Origi matchvinner på tampen nok en gang

Slik som mot Everton kom Origi inn og ble matchvinner like før slutt for Liverpool, i en svært underholdende kamp, der Salah måtte forlate banen med skade.

For en dramaturgi! For en kamp! For et lag!

Tittelracet lever videre! Liverpool skapte flere gode sjanser i begynnelsen av 2. omgang, men sløste foran mål. I stedet var det Newcastle som litt mot spillets gang utliknet, og nok en gang måtte de røde jage ledermålet.

Det var ikke enkelt med Newcastle-lag som presset frem feil og var fullt av energi, og Klopps lag slet lenge med å finne rytmen. Optimismen ble på ingen måte bedre da Salah ble liggende lenge etter en kollisjon og måtte bæres av banen med hodeskade.

Men gjestene, som slet med å komme til sjanser, gravde dypt, kjempet og i 87. minutt kom seiersmålet. Åtte overtidsminutter måtte imidlertid gjennomføres før jubelen kunne spilles løs, men Liverpool holdt unna og topper nå Premier League før Man Citys kamp mot Leicester mandag.

Newcastle United

Newcastle United

Spillerstall

Liverpool

2

Resultat

3

Høydepunkter

54
Newcastle United
Så sitter utligningen

Rondon hamrer ballen i mål

Den påfølgende corneren får Liverpool først headet unna, men Newcastle biter seg fast. Manquillo header den inn igjen til Rondon, som på volley hamrer den i nettet. Dermed er det balanse i regnskapet igjen.

86
Spillerstall
Målscorer: Divock Origi (Assist: Xherdan Shaqiri)ORIGI SCORER!

Stusser Liverpool i føringen!

Frisparket blir slått perfekt av Shaqiri, som finnet hodet til Origi. Han stusser ballen over Dubravka og inn i lengste. Liverpool er tilbake i føringen! Stussen traff vel Lascelles' hode, så spørst om Origi får beholde den scoringen, men Liverpool er i føringen uansett!

13
Spillerstall
Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Trent Alexander-Arnold)Van Dijk scorer!!

Nederlenderen stanger Liverpool i føringen.

Den påfølgende corneren slår Trent Alexander-Arnold perfekt, og Virgil van Dijk får stå mutters alene på 6 meter og stanger ballen i bakken før den sitter inn i nettet! Tidlig ledelse for de røde!

20
Newcastle United
Newcastle utligner

Christian Atsu scorer!

Necastle får masse rom på bakerste, og ballen ender hos Ritchie. Han skyter på Rondon, som styrer ballen mot mål. Den redder Alexander-Arnold, med hånden, før Atsu setter returen i målet. Og med det var vi like langt. Newcastle scorer på sin første sjanse.

28
Spillerstall
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Trent Alexander-Arnold)Og så scorer Salah!

Mohamed Salah triller ballen i mål!

Sturridge holder på ball ved hjørneflagget før han hælsparker til Alexander-Arnold som slår inn på første. Innlegget er perfekt til Mohamed Salah, som breisider ballen i lengste, like utenfor Dubrawkas rekkevidde! Dermed står både Alexander-Arnold og Robertson med 11 assist denne Premier League sesongen!

45
Newcastle United
Sent gult kort

Schär får det gule kortet etter å ha slått ballen ut av hendene på Henderson når han skulle ta et innkast.

90
Spillerstall
James MilnerMilner får gult

Feller Atsu på vei fremover. Hadde også en takling noen sekunder tidligere.

47
Spillerstall
Andy RobertsonGodt innlegg av Robertson

Robertson slår inn mot bakerste stolpe, og Sturridge. Innlegget er godt, og både Mané og Sturridge er nære ved å få hodet på den, men Lascelles stusser til corner. Den blir headet unna.

48
Spillerstall
Mohamed SalahSalah får skutt

Sturridge legger ballen til rette for Salah, som skyter i steget. Det går til side for mål.

50
Newcastle United
Rondon skyter

Rondon vender på vakkert vis like ved Liverpools 16-meter, og får skutt. Skuddet er godt, men Alisson redder.

51
Spillerstall
Daniel SturridgeSturridge med god mulighet

Også er det Liverpool som kommer til en god sjanse. De spiller seg flott fremover i banen, og Wijnaldum finner til slutt Sturridge. Avslutningen hans er dessverre ikke god nok, og ballen flyr langt over mål.

52
Spillerstall
Jordan HendersonHenderson med styring

Nok en gang får Liverpool en god sjanse. Robertson slår inn fra venstre, og i boksen er Henderson og styrer ballen mot mål. Der er for mange spillere mellom han og mål til at det blir ordentlig farlig, men ny god mulighet for Liverpool.

