Origi matchvinner på tampen nok en gang

Slik som mot Everton kom Origi inn og ble matchvinner like før slutt for Liverpool, i en svært underholdende kamp, der Salah måtte forlate banen med skade.

Lørdag 04.mai 2045 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 52206 / Dommer: Andre Marriner

MATCHVINNER:  Origi ble nok en gang matchvinner for Liverpool!
Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolNewcastle..PL4-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Virgil van Dijk

Vurdert av: Marius RabbenAlisson Becker 6

Slapp inn to mål, men kan ikke klandres stort for dem. Trygg og god med ballen i beina, også under press, og vartet opp med noen brukbare, men samtidig forventede, redninger.

Trent Alexander-Arnold 7

Noterte seg for to flotte assists, på 1–0 og 2–1, og fremsto generelt moden og nokså komfortabel gjennom kampen. Sterk i kroppsduellene og stadig på overlap. Paradoksalt nok heldig da Atsu scoret, ellers kunne det fort blitt utvisning for hands på streken.

Dejan Lovren 5

En vanskelig kamp for kroaten som slet i duellene med store Rondón. Et par gode klareringer med hodet, men hadde blant annet en ekkel pasning kort tid før den første utlikningen og lot seg som trekke ut av posisjonen sin. Byttet ut på tampen.

Virgil van Dijk 8

Generelt god kontroll mot Newcastles kraftspiss og det meste han måtte i aksjon mot. Dominant i duellene. Styrer og dirigerer som vanlig med autoritet. Ga laget ledelsen med en gavepakke hvor han fikk stå helt alene og heade fra kloss hold. Liverpools beste.

Andy Robertson 8

Begynte veldig offensivt og tok stadig initiativ på venstresiden. Aggressiv og god i pressarbeidet uten ballen. Kom til mange farlige innlegg gjennom hele kampen. Noe småtrøbbel mot formspilleren Ayoze, men klarte seg oftest bra. God kamp av skotten.

Fabinho 7

Etter hvert ble det mange dueller for brassen, som ikke er redd for å trå til. Spilte oftest på det enkle før pause, men hadde noen svake feilpasninger spesielt i 2. omgang. Likevel god til finne ledig mann på kanten og øynet ofte muligheter fremover. Ned som fungerende stopper i sluttperioden.

Georginio Wijnaldum 6

Tilbake i sin vante rolle på midten. Flink til å holde spillet i gang, men ble mer anonym og sliten da Newcastle presset Liverpool ut av rytmen en god periode etter pause. Bemerket seg ikke all verden før han ble byttet ut.

Jordan Henderson 6

Blandet drops fra kapteinen, hvor man så flere positive ting som å styre presslinja effektivt og ikke la vertene få styre midtbanen, men det ble noen ekle feilpasninger og slurv med ballen i begge omganger.

Mohamed Salah 7

Svært aktiv på kanten sin og forsøkte hele tiden å finne lukene i forsvaret. Glimrende avslutning på 2–1, hans 22. ligamål for sesongen. Flere sugende, sterke pressløp uten ballen. Dessverre båret av banen med hodeskade etter 73 minutter.

Daniel Sturridge 5

Det begynte positiv med en utsøkt pasning gjennom til Mané tidlig i kampen, og han vartet opp med et par smarte, gode avleveringer. Men utover i oppgjøret falt han mer ut av det og gjorde flere feil, slurvet med den defensive jobben, posisjoneringen og pasningene. Brant en kjempemulighet fem minutter etter pause.

Sadio Mané 6

Mye handlet om Mané innledningsvis, men det ble likevel forholdsvis lite produktivitet fra angriperen i kveld. Tok periodevis god plass på venstresiden og stresset vertene, men fikk ikke et ordentlig grep på kampen. Virket litt sliten i 2. omgang.

James Milner

Kastet innpå med mål om å få kontroll i det 84. minutt. Innbytterpuls, aggressiv og taklet nesten på seg to gule kort i løpet av 10 sekunder, men fikk heldigvis bare for en av dem.

