinket assistentdommeren og blåste mannen med fløyta. Spilte med en litt for stor dose arroganse i perioder i førsteomgangen der han var nær ved å spille seg inn i vanskeligheter. Kunne nok blitt straffet mot bedre angrepslag.

Dejan Lovren 6

Gjorde sammen med van Dijk sitt til å gi Huddersfield alle sjansers mor til å utlikne noen minutter før slutt, men hjemmelaget lyktes ikke med sjansen de fikk. Ble ikke de store utfordringene utover dette.

Andy Robertson 5

Litt for mye slurv på venstresiden bak i denne kampen. Hadde heller ikke de store bidragene offensivt denne gang, men hadde både Shaqiri og Salah foran seg på banen.

Jordan Henderson 5

Måtte gi seg etter en omgang på grunn av en hamstringskade. Greide ikke å sette sitt preg på denne kampen.

James Milner 6

Måtte tåle noen spredte pipekonserter på grunn av at han er født i Leeds, Huddersfields naboby. Jobbet og slet på midtbanen uten å sette sitt store preg på oppgjøret i Yorkshire. Gode hjørnespark. Byttet ut for Firmino et knapt kvarter før slutt og med han forsvant den siste på midtbanen som startet kampen. Løp en drøy mil i Huddersfield på de 76 minuttene han spilte.

Adam Lallana 6

Godt å se Adam i drift igjen. Viser fram sin gode nærteknikk, men ved et par anledninger hadde han noen grove ballmiss og feilpasninger til motspillere. Pådro seg også gult kort da han var for sein inn i en takling. Er nok fortsatt litt kamprusten etter lang tid ute. Jobbet godt over et større område på midten. Var dyktig sliten da han ble byttet ut drøyt 20 minutter før slutt. Fikk seg også en smell rett før byttet.

Mohamed Salah 7

Virket påslått og tent fra kampstart. Veldig løpsvillig. Dødelig effektiv da han ble spilt fram av Shaqiri. På beste Ian Rush-vis skyter han i steget og med høyrefoten i hjørnet. Linket godt opp med Shaqiri på høyresiden. Hadde et kjempeløp i andreomgang, som endte med at han skjøt like utenfor. Etter vår mening Liverpools bestemann i Huddersfield.

Daniel Sturridge 6

Fikk en sjelden mulighet fra start og for en gangs skyld var han på banen i samfulle 90 minutter. Ville mye og viste det spesielt ved et par anledninger der han var litt vel hissig på grøten og fyrte av skudd, som gikk godt til side og over mål. Gult kort for å spille bort ballen lenge etter at Oliver hadde blåst.

Xherdan Shaqiri 7

Fantastisk gjennomspill til Salah på 1-0. Mottak og medtak etter fotballens ABC. Sveitseren er flink til å skaffe seg oversikt, rom og se mulighetene. God kamp og en meget god søknad for mer spilletid i rødt.

Fabinho

Fikk drøyt 20 minutter for Lallana. Hans første minutter med Premier League-fotball. Par involveringer da han viste hvilken styrke brasilianeren har i duellspillet.

Georginio Wijnaldum 7

Fikk spille de siste 45 minuttene for Henderson. Noe av det første han gjorde var å få et spark bakpå ankelen. God til å vinne duellene og holde på ballen. Viktig spiller mot et lag som var desperate etter sitt første mål på et halvår. Par anledninger hvor han mister ballen og bare bestemmer seg for å vinne den tilbake. God selvtillit for tiden.

Roberto Firmino

Byttet inn et knapt kvarter før slutt. Ikke involvert i så veldig mye. Forsøkte med et gjennomspill, men var ikke i nærheten av å lykkes med det. Hadde uvanlig mye miss, både i pasningsspill og involveringer for øvrig på den tiden han spilte. Fikk muligheten til å prøve skuddfoten. Temmelig upresset skjøt han over.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
HuddersfieldLiverpool

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Hvis en ser på tidligere statistikk over hvordan Liverpool har slitt etter landslagsopphold, og også i bortekamper mot nyopprykkede lag, takker og bukker vi for tre poeng og nok et rent bur. Ut fra antall og størrelsen på sjansene kan en også si at det var fortjent, men noen stor kamp leverte ikke gjestene. De virket tunge og uinspirerte og Klopp vil se fram til å bruke tiden godt på Merseyside de neste dagene. På hva som virket å være en meget tung bane med langt gress løp også vertene seg tomme mot slutten og Liverpool hadde noen store kontringsmuligheter som de ikke tok vare på. Men laget er fortsatt veldig vanskelig å score på denne sesongen, og det holdt igjen til seier.