53Lovren på etterskudd

Atsu utfordrer Lovren, og der er kroaten på etterskudd. Atsu kommer seg fri og får slått inn, men innlegget blir headet ut til corener.

62
Newcastle United
Perez viser teknikk

Slår tunnell i Liverpools 16-meter

Ayoze Perez tar ned ballen, vender av et par Liverpool-spillere og slår en tunnell like ved femmeteren til Alisson, før han avslutter. Skuddet blir blokkert.

11
Spillerstall
Mohamed SalahGod mulighet

Salah får avsluttet!

Liverpool står igjen høyt og Wijnaldum vinner ballen på motstanderens 16-meter. Spiller ut til Robertson som slår inn. Der venter Salah, får tatt ned ballen og avsluttet, men bare til side for mål.

32
Spillerstall
Sadio ManéDubravka med god redning

Salah finner Mané med en stikker inn i boksen. Alene med Dubravka er det Newcastles sisteskanse som vinner. God redning.

42
Newcastle United
Rondon skyter fra distanse

Rondon viser god teknikk når han klarer å få kontroll på en ball like utenfor 16-meteren. Han får fyrt av et skudd, som er for svak til å sette Alisson under noen ordentlige problemer.

26
Newcastle United
Perez treffer stolpen!

Ayoze Perez vinner en duell like ved 16-meteren, får ballen med seg inn i boksen og fyrer på volley. Den volleyen er svært god, og smeller i tverrliggeren! Kjempesjanse for Newcastle.


Lagoppstilling

Newcastle United

Liverpool

Kaptein: Jamaal LascellesKaptein: Jordan Henderson
 • Martin Dubravka
 • Javier Manquillo
 • Fabian Schär (90)
 • Jamaal Lascelles
 • Paul Dummett
 • Matt Ritchie
 • Isaac Hayden
 • Sung-Yueng Ki (1)
 • Christian Atsu
 • Ayoze Pérez
 • Salomon Rondon
 • Alisson Becker
 • Trent Alexander-Arnold
 • Dejan Lovren (83)
 • Virgil van Dijk
 • Andy Robertson
 • Fabinho
 • Georginio Wijnaldum (66)
 • Jordan Henderson
 • Mohamed Salah (73)
 • Daniel Sturridge
 • Sadio Mané
Innbyttere
 • Karl Darlow
 • Antonio Barreca
 • Federico Fernandez (1)
 • Robert Kenedy
 • Jonjo Shelvey
 • Mohamed Diamé
 • Yoshinori Muto (90)
 • Simon Mignolet
 • Joël Matip
 • Joe Gomez
 • James Milner (83)
 • Xherdan Shaqiri (66)
 • Alex Oxlade-Chamberlain
 • Divock Origi (73)

Før kampen

Sesongens nest siste ligakamp spilles på St. James’ Park, hvor Liverpool ikke har vunnet siden 2013. Nå handler det for Jürgen Klopps mannskap om å vinne, ta tabelltoppen og legge press på Manchester City før mandagens møte med Leicester.

Liverpools lag:Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Henderson; Mané, Sturridge, Salah. Benk: Mignolet, Milner, Gomez, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Origi, Matip.

Verdt å merke seg er at Roberto Firmino ikke er med i 18-mannstroppen, med Daniel Sturridge på topp isteden, og at Dejan Lovren kommer inn for en benkeplassert Joël Matip fra laget som startet mot Barça. I tillegger Trent Alexander-Arnold tilbake på høyrebacken.

Newcastle har allerede sikret plassen for neste sesong og har omtrent kun æren å spille for mot gulljagende gjester. Men laget til Rafa Benítez er i god form på St. James’ Park med fem seire på de seks siste foran egne supportere.

Liverpool står med bare én seier på de siste sju bortekampene mot Newcastle, og tre av de fire siste har endt med rødt tap.

Sebratrøyene har over ett mål i snitt mot Liverpool i Premier League, med 51 scoringer, men de røde kan i motsatt ende se tilbake på 95 nettkjenninger på 47 Premier League-kamper. Ingen andre motstandere har sluppet inn så mange mot Merseyside-klubben.

Faktisk er det ikke blitt målløst mellom Liverpool og Newcastle på de siste 65 ligakampene – siden et oppgjør på Tyneside tilbake i februar 1974.

Som ventet har hjemmelaget kaptein Jamaal Lascelles tilbake i elleveren etter sykdom sist, og Ayoze Pérez, som har fem mål på de tre siste, starter etter å ha blitt byttet ut med en hofteskade forrige helg.