Xherdan Shaqiri

Inn i det 66. minutt, men hadde vanskelige arbeidsforhold i en periode hvor Liverpool slet med rytmen og å etablere spill. Noen fine kombinasjoner. Huskes for det glimrende innlegget til Origi.

Divock Origi

Erstattet Salah etter 73 minutter. Jobbet hardt, la ut på løp og ville mye, men så ikke ut til å finne rytmen, foruten et godt innlegg som nesten nådde Mané. Men så ble han helten etter å ha overvunnet sterke Lascelles i lufta. Redningsmannen Divock kan smile bredt når han legger seg i natt!

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Newcastle UnitedLiverpool

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  For en dramaturgi! For en kamp! For et lag!

  Tittelracet lever videre! Liverpool skapte flere gode sjanser i begynnelsen av 2. omgang, men sløste foran mål. I stedet var det Newcastle som litt mot spillets gang utliknet, og nok en gang måtte de røde jage ledermålet.

  Det var ikke enkelt med Newcastle-lag som presset frem feil og var fullt av energi, og Klopps lag slet lenge med å finne rytmen. Optimismen ble på ingen måte bedre da Salah ble liggende lenge etter en kollisjon og måtte bæres av banen med hodeskade.

  Men gjestene, som slet med å komme til sjanser, gravde dypt, kjempet og i 87. minutt kom seiersmålet. Åtte overtidsminutter måtte imidlertid gjennomføres før jubelen kunne spilles løs, men Liverpool holdt unna og topper nå Premier League før Man Citys kamp mot Leicester mandag.

 2. Andre omgang

 3. SLUTT!90'

  Den satt langt inne, men Liverpool tar tilbake tabelltoppen etter 2-3 seier over Newcastle!
 4. Liverpool frispark90'

  Liverpool får frispark på egen banehalvdel, og kan bruke tid. 97:30 nå.
 5. Liverpool forsvarer en corner90'

  90+6, og Newcastle har corner. Den blir headet unna, før Alisson må bokse.
 6. Rett i muren90'

  Rondon prøver seg på det påfølgende frisparket, men treffer bare hodet til van Dijk i muren. Fire minutter gjenstår av de tillagte.
 7. Milner får gult James Milner90'

  Feller Atsu på vei fremover. Hadde også en takling noen sekunder tidligere.
 8. ÅTTE tilleggsminutter90'

  Det er på langt nær over på St. James' Park.
 9. Bytte hos Newcastle Inn: Yoshinori Muto (Ut: Fabian Schär)90'

  Benitez gjør offensive endringer!
 10. ORIGI SCORER! Målscorer: Divock Origi (Assist: Xherdan Shaqiri)86'

  Stusser Liverpool i føringen!Frisparket blir slått perfekt av Shaqiri, som finnet hodet til Origi. Han stusser ballen over Dubravka og inn i lengste. Liverpool er tilbake i føringen! Stussen traff vel Lascelles' hode, så spørst om Origi får beholde den scoringen, men Liverpool er i føringen uansett!
  GettyImages-1146973276.jpg
 11. Frispark i god posisjon85'

  Fabinho vinner et frispark høyt og bredt i banen.
 12. Godt innlegg84'

  Origi får til et godt innlegg, men Dummett header ut til corner. Den blir headet unna.
 13. Milner kommer inn for Lovren! Inn: James Milner (Ut: Dejan Lovren)83'

  Lovren viker plass for Milner. Spørs om Fabinho legger seg enda dypere, med Milner sentralt på midten nå.
 14. Alisson bokser80'

  Ritchie slår inn med utsiden av venstrefoten, men Alisson kommer ut og bokser. Brukbar mulighet for Newcastle. Liverpool sliter med å skape de store sjansene etter skadeavbrekkene.
 15. Kommer seg opp igjen76'

  Ki kommer seg på beina igjen, og er klar til å fortsette kampen.
 16. Så ligger Ki nede. Sung-Yueng Ki75'

  Får armen til Sturrigde i ansiktet, og blir liggende. Får hjelp fra fysio.
 17. Salah blir båret av banen Inn: Divock Origi (Ut: Mohamed Salah)73'

