SluttTapte viktige poeng i gullkampen

Liverpool fikk en drømmestart på kampen da Mané scoret etter to minutt, men gjestene utlignet like før pause. Flere mål ble det ikke, da poengene ble delt på Anfield.

Onsdag 30.jan 2100 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / BT Sport / Tilskuere: 53092 / Dommer: Martin Atkinson

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LeicesterLiverpoolPL1-2Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Sadio Mané

Vurdert av: Arild SkjævelandAlisson Becker 5

Det er fint å ha en keeper som er god med ballen i beina – men da bør det helst være gode spilleforhold. I dag blir det tre meget svake involveringer, der to blir til farlige sjanser. Han redder oss et par ganger og er våken på fremspillene mot Vardy – men karakteren må likevel bli slik.

Jordan Henderson 6

Vikarierer i en uvant høyrebackposisjon, og gjør sakene sine bra selv om det er tydelig at posisjonen er uvant. Spesielt fremover i banen imponerer han, der han har flere gode initiativ og gode innlegg. Slipper unna med skrekken da han og Alisson roter det til i starten.

Joël Matip 5

Får et tidlig gult kort når han feller Jamie Vardy, og det ser ut til å hindre ham litt. Virker litt stresset, og er det smitter over.

Virgil van Dijk 6

I starten da Liverpool var glimrende lå han bak og var nærmest en playmaker. Etterhvert ble det mer slurv enn vi er vant med – men vi er også bra bortskjemt.

Andy Robertson 6

Ser ut til å ha bra kontroll i situasjonen der han litt unødvendig lager frispark før utligningsmålet. Mange gode initiativ fremover, men ikke hans beste kveld.

Georginio Wijnaldum 7

Den beste på Liverpools midtbane (i alle fall frem til Fabinho kom inn). Slår ikke en feilpasning i førsteomgang på en svært vanskelig bane.

Naby Keita 6

Er bedre i denne rollen enn kantrollen han spilte i sist. Har en del gode initiativ, og har en spillestil som gjør at han vil miste ballen innimellom når det ikke lykkes. Blir snytt for et soleklart straffespark, og blir tatt av når han er inne i sin beste periode i kampen.

Xherdan Shaqiri 5

Ingen stor kamp av Xherdan Shaqiri. Sliter med å bli involvert, touchen sitter ikke helt, og de gangene han er involvert har han ryggen mot mål.

Sadio Mané 7

Liverpools beste spiller i dag. Scorer et mål, og har flere gode sjanser. To av dem på headinger etter dødball! Er hele tiden på farten og ønsker ball.

Mohamed Salah 6

Blir isolert og blir ikke like mye involvert som han gjerne skulle ha vært – for de gangene han fikk ballen så det ut til at han hadde en god dag. Må gjøre mye selv, men er så god på små flater. Dessverre får han ingen muligheter til å avslutte.

Roberto Firmino 6

Kommer til to gode sjanser når han får ballen inne i feltet og gjør alt på egenhånd. Dessverre blir han stoppet begge ganger. Forsvinner veldig i perioder, og går muligens litt tom. Erstattes av Sturridge på slutten.

Daniel Sturridge

Kommer inn med håp om at han skal få en sjanse til å avslutte – og det får han. Dessverre sendte han den over mål.

Fabinho

Et godt innhopp, og hadde han vært 100 prosent hadde han nok startet denne kampen.

Adam Lallana

Kommer til linja og til et godt innlegg. Ikke noe glimrende innhopp – men han tilførte vel så mye som mannen han erstattet.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Leicester (4-4-2)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det ble dessverre med det éne poenget for Liverpool, på det som var en fantastisk mulighet til å øke forspranget til sju poeng.

  Liverpool spilte ingen god andreomgang, og det var først på overtid at de klarte å presse Leicester ned i egen boks med alle mann.

  Det var en svak andreomgang der ikke ting fungerte for de helrøde offensivt. De røde kan likevel være litt bitre på dommer Martin Atkinson – etter det soleklare straffesparket Naby Keita ble snytt for.

  Leicester City spiller en god bortekamp, og fortjener alt i alt ett poeng. De var farlig frempå flere ganger, og hadde store sjanser i det som var tøffe baneforhold på Anfield i kveld.