 2. Andre omgang

 3. Et smil for tre poeng90'

  HuddersfieldBG8(klopp).jpg
 4. SLUTT90'

  Det ble tre helrøde poeng i HuddersfieldKampen er slutt og Liverpool har vunnet 1-0.
 5. Fire minutter lagt til90'

  Vi har gått inn i overtiden, mellom to slitne lag i en kamp som har vært nokså åpen de siste minuttene men hvor ingen lag makter å skape særlig med sjanser.
 6. Bytte for Huddersield Inn: Adama Diakhaby (Ut: Jonathan Hogg)90'

 7. Skudd fra Firmino89'

  Roberto Firmino får lade fra 16 meter, men skuddet er høyt og svakt.
 8. Salha frempå88'

  Liverpool angriper og Salah er nesten først på ballen like ved den ene stolpen, helt nede ved dødlinje, men keeper får avverget.
 9. Liverpool sløste bort stor kontringsmulighet86'

  Liverpool kan bli tre mot to mot et Huddersfield som har tømt seg, men en sløv pasning fra Firmino ødelegger hva som ville blitt en meget stor sjanse.
 10. Nære på for Huddersfield82'

  Et innlegg fra høyresiden til Huddersfield skaper store problemer i Liverpools indre forsvar og innbytter Mounie er nære på å få kontroll et par meter fra mål. Isteden havner ballen over mål.
 11. Firmino inn for Milner Inn: Roberto Firmino (Ut: James Milner)77'

  Liverpools siste bytte da James Milner er ferdigspilt og Roberto Firmino kommer inn.
 12. Gult for Sturridge Daniel Sturridge76'

  Daniel Sturridge kommer i dommerens bok etter å ha sparket ballen vekk.
 13. Bra angrepsforsøk74'

  Et bra angrep ender med at Shaqiri finner Robertson på et dypt løp fra venstresiden, men backens innlegg blir blokkert ut til corner. Et hjørnespark som keeper igjen får bokset vekk fra faresonen.
 14. Huddersfield også med bytte Inn: Steve Mounie (Ut: Philip Billing)70'

 15. Fabinho inn for Lallana Inn: Fabinho (Ut: Adam Lallana)70'

  Fabinho kommer inn for Adam Lallana.
 16. Huddersfield gjør sitt første bytte Inn: Isaac Mbenza (Ut: Florent Hadergjonaj)69'

 17. Lallana ber om å bli byttet ut68'

  Adam Lallana synes å be Klopp om å bli byttet ut, og det virker som om ordet "calf" ble brukt (baksiden av leggen). Men før det kan skje får Adam en ny smell!
 18. Stor sjanse for Liverpool64'

  Bare nesten for Mo.Salah får en fin ball fra venstre på løp inn mot midten og avslutter denne gang med sin ønskede venstrefot. Skuddet stryker utsiden av den bortre stolpen, til venstre for keeper. En sjanse som virket større enn den han scoret på i 1.omgang.
 19. Mo Salah i bakken...62'

  Salah blir utsatt for en noe vill takling, men er ganske raskt tilbake på beina igjen.
 20. Ny corner61'

  En dyp corner for de røde finner van Dijk ved motsatt 5-meter, men forsøket på å bredside til en medspiller lykkes ikke.
 21. Corner til Liverpool58'

  Mo Salah skrur inn mot målet, slik han gjorde for Egypt, men Lössl i målet til Huddersfield får bokset ballen vekk under hardt press.
 22. Redning av Alisson55'

  Alisson i nesten full strekkHuddersfield slår inn fra sin høyreside, svære Depoitre vinner i lufta men får ikke veldig kraft i headingen som Alisson er pent nede og redder.
 23. Henderson var skadet50'

  Ifølge BT Sport ble Jordan Henderson værende igjen i garderoben i pausen pga av et problem med den ene hamstringen.
 24. Skudd fra Sturridge49'

  Daniel Sturridge prøver å bende ballen opp i motsatt vinkel fra over 20 meters hold og er aldri nærme å lykkes.
 25. Wijnaldum inn for Henderson Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Jordan Henderson)46'

  Taktisk bytte eller skade? Klopp har i hvert fall å sette inn Gini Wijnaldum for Jordan Henderson i Liverpools maskinrom.
 26. Pausereferat

  Liverpool leder ved pause, men vi tviler på om Jürgen Klopp vil være særlig fornøy med 1.omgang. I en noe laber kamp hadde riktignok gjestene bra kontroll den første halvtimen og scoringen var også flott, men det var lite sprut og man så ut som en gjeng som hadde vært på lange turer med sine landslag sist uke. Da Huddersfield følte at de måtte prøve å angripe var det ikke uten hell og mot slutten av omgangen hadde de flere gode muligheter. De røde må være mer på hugget fra start etter pause og greier man å stagge et hjemmelag som nå forventes å tråkke til da vil det bli gode muligheter til kontringer.