  Egypteren må gi seg.Salah prøver å holde tårene tilbake når han blir plassert på båren og blir båret av banen. Origi kommer inn for Liverpools toppscorer, som blir applaudert av banen.
  GettyImages-1146972013.jpg
 18. Origi gjør seg klar70'

  Salah ligger fortsatt nede, og en båre kommer inn på banen. Origi har tatt av seg overtrekksdressen.
 19. Salah ligger nede Mohamed Salah68'

  Etter duell med DubravkaNewcastles keeper ruser ut for å bokse ballen ut fra farlig rom, og treffer på samme tid Salah sitt hode med hoften. Ser ut til å ha det veldig vondt nå, Mohamed Salah.
 20. Shaqiri kommer inn Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Georginio Wijnaldum)66'

  Shaqiri kommer inn for Wijnaldum, for å gi Liverpool mer angrepskraft i jakten på den avgjørende scoringen.
 21. Bommer på ball63'

  Robertson kommer seg til innlegg igjen, og slår godt inn mot Henderson, men kapteinen bommer på ballen, som kommer litt bak han, når han skal avslutte.
 22. Perez viser teknikk Ayoze Pérez62'

  Slår tunnell i Liverpools 16-meterAyoze Perez tar ned ballen, vender av et par Liverpool-spillere og slår en tunnell like ved femmeteren til Alisson, før han avslutter. Skuddet blir blokkert.
 23. For en start på omgangen!56'

  Denne andre omgangen har vært innholdsrik så langt. Begge lag prøver å angripe, og kampen er helt åpen!
 24. Så sitter utligningen Målscorer: Salomon Rondon (Assist: Javier Manquillo)54'

  Rondon hamrer ballen i målDen påfølgende corneren får Liverpool først headet unna, men Newcastle biter seg fast. Manquillo header den inn igjen til Rondon, som på volley hamrer den i nettet. Dermed er det balanse i regnskapet igjen.
 25. Lovren på etterskudd53'

  Atsu utfordrer Lovren, og der er kroaten på etterskudd. Atsu kommer seg fri og får slått inn, men innlegget blir headet ut til corener.
 26. Henderson med styring Jordan Henderson52'

  Nok en gang får Liverpool en god sjanse. Robertson slår inn fra venstre, og i boksen er Henderson og styrer ballen mot mål. Der er for mange spillere mellom han og mål til at det blir ordentlig farlig, men ny god mulighet for Liverpool.
 27. Sturridge med god mulighet Daniel Sturridge51'

  Også er det Liverpool som kommer til en god sjanse. De spiller seg flott fremover i banen, og Wijnaldum finner til slutt Sturridge. Avslutningen hans er dessverre ikke god nok, og ballen flyr langt over mål.
 28. Rondon skyter Salomon Rondon50'

  Rondon vender på vakkert vis like ved Liverpools 16-meter, og får skutt. Skuddet er godt, men Alisson redder.
 29. Salah får skutt Mohamed Salah48'

  Sturridge legger ballen til rette for Salah, som skyter i steget. Det går til side for mål.
 30. Godt innlegg av Robertson Andy Robertson47'

  Robertson slår inn mot bakerste stolpe, og Sturridge. Innlegget er godt, og både Mané og Sturridge er nære ved å få hodet på den, men Lascelles stusser til corner. Den blir headet unna.
 31. Andre omgang i gang!46'

  Da får vi se om Liverpool klarer å beholde ledelsen og legge press på Manchester City.
 32. Pausereferat

  En heseblesende omgang!

  Etter noen innholdsløse åpningsminutter eksploderte det etter hvert på St. James’ Park. Liverpool styrte det meste fra start og tok ledelsen enkelt da oppasseren ble blokkert og Van Dijk fikk stå fullstendig alene og stange en corner fra Alexander-Arnold i mål. De røde så også ut til å ha full kontroll like etter scoringen, og Newcastle-spillerne ble løpende imellom, men noe slurv tillot Newcastle å flytte frem mange menn, og plutselig åpnet det seg en kjempesjanse som til slutt endte i scoring.

  Newcastle var også nær å ta ledelsen rett etterpå, men i stedet fikk Liverpool kampen tilbake i riktig spor da Alexander-Arnold tegnet seg for nok en målgivende på scoringen til Salah. Bortelaget har hatt ballen klart mest i nordøst, men vertene har flere ganger vært skumle på kontringer etter å ha vært kompakte og gjenvunnet ballen.

