SluttTapte viktige poeng i gullkampen

Liverpool fikk en drømmestart på kampen da Mané scoret etter to minutt, men gjestene utlignet like før pause. Flere mål ble det ikke, da poengene ble delt på Anfield.

Det ble dessverre med det éne poenget for Liverpool, på det som var en fantastisk mulighet til å øke forspranget til sju poeng.

Liverpool spilte ingen god andreomgang, og det var først på overtid at de klarte å presse Leicester ned i egen boks med alle mann.

Det var en svak andreomgang der ikke ting fungerte for de helrøde offensivt. De røde kan likevel være litt bitre på dommer Martin Atkinson – etter det soleklare straffesparket Naby Keita ble snytt for.

Leicester City spiller en god bortekamp, og fortjener alt i alt ett poeng. De var farlig frempå flere ganger, og hadde store sjanser i det som var tøffe baneforhold på Anfield i kveld.

Avstanden ned til Manchester City er nå fem poeng. Er det da noe…

Maguire utligner!

To minutter på overtid scorer Leicester! Gjestene får frispark på høyrekanten, og Liverpool får aldri klarert ordentlig. Chilwell header ballen inn i boksen fra hjørnet av 16, og finner Maguire på bakerste. Han er iskald alene med Alisson, og sørger for at lagene går til pause med 1-1.

2
Målscorer: Sadio ManéDrømmestart for Liverpool!

Liverpool tar en tidlig ledelse!

Mané sender Liverpool i føringen! Robertson har ball på venstre, sender den inn i boks. Den går via Evans, og ender hos Mané som plasserer den kaldt i lengste hjørnet, utagbart for Schmeichel. 1-0 til Liverpool.

41
Leicester
Maguire får gult

Feller Mané

Robertson vinner ball, og slår gjennom mot Mané, som kunne vært alene gjennom. Han blir felt av Maguire, som får det gule av Atkinson.

51
Leicester
Gult kort

Pereira feller Mané på vei fremover, og får se det gule kortet.

16
Joël MatipGult kort

Matip feller Vardy på vei gjennom.

Joël Matip stopper en kontring, og bli belønnet med det gule kortet.

90
Leicester
Drøyer tid

Chilwell bokser ballen bort da den går til innkast, og får gult kort.

50Leicester prøver seg

Leicester kontrer på et Liverpool i ubalanse. Maddison får ballen nesten helt alene i Liverpool-boksen. Han prøver å slå den på tvers i boksen, men den får Liverpool unna.

52
Roberto Firmino (Alisson Becker)Nesten selvmål!

Stor sjanse for Leicester

Leicester får frispark fra lignende posisjon som da de scoret. På bakerste får Maguire stå fullstendig alene. Han header på tvers, og der holder Firmino på å score selvmål. Alisson leverer en utrolig benparade, og Liverpool får til slutt klartert. Kjempe-sjanse for gjestene!

73Leicester kontrer

Leicester har god kontroll på frisparket, og setter i gang en kontring rask kontring. Gray får ballen i boksen, og avslutter, men Alisson redder greit.

6
Roberto FirminoNy god mulighet

Nesten for Firmino!

Salah finner Firmino på bakerste. Brassen tar den elegant ned, og sikter mot lengste hjørnet. Denne gangen når Schmeichel ned og får slått til corner.

25
Alisson BeckerLeicester utligner nesten!

Alisson slår bort ballen igjen.

Liverpools målvakt blir hardt presset, og utspillet ender hos Albrighton som slår inn mot bakerste. Der står Maddison, og får hodet på ballen og prøver å styre den tilbake i lengste, men den går like til side for mål.

77
Andy RobertsonRobertson drar til

Robertson får ballen på 20 meter, og velger å dra til på hel volley. Ballen sklir av foten hans, og går til side for mål.

88
Daniel SturridgeSturridge avslutter

Mané blir løpt opp av Choudhury da Liverpool forsøker å kontre. Ballen ender med Sturridge som prøver å bende den i lengste. Avslutningen er upresis, og går opp på the Kop.