 27. Første omgang

 28. Pause45'

  Rød ledelse etter 45 minutter.Dommeren blåser av for pause.
 29. Ball i nettet - men annullering43'

  Huddersfield har fått blod på tann og Pritchard sender ballen forbi Alisson og i nettet, men linjemannen har vært tidlig oppe med flagget. Repriser viser at avgjørelsen er marginal.
 30. Huddersfield truer igjen42'

  Hjemmelaget roper på straffe.Det starter med en svak pasning av Lovren, og ender med en hands av Milner, som fører til nesten ny sjanse for Huddersfield og så rop på straffespark. Det koker på stadion nå!
 31. Nesten stor sjanse for Huddersfield40'

  En god kontring gjør at Depoitre slår mot Billing på vei inn i feltet, men sistnevnte får ikke helt kontroll og Liverpool kan klarere.
 32. Frispark for Huddersfield38'

  Mooy skyter hardt fra 20 meter, men ballen skrur hele tiden på vei vekk fra den venstre stolpen til Alisson.
 33. Gult kort for Adam Lallana Adam Lallana36'

  Adam Lallana er for sent inne i en situasjon ute ved sidelinja.
 34. Nære på for Huddersfield32'

  Stolpetreff for Huddersfield!De blå og hvite får ballen rett utenfor 16-meteren og sender i vei et skudd som smeller i stolpen til høyre for Alisson. Det er Hogg som får skikkelig klem på lærkula. Nærme!
 35. Huddersfield øker tempoet30'

  Vertene prøver å slå tilbake etter baklengsmålet og har ballen en periode inne på Liverpools halvdel, men et innlegg inn i boksen går i en av vertenes spillere og ut til utspill.
 36. Salah med åpningsmålet24'

  Det var en flott avslutning fra Mo Salah, med høyrefoten.
  HuddersfieldBG7.jpg
 37. 1-0 ved Salah Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Xherdan Shaqiri)24'

  Mo Salah åpninger scoringene i HuddersfieldXherdan Shaqiri forserer framover, stikker igjennom til Mo Salah som avslutter klinisk nede ved motsatt stolperot.
 38. Sturridge på topp20'

  Liverpool bruker Daniel Sturridge på topp, og med en treer bak ham hvor Shaqiri er sentral og Lallana og Salah stikker fram fra hver sin kant.
 39. Lite action i straffefeltene15'

  Ingen antydninger til noen sjanser etter at det er spilt et kvarter.
  HuddersfieldBG5.jpg
 40. Corner til Huddersfield14'

  Hjemmelaget får kampens første corner, men sløser bort muligheten med et svakt innlegg som havner i returrommet utenfor 16-meteren og blir klarert.
 41. Liverpool høyere oppe i banen9'

  De røde har en periode hvor de er i eller rundt straffefeltet til Huddersfield, men uten å komme til avslutninger.
 42. Spent Jürgen Klopp på trenerbenken4'

  HuddersfieldBG4.jpg
 43. Langt gress?3'

  Er det bare oss, eller er gresset veldig langt i Huddersfield? En antydning om at vertene har tenkt å bruke luftrommet mye?
 44. Kampen er i gang!1'

  James Milner og Liverpool tar avspark og det hele har startet i Huddersfield.
 45. Like før avspark0'

  Lagene er på vei ut på banen. Det forventes hardt kjør fra hjemmelaget fra start, her gjelder det å holde seg fast!
 46. Før kampen

  Jürgen Klopp har valgt å benytte samme forsvar som Manchester City i forrige ligakamp, med Joe Gomez på høyrebacken og Dejan Lovren i midten. Fremover har Adam Lallana kommet inn for Gini Wijnaldum, mens det tre fremme er Shaqiri, Sturridge og Salah. Det betyr at Firmino er på benken sammen med bl.a. Divock Origi, siden Sadio Mané ikke er i troppen med sin skadede tommel.


Skrevet av: Torbjørn Flatin tflatin
Siste Til vår nyhetsoversikt
21.07.2019 kl 08:22

– Jeg kan ikke nekte på at jeg hadde en rimelig god sesong

Virgil van Dijk om sjansen til å vinne Ballon d'Or.

+
21.07.2019 kl 07:06

Ingen grunn til bekymring over Oxlade-Chamberlains fravær

Fire spillere var utelatt fra treningen i Boston.

+
20.07.2019 kl 19:33

Se den åpne treningen i Boston

Liverpool er nå i Boston.

+
20.07.2019 kl 17:39

«Peter Parker» kan bli hans nye kallenavn etter ferien

Andy Robertson kunne gå inn i sommeren med følelsen av å være en superhelt, men avslutningen ble litt for likt opphavet til Spiderman.

+