  Klopp har en rekke ganger sett rasende ut på sidelinja og kommer nok til å ha mye å fortelle spillerne i pausen. Dette er et potensielt bananskall, men Liverpool ser samtidig mer enn gode nok ut til å kunne vinne her. Nå dreier det seg om å drepe kampen og få energien fra Newcastle til å stilne.

 33. Første omgang

 34. Pause!45'

  Liverpool tar med seg en 2-1 ledelse inn til pause.
 35. Sent gult kort Fabian Schär45'

  Schär får det gule kortet etter å ha slått ballen ut av hendene på Henderson når han skulle ta et innkast.
 36. Van Dijk viser styrke45'

  Først dytter Perez van Dijk i duell om ballen, så setter van Dijk ut rumpen mot Perez for å ta igjen. Marriner lar spillet gå videre.
 37. To minutter lagt til45'

  Vi er på overtid i første omgang.
 38. Rondon skyter fra distanse Salomon Rondon42'

  Rondon viser god teknikk når han klarer å få kontroll på en ball like utenfor 16-meteren. Han får fyrt av et skudd, som er for svak til å sette Alisson under noen ordentlige problemer.
 39. Fine kombinasjoner40'

  Mané og Henderson kombinerer seg fremover på flott vis. Sistnevnte slår en tunnell, før ballen ender opp hos Dubravka i Newcastle-målet. Fine tendenser fra Liverpool.
 40. Dubravka med god redning Sadio Mané32'

  Salah finner Mané med en stikker inn i boksen. Alene med Dubravka er det Newcastles sisteskanse som vinner. God redning.
 41. Salah ligger nede Mohamed Salah29'

  Salah blir stemplet i ankelen av Ritchie, og vrir seg i smerte. Han kommer seg opp igjen, og går litt prøvende på foten. Ser ut til å gå bra med egypteren.
 42. Og så scorer Salah! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Trent Alexander-Arnold)28'

  Mohamed Salah triller ballen i mål!Sturridge holder på ball ved hjørneflagget før han hælsparker til Alexander-Arnold som slår inn på første. Innlegget er perfekt til Mohamed Salah, som breisider ballen i lengste, like utenfor Dubrawkas rekkevidde! Dermed står både Alexander-Arnold og Robertson med 11 assist denne Premier League sesongen!
  GettyImages-1146962595.jpg
 43. Perez treffer stolpen! Ayoze Pérez26'

  Ayoze Perez vinner en duell like ved 16-meteren, får ballen med seg inn i boksen og fyrer på volley. Den volleyen er svært god, og smeller i tverrliggeren! Kjempesjanse for Newcastle.
 44. Ny Newcastle mulighet Javier Manquillo24'

  Manquillo får headet fra langt hold.Nok en gang er der rom på bakerste når Liverpool forsvarer seg, men denne gangen ender ballen hos Javi Manquillo, som stupheader ballen mot mål. Denne gangen har Alisson god kontroll.
 45. Newcastle utligner Målscorer: Christian Atsu20'

  Christian Atsu scorer!Necastle får masse rom på bakerste, og ballen ender hos Ritchie. Han skyter på Rondon, som styrer ballen mot mål. Den redder Alexander-Arnold, med hånden, før Atsu setter returen i målet. Og med det var vi like langt. Newcastle scorer på sin første sjanse.
 46. Blir hardt presset19'

  Lovren skaper problemer for Alisson med et upresist tilbakespill. Liverpool får tilslutt spilt seg ut av vansker, men det fikk nok Klopps puls til å heve seg.
 47. Drømmestart17'

  Det var akkurat den starten Liverpool trengte. De har lett etter åpninger i et kompakt Newcastle-forsvar, og fant den på en corner.
 48. Van Dijk scorer!! Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Trent Alexander-Arnold)13'