Første omgang

1Avspark!

Kampen er i gang!

Newcastle sparker i gang kampen som må vinnes.

3Står høyt

Newcastle står høyt og presser Liverpool i gjenvinningsfasen av spillet innledningsvis, før de faller lavere og inviterer Liverpool fremover. De klarer å tvinge Liverpool til å gjøre et par småfeil de første minuttene.

7Mye balltrilling

Lite som har skjedd i åpningsminuttene på St. James' Park. Liverpool triller ball, Newcastle står støtt bakover.

9Mané holder seg til hodet

Manquillo sparker Mané i hodet i duell om ballen. Liverpool-spilleren kommer seg opp på beina igjen, og Newcastle får beholde ballen.

11
Spillerstall
Mohamed SalahGod mulighet

Salah får avsluttet!

Liverpool står igjen høyt og Wijnaldum vinner ballen på motstanderens 16-meter. Spiller ut til Robertson som slår inn. Der venter Salah, får tatt ned ballen og avsluttet, men bare til side for mål.

12Ny avslutning fra Salah

Denne gangen er det Mané som får slått inn, og nok en gang ender den hos Salah. Avslutningen blir blokkert til corner.

13
Spillerstall
Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Trent Alexander-Arnold)Van Dijk scorer!!

Nederlenderen stanger Liverpool i føringen.

Den påfølgende corneren slår Trent Alexander-Arnold perfekt, og Virgil van Dijk får stå mutters alene på 6 meter og stanger ballen i bakken før den sitter inn i nettet! Tidlig ledelse for de røde!

17Drømmestart

Det var akkurat den starten Liverpool trengte. De har lett etter åpninger i et kompakt Newcastle-forsvar, og fant den på en corner.

19Blir hardt presset

Lovren skaper problemer for Alisson med et upresist tilbakespill. Liverpool får tilslutt spilt seg ut av vansker, men det fikk nok Klopps puls til å heve seg.

20
Newcastle United
Newcastle utligner

Christian Atsu scorer!

Necastle får masse rom på bakerste, og ballen ender hos Ritchie. Han skyter på Rondon, som styrer ballen mot mål. Den redder Alexander-Arnold, med hånden, før Atsu setter returen i målet. Og med det var vi like langt. Newcastle scorer på sin første sjanse.

24
Newcastle United
Ny Newcastle mulighet

Manquillo får headet fra langt hold.

Nok en gang er der rom på bakerste når Liverpool forsvarer seg, men denne gangen ender ballen hos Javi Manquillo, som stupheader ballen mot mål. Denne gangen har Alisson god kontroll.

26
Newcastle United
Perez treffer stolpen!

Ayoze Perez vinner en duell like ved 16-meteren, får ballen med seg inn i boksen og fyrer på volley. Den volleyen er svært god, og smeller i tverrliggeren! Kjempesjanse for Newcastle.

28
Spillerstall
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Trent Alexander-Arnold)Og så scorer Salah!

Mohamed Salah triller ballen i mål!

Sturridge holder på ball ved hjørneflagget før han hælsparker til Alexander-Arnold som slår inn på første. Innlegget er perfekt til Mohamed Salah, som breisider ballen i lengste, like utenfor Dubrawkas rekkevidde! Dermed står både Alexander-Arnold og Robertson med 11 assist denne Premier League sesongen!

29
Spillerstall
Mohamed SalahSalah ligger nede

Salah blir stemplet i ankelen av Ritchie, og vrir seg i smerte. Han kommer seg opp igjen, og går litt prøvende på foten. Ser ut til å gå bra med egypteren.

32
Spillerstall
Sadio ManéDubravka med god redning

Salah finner Mané med en stikker inn i boksen. Alene med Dubravka er det Newcastles sisteskanse som vinner. God redning.

40Fine kombinasjoner

Mané og Henderson kombinerer seg fremover på flott vis. Sistnevnte slår en tunnell, før ballen ender opp hos Dubravka i Newcastle-målet. Fine tendenser fra Liverpool.

42
Newcastle United
Rondon skyter fra distanse

Rondon viser god teknikk når han klarer å få kontroll på en ball like utenfor 16-meteren. Han får fyrt av et skudd, som er for svak til å sette Alisson under noen ordentlige problemer.

45
Newcastle United
Sent gult kort

Schär får det gule kortet etter å ha slått ballen ut av hendene på Henderson når han skulle ta et innkast.

45Pause!

Liverpool tar med seg en 2-1 ledelse inn til pause.