  Avstanden ned til Manchester City er nå fem poeng. Er det da noe…

 2. Andre omgang

 3. Slutt!90'

  Atkinson blåser av kampen.Liverpool klarer ikke å få vinnermålet mot slutten, og kampen ender 1-1 på Anfield.
 4. Drøyer tid Ben Chilwell90'

  Chilwell bokser ballen bort da den går til innkast, og får gult kort.
 5. Corner Liverpool90'

  Corner til Liverpool finner hodet til Mané, som ikke får styrt headingen mot mål. Under ett minutt igjen nå.
 6. Nesten gjennom90'

  Wijnaldum finner Lallana nede med dødlinjen. Lallana forsøker å slå den ut 45 til en medspiller, men Leicester får ballen unna nok en gang. To minutter igjen å gjøre det på nå.
 7. Fire lagt til90'

  Det er lagt til fire minutt av andre omgang.
 8. Siste bytte Inn: Kelechi Iheanacho (Ut: Jamie Vardy)90'

  Vardy målløs av banen. Han har god tid på seg på stillingen 1-1.
 9. Sturridge avslutter Daniel Sturridge88'

  Mané blir løpt opp av Choudhury da Liverpool forsøker å kontre. Ballen ender med Sturridge som prøver å bende den i lengste. Avslutningen er upresis, og går opp på the Kop.
 10. Alisson avverger kontring Alisson Becker85'

  Leicester slår i bakrom, og Vardy er nesten gjennom. Alisson er derimot våken, og får headet den unna Leicesters spydspiss.
 11. Nytt bytte fra Leicester Inn: Shinji Okazaki (Ut: Demarai Gray)84'

 12. Liverpool gjør sitt siste bytte Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)82'

  Sturridge kommer inn på tampen. Kan han finne frem skuddfoten som får Klopp til å felle tårer på treningsfeltet?
 13. Rett i muren82'

  Salah setter frisparket rett i muren. Andreballen slår han inn på bakerste mot Mané, som blir avvinket for offside.
 14. Frispark i skuddposisjon81'

  Salah skaffer Liverpool et frispark like utenfor 16. God skuddposisjon for Liverpool her.
 15. Fine kombinasjoner79'

  Firmino og Mané kombinerer fint for Liverpool, men den siste pasningen sitter ikke som den skal, og Leicester får klarert ballen.
 16. Robertson drar til Andy Robertson77'

  Robertson får ballen på 20 meter, og velger å dra til på hel volley. Ballen sklir av foten hans, og går til side for mål.
 17. Første bytte fra Leicester Inn: Hamza Choudhury (Ut: James Maddison)76'

 18. God redning fra Schmeichel Roberto Firmino75'

  Firmino kommer til avslutning.Henderson slår inn fra høyre, og det ser ut til at det er for langt til å bli farlig, men på bakerste står Firmino. Han viser frem god teknikk da han vender av en mann, før han fyrer mot lengste. Der ligger Schmeichel og venter, og får slått til corner. Den blir derimot ufarlig.
 19. Leicester kontrer73'

  Leicester har god kontroll på frisparket, og setter i gang en kontring rask kontring. Gray får ballen i boksen, og avslutter, men Alisson redder greit.
 20. Frispark72'

  Ndidi feller Mané, og Liverpool får frispark i farlig posisjon.
 21. Lallana også inn Inn: Adam Lallana (Ut: Xherdan Shaqiri)66'

  Lallana og Fabinho kommer inn for Keita og Shaqiri.
 22. Fabinho kommer inn for Keita Inn: Fabinho (Ut: Naby Keita)66'

 23. Frispark i innleggsposisjon65'

  Liverpool får frispark på 35 meter. Blir slått mot van Dijk, men Schmeichel har full kontroll.
 24. Corner til Leicester64'

  Leicester får sin første corner i kampen. Firmino header unna.
 25. Liverpool roper på straffe!58'

  Firmino og Keita spiller fint sammen og kommer seg inn i boksen. I avslutningsøyeblikket får sistnevnte en dytt i ryggen av Pereira, og får aldri avsluttet før han går i bakken. Kunne fort blitt et straffespark til Liverpool der, og Pereira kunne fått sitt andre gule. Atkinson vinker spillet videre.
  GettyImages-1091512754.jpg
 26. Triller ball55'