  Nederlenderen stanger Liverpool i føringen.Den påfølgende corneren slår Trent Alexander-Arnold perfekt, og Virgil van Dijk får stå mutters alene på 6 meter og stanger ballen i bakken før den sitter inn i nettet! Tidlig ledelse for de røde!
  GettyImages-1146961191.jpg
 49. Ny avslutning fra Salah12'

  Denne gangen er det Mané som får slått inn, og nok en gang ender den hos Salah. Avslutningen blir blokkert til corner.
 50. God mulighet Mohamed Salah11'

  Salah får avsluttet!Liverpool står igjen høyt og Wijnaldum vinner ballen på motstanderens 16-meter. Spiller ut til Robertson som slår inn. Der venter Salah, får tatt ned ballen og avsluttet, men bare til side for mål.
 51. Mané holder seg til hodet9'

  Manquillo sparker Mané i hodet i duell om ballen. Liverpool-spilleren kommer seg opp på beina igjen, og Newcastle får beholde ballen.
  GettyImages-1146958968.jpg
 52. Mye balltrilling7'

  Lite som har skjedd i åpningsminuttene på St. James' Park. Liverpool triller ball, Newcastle står støtt bakover.
 53. Står høyt3'

  Newcastle står høyt og presser Liverpool i gjenvinningsfasen av spillet innledningsvis, før de faller lavere og inviterer Liverpool fremover. De klarer å tvinge Liverpool til å gjøre et par småfeil de første minuttene.
 54. Avspark!1'

  Kampen er i gang!Newcastle sparker i gang kampen som må vinnes.
 55. Før kampen

  Sesongens nest siste ligakamp spilles på St. James’ Park, hvor Liverpool ikke har vunnet siden 2013. Nå handler det for Jürgen Klopps mannskap om å vinne, ta tabelltoppen og legge press på Manchester City før mandagens møte med Leicester.

  Liverpools lag:Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Henderson; Mané, Sturridge, Salah. Benk: Mignolet, Milner, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Origi, Matip.

  Verdt å merke seg er at Roberto Firmino ikke er med i 18-mannstroppen, med Daniel Sturridge på topp isteden, og at Dejan Lovren kommer inn for en benkeplassert Joël Matip fra laget som startet mot Barça. I tillegger Trent Alexander-Arnold tilbake på høyrebacken.

  Newcastle har allerede sikret plassen for neste sesong og har omtrent kun æren å spille for mot gulljagende gjester. Men laget til Rafa Benítez er i god form på St. James’ Park med fem seire på de seks siste foran egne supportere.

  Liverpool står med bare én seier på de siste sju bortekampene mot Newcastle, og tre av de fire siste har endt med rødt tap.

  Sebratrøyene har over ett mål i snitt mot Liverpool i Premier League, med 51 scoringer, men de røde kan i motsatt ende se tilbake på 95 nettkjenninger på 47 Premier League-kamper. Ingen andre motstandere har sluppet inn så mange mot Merseyside-klubben.

  Faktisk er det ikke blitt målløst mellom Liverpool og Newcastle på de siste 65 ligakampene – siden et oppgjør på Tyneside tilbake i februar 1974.

  Som ventet har hjemmelaget kaptein Jamaal Lascelles tilbake i elleveren etter sykdom sist, og Ayoze Pérez, som har fem mål på de tre siste, starter etter å ha blitt byttet ut med en hofteskade forrige helg.


Skrevet av: Marius Rabben m_rabben
Siste Til vår nyhetsoversikt
12.12.2019 kl 23:22

Viktig forsvarsspiller tilbake for Watford

Bunnlaget i Premier League har imidlertid flere skadeproblemer i forsvaret.

+
12.12.2019 kl 22:27

– Dette er en mulighet jeg aldri trodde jeg skulle få

Nigel Pearson er tilbake i Premier League og får en ilddåp på Anfield mot Liverpool på lørdag.

+
12.12.2019 kl 19:21

Liverpool dominerer ute i fotballens Europa

En god sesong i liga og cup setter sine spor.

+
12.12.2019 kl 18:10

«Bare legesjekken gjenstår før Takumi Minamino vil bli klar 1. januar»

Liverpool har hatt sin neste signering under oppsikt i seks år, før de beseiret andre klubber som Manchester United takket være sine kontakter.

+