Før kampen

Etter at Newcastle sjokkerte og snudde 0-1 til 2-1 mot Manchester City tirsdag kveld, har Jürgen Klopp og Liverpool en eventyrlig mulighet når Leicester City gjester Anfield.

Med seier vil de helrøde ha en luke på sju poeng på toppen av Premier League-tabellen etter 24 serierunder.

Men det er ingen enkel oppgave de har foran seg. Leicester har slått både Manchester City og Chelsea denne sesongen. Med Jamie Vardy på topp har de den spissen som har scoret flest ligamål mot Liverpool i Premier League. Han har faktisk sju mål på seks kamper mot de helrøde etter at Klopp tok over – en statistikk ingen andre er i nærheten av.

En overraskende startoppstilling fra Jürgen Klopp. Før kampen var alt snakket om hvem som skulle starte på høyreback – om det ble Rafael Camacho eller Fabinho, men det blir ingen. Slik Liverpool har satt det opp i lagoppstillingen de har offentliggjort ser det ut som en 3-4-3 formasjon – men hvordan det vil se ut må vi nesten vente og se...

Virgil van Dijk var klar til å komme inn og starte igjen – men det var ikke Fabinho, ifølge James Pearce. Han har slitt med en hamstringskade siden Palace-kampen. Samme journalist har ført opp Wijnaldum som høyreback. Både nederlenderen og Henderson kan være et alternativ der.

For Leicester ble Harry Maguire klar igjen etter skaden sin, og starter i midtforsvaret. Damarai Gray, Jamie Vardy og James Maddison har alle kvaliteter som kan skape trøbbel.

Vær så snill: bare vinn, Liverpool!

0Ett minutts stillhet

Det holdes ett minutts stillhet for Emiliano Sala, som var i et fly som styrtet på vei til Cardiff tidligere denne måneden.

1Avspark!

Leicester tar avspark i snøværet på Anfield.

14-backslinje for Liverpool

Henderson starter på høyrebacken til Liverpool, som spiller med fire bak.

2

6

7
Sadio ManéMané får avsluttet

Den påfølgende corneren finner hodet til Mané, som header til side for mål. Liverpool har åpnet friskt.

8
Alisson BeckerAlisson med farlig ball

Alisson sender ballen rett til Maddison, som nesten kommer alene gjennom. Henderson er kanskje borti Leicester-spilleren, som ønsker seg straffe når han faller, men Atkinson rister på hodet.

14Roet seg litt

Etter en hektisk start har det roet seg litt mer på Anfield. Liverpool triller ball.

16

18
Leicester
Leicester kommer til innlegg

Leicester bedre med nå.

Etter å ha trillet ball en stund, ender den til slutt hos Gray på ventrekanten. Han utfordrer og kommer til innlegg, men det plukker Alisson greit.

23Liverpool nesten gjennom

Nå er det Liverpool sin tur til å trille ball. På 16 meter får Salah til slutt ballen, og forsøker å nå Shaqiri på løp inne i boksen, men den er litt for lang til at sveitseren når fram.

25

28Hands fra Mané

Frispark da ballen treffer hånden til Mané. Maddison slår inn, men det er for høyt og hardt til å bli farlig.

31Liverpool kontrer

Leicester mister ballen høyt i banen, og Liverpool forsøker å kontre på gjestene. Mangler litt presisjon på de siste pasningene for at det skal bli en ordentlig sjanse for Liverpool.

37Roper på hands

Salah får skutt inne i feltet, men skudded blir blokkert. Det ropes på hands på Chilwell, men Atkinson avviser klagene.

40Alisson våken

Leicester slår i bakrom, men der er Alisson våkent ute, og får klarert.

41
Leicester

Feller Mané

43Cornere for Liverpool

Henderson slår inn mot Firmino, men Pereira er våkent med og får headet til hjørnespark. Fører til ett nytt hjørnespark for Liverpool når Chilwell får stusset ballen videre. Det hjørnesparket går gjennom hele feltet til innkast.

Pauserefereat

Liverpool startet kampen glimrende, og Leicester City var knapt borti ballen før den lå bak Kasper Schmeichel etter to minutter. Liverpool fortsatte å kjøre på, og skapte flere store sjanser i starten. Så dabbet det dessverre litt av, og gjestene kom mer inn i kampen.