  Liverpool har mye ball, men sliter med å komme til de store sjansene. Leicester ligger dypt og venter på kontringer.
 27. Nesten selvmål! Roberto Firmino (Alisson Becker) Harry Maguire52'

  Stor sjanse for LeicesterLeicester får frispark fra lignende posisjon som da de scoret. På bakerste får Maguire stå fullstendig alene. Han header på tvers, og der holder Firmino på å score selvmål. Alisson leverer en utrolig benparade, og Liverpool får til slutt klartert. Kjempe-sjanse for gjestene!
 28. Gult kort Barbosa Pereira51'

  Pereira feller Mané på vei fremover, og får se det gule kortet.
 29. Leicester prøver seg50'

  Leicester kontrer på et Liverpool i ubalanse. Maddison får ballen nesten helt alene i Liverpool-boksen. Han prøver å slå den på tvers i boksen, men den får Liverpool unna.
 30. Andre omgang i gang!46'

  Liverpool sparker i gang den andre omgangen på Anfield.
 31. Pausereferat

  Liverpool startet kampen glimrende, og Leicester City var knapt borti ballen før den lå bak Kasper Schmeichel etter to minutter. Liverpool fortsatte å kjøre på, og skapte flere store sjanser i starten. Så dabbet det dessverre litt av, og gjestene kom mer inn i kampen.

  På en vanskelig bane i i snøen spørs det hvor mye Liverpool skal trille der bak. To ganger har det blitt skummelt etter at Alissons småspill ut til sine forsvarere har vært upresist. Heldigvis slapp de helrøde unna begge ganger.

  Leicester yppet seg flere ganger, og på overtid av overtiden fikk de scoringen sin da et frispark ble klarert og headet inn igjen i feltet. Harry Maguire var våken og satte inn 1-1.

  Alle de tre på topp for Liverpool har sett lovende ut så langt, spesielt Sadio Mané. Kanskje er Harry Maguire litt heldig som fortsatt er på banen, etter at han sparket ned en Mané som ville vært alene gjennom på 1-0.

  Liverpool må opp et par hakk i den andre omgangen

 32. Første omgang

 33. Leicester utligner Målscorer: Harry Maguire (Assist: Ben Chilwell)45'

  Maguire utligner!To minutter på overtid scorer Leicester! Gjestene får frispark på høyrekanten, og Liverpool får aldri klarert ordentlig. Chilwell header ballen inn i boksen fra hjørnet av 16, og finner Maguire på bakerste. Han er iskald alene med Alisson, og sørger for at lagene går til pause med 1-1.
 34. Legges til ett minutt45'

  Ett minutt tillegg i første omgang.
 35. Liverpool med mye ball45'

  Liverpool med 74% ballinnehav så langt.
 36. Cornere for Liverpool43'

  Henderson slår inn mot Firmino, men Pereira er våkent med og får headet til hjørnespark. Fører til ett nytt hjørnespark for Liverpool når Chilwell får stusset ballen videre. Det hjørnesparket går gjennom hele feltet til innkast.
 37. Maguire får gult Harry Maguire41'

  Feller ManéRobertson vinner ball, og slår gjennom mot Mané, som kunne vært alene gjennom. Han blir felt av Maguire, som får det gule av Atkinson.
  GettyImages-1091487368.jpg
 38. Alisson våken40'

  Leicester slår i bakrom, men der er Alisson våkent ute, og får klarert.
 39. Roper på hands37'

  Salah får skutt inne i feltet, men skudded blir blokkert. Det ropes på hands på Chilwell, men Atkinson avviser klagene.
 40. Liverpool kontrer31'

  Leicester mister ballen høyt i banen, og Liverpool forsøker å kontre på gjestene. Mangler litt presisjon på de siste pasningene for at det skal bli en ordentlig sjanse for Liverpool.
 41. Hands fra Mané28'

  Frispark da ballen treffer hånden til Mané. Maddison slår inn, men det er for høyt og hardt til å bli farlig.
 42. Leicester utligner nesten! Alisson Becker James Maddison25'

  Alisson slår bort ballen igjen.Liverpools målvakt blir hardt presset, og utspillet ender hos Albrighton som slår inn mot bakerste. Der står Maddison, og får hodet på ballen og prøver å styre den tilbake i lengste, men den går like til side for mål.
 43. Liverpool nesten gjennom23'

  Nå er det Liverpool sin tur til å trille ball. På 16 meter får Salah til slutt ballen, og forsøker å nå Shaqiri på løp inne i boksen, men den er litt for lang til at sveitseren når fram.
 44. Leicester kommer til innlegg Demarai Gray18'

  Leicester bedre med nå.Etter å ha trillet ball en stund, ender den til slutt hos Gray på ventrekanten. Han utfordrer og kommer til innlegg, men det plukker Alisson greit.
 45. Gult kort Joël Matip16'

  Matip feller Vardy på vei gjennom.Joël Matip stopper en kontring, og bli belønnet med det gule kortet.
 46. Roet seg litt14'

  Etter en hektisk start har det roet seg litt mer på Anfield. Liverpool triller ball.
 47. Alisson med farlig ball Alisson Becker James Maddison8'

  Alisson sender ballen rett til Maddison, som nesten kommer alene gjennom. Henderson er kanskje borti Leicester-spilleren, som ønsker seg straffe når han faller, men Atkinson rister på hodet.
 48. Mané får avsluttet Sadio Mané7'

  Den påfølgende corneren finner hodet til Mané, som header til side for mål. Liverpool har åpnet friskt.
 49. Ny god mulighet Roberto Firmino6'

  Nesten for Firmino!Salah finner Firmino på bakerste. Brassen tar den elegant ned, og sikter mot lengste hjørnet. Denne gangen når Schmeichel ned og får slått til corner.
  GettyImages-1091424090.jpg
 50. Drømmestart for Liverpool! Målscorer: Sadio Mané2'

  Liverpool tar en tidlig ledelse!Mané sender Liverpool i føringen! Robertson har ball på venstre, sender den inn i boks. Den går via Evans, og ender hos Mané som plasserer den kaldt i lengste hjørnet, utagbart for Schmeichel. 1-0 til Liverpool.
  GettyImages-1091414500.jpg
 51. 4-backslinje for Liverpool1'

  Henderson starter på høyrebacken til Liverpool, som spiller med fire bak.
 52. Avspark!1'

  Leicester tar avspark i snøværet på Anfield.
 53. Ett minutts stillhet0'

  Det holdes ett minutts stillhet for Emiliano Sala, som var i et fly som styrtet på vei til Cardiff tidligere denne måneden.
 54. Før kampen

  Etter at Newcastle sjokkerte og snudde 0-1 til 2-1 mot Manchester City tirsdag kveld, har Jürgen Klopp og Liverpool en eventyrlig mulighet når Leicester City gjester Anfield.

  Med seier vil de helrøde ha en luke på sju poeng på toppen av Premier League-tabellen etter 24 serierunder.

  Men det er ingen enkel oppgave de har foran seg. Leicester har slått både Manchester City og Chelsea denne sesongen. Med Jamie Vardy på topp har de den spissen som har scoret flest ligamål mot Liverpool i Premier League. Han har faktisk sju mål på seks kamper mot de helrøde etter at Klopp tok over – en statistikk ingen andre er i nærheten av.

  En overraskende startoppstilling fra Jürgen Klopp. Før kampen var alt snakket om hvem som skulle starte på høyreback – om det ble Rafael Camacho eller Fabinho, men det blir ingen. Slik Liverpool har satt det opp i lagoppstillingen de har offentliggjort ser det ut som en 3-4-3 formasjon – men hvordan det vil se ut må vi nesten vente og se... 

  Virgil van Dijk var klar til å komme inn og starte igjen – men det var ikke Fabinho, ifølge James Pearce. Han har slitt med en hamstringskade siden Palace-kampen. Samme journalist har ført opp Wijnaldum som høyreback. Både nederlenderen og Henderson kan være et alternativ der.

  For Leicester ble Harry Maguire klar igjen etter skaden sin, og starter i midtforsvaret. Damarai Gray, Jamie Vardy og James Maddison har alle kvaliteter som kan skape trøbbel.

  Vær så snill: bare vinn, Liverpool!


Skrevet av: Odd Sindre Tonning
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+