På en vanskelig bane i i snøen spørs det hvor mye Liverpool skal trille der bak. To ganger har det blitt skummelt etter at Alissons småspill ut til sine forsvarere har vært upresist. Heldigvis slapp de helrøde unna begge ganger.

Leicester yppet seg flere ganger, og på overtid av overtiden fikk de scoringen sin da et frispark ble klarert og headet inn igjen i feltet. Harry Maguire var våken og satte inn 1-1.

Alle de tre på topp for Liverpool har sett lovende ut så langt, spesielt Sadio Mané. Kanskje er Harry Maguire litt heldig som fortsatt er på banen, etter at han sparket ned en Mané som ville vært alene gjennom på 1-0.

Liverpool må opp et par hakk i den andre omgangen

46Andre omgang i gang!

Liverpool sparker i gang den andre omgangen på Anfield.

51
Leicester
Gult kort

52

55Triller ball

Liverpool har mye ball, men sliter med å komme til de store sjansene. Leicester ligger dypt og venter på kontringer.

58Liverpool roper på straffe!

Firmino og Keita spiller fint sammen og kommer seg inn i boksen. I avslutningsøyeblikket får sistnevnte en dytt i ryggen av Pereira, og får aldri avsluttet før han går i bakken. Kunne fort blitt et straffespark til Liverpool der, og Pereira kunne fått sitt andre gule. Atkinson vinker spillet videre.

64Corner til Leicester

Leicester får sin første corner i kampen. Firmino header unna.

65Frispark i innleggsposisjon

Liverpool får frispark på 35 meter. Blir slått mot van Dijk, men Schmeichel har full kontroll.

66
Inn: Fabinho (Ut: Naby Keita)Fabinho kommer inn for Keita
66
Inn: Adam Lallana (Ut: Xherdan Shaqiri)Lallana også inn

Lallana og Fabinho kommer inn for Keita og Shaqiri.

72Frispark

Ndidi feller Mané, og Liverpool får frispark i farlig posisjon.

75
Roberto FirminoGod redning fra Schmeichel

Firmino kommer til avslutning.

Henderson slår inn fra høyre, og det ser ut til at det er for langt til å bli farlig, men på bakerste står Firmino. Han viser frem god teknikk da han vender av en mann, før han fyrer mot lengste. Der ligger Schmeichel og venter, og får slått til corner. Den blir derimot ufarlig.

76
Leicester
Første bytte fra Leicester
77

79Fine kombinasjoner

Firmino og Mané kombinerer fint for Liverpool, men den siste pasningen sitter ikke som den skal, og Leicester får klarert ballen.

81Frispark i skuddposisjon

Salah skaffer Liverpool et frispark like utenfor 16. God skuddposisjon for Liverpool her.

82Rett i muren

Salah setter frisparket rett i muren. Andreballen slår han inn på bakerste mot Mané, som blir avvinket for offside.

82
Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)Liverpool gjør sitt siste bytte

Sturridge kommer inn på tampen. Kan han finne frem skuddfoten som får Klopp til å felle tårer på treningsfeltet?

84
Leicester
Nytt bytte fra Leicester
85
Alisson BeckerAlisson avverger kontring

Leicester slår i bakrom, og Vardy er nesten gjennom. Alisson er derimot våken, og får headet den unna Leicesters spydspiss.

88

90
Leicester
Siste bytte

Vardy målløs av banen. Han har god tid på seg på stillingen 1-1.

90Fire lagt til

Det er lagt til fire minutt av andre omgang.

90Nesten gjennom

Wijnaldum finner Lallana nede med dødlinjen. Lallana forsøker å slå den ut 45 til en medspiller, men Leicester får ballen unna nok en gang. To minutter igjen å gjøre det på nå.

90Corner Liverpool

Corner til Liverpool finner hodet til Mané, som ikke får styrt headingen mot mål. Under ett minutt igjen nå.

90
Leicester
Drøyer tid

90Slutt!

Atkinson blåser av kampen.

Liverpool klarer ikke å få vinnermålet mot slutten, og kampen ender 1-1 på Anfield.