45To minutter lagt til

Vi er på overtid i første omgang.

45Van Dijk viser styrke

Først dytter Perez van Dijk i duell om ballen, så setter van Dijk ut rumpen mot Perez for å ta igjen. Marriner lar spillet gå videre.


Pauserefereat

En heseblesende omgang!

Etter noen innholdsløse åpningsminutter eksploderte det etter hvert på St. James’ Park. Liverpool styrte det meste fra start og tok ledelsen enkelt da oppasseren ble blokkert og Van Dijk fikk stå fullstendig alene og stange en corner fra Alexander-Arnold i mål. De røde så også ut til å ha full kontroll like etter scoringen, og Newcastle-spillerne ble løpende imellom, men noe slurv tillot Newcastle å flytte frem mange menn, og plutselig åpnet det seg en kjempesjanse som til slutt endte i scoring.

Newcastle var også nær å ta ledelsen rett etterpå, men i stedet fikk Liverpool kampen tilbake i riktig spor da Alexander-Arnold tegnet seg for nok en målgivende på scoringen til Salah. Bortelaget har hatt ballen klart mest i nordøst, men vertene har flere ganger vært skumle på kontringer etter å ha vært kompakte og gjenvunnet ballen.

Klopp har en rekke ganger sett rasende ut på sidelinja og kommer nok til å ha mye å fortelle spillerne i pausen. Dette er et potensielt bananskall, men Liverpool ser samtidig mer enn gode nok ut til å kunne vinne her. Nå dreier det seg om å drepe kampen og få energien fra Newcastle til å stilne.

Andre omgang

46Andre omgang i gang!

Da får vi se om Liverpool klarer å beholde ledelsen og legge press på Manchester City.

47
Spillerstall
Andy RobertsonGodt innlegg av Robertson

Robertson slår inn mot bakerste stolpe, og Sturridge. Innlegget er godt, og både Mané og Sturridge er nære ved å få hodet på den, men Lascelles stusser til corner. Den blir headet unna.

48
Spillerstall
Mohamed SalahSalah får skutt

Sturridge legger ballen til rette for Salah, som skyter i steget. Det går til side for mål.

50
Newcastle United
Rondon skyter

Rondon vender på vakkert vis like ved Liverpools 16-meter, og får skutt. Skuddet er godt, men Alisson redder.

51
Spillerstall
Daniel SturridgeSturridge med god mulighet

Også er det Liverpool som kommer til en god sjanse. De spiller seg flott fremover i banen, og Wijnaldum finner til slutt Sturridge. Avslutningen hans er dessverre ikke god nok, og ballen flyr langt over mål.

52
Spillerstall
Jordan HendersonHenderson med styring

Nok en gang får Liverpool en god sjanse. Robertson slår inn fra venstre, og i boksen er Henderson og styrer ballen mot mål. Der er for mange spillere mellom han og mål til at det blir ordentlig farlig, men ny god mulighet for Liverpool.

53Lovren på etterskudd

Atsu utfordrer Lovren, og der er kroaten på etterskudd. Atsu kommer seg fri og får slått inn, men innlegget blir headet ut til corener.

54
Newcastle United
Så sitter utligningen

Rondon hamrer ballen i mål

Den påfølgende corneren får Liverpool først headet unna, men Newcastle biter seg fast. Manquillo header den inn igjen til Rondon, som på volley hamrer den i nettet. Dermed er det balanse i regnskapet igjen.

56For en start på omgangen!

Denne andre omgangen har vært innholdsrik så langt. Begge lag prøver å angripe, og kampen er helt åpen!

62
Newcastle United
Perez viser teknikk

Slår tunnell i Liverpools 16-meter

Ayoze Perez tar ned ballen, vender av et par Liverpool-spillere og slår en tunnell like ved femmeteren til Alisson, før han avslutter. Skuddet blir blokkert.

63Bommer på ball

Robertson kommer seg til innlegg igjen, og slår godt inn mot Henderson, men kapteinen bommer på ballen, som kommer litt bak han, når han skal avslutte.

66
Spillerstall
Inn: Xherdan Shaqiri (Ut: Georginio Wijnaldum)Shaqiri kommer inn

Shaqiri kommer inn for Wijnaldum, for å gi Liverpool mer angrepskraft i jakten på den avgjørende scoringen.

68
Spillerstall
Mohamed SalahSalah ligger nede

Etter duell med Dubravka

Newcastles keeper ruser ut for å bokse ballen ut fra farlig rom, og treffer på samme tid Salah sitt hode med hoften. Ser ut til å ha det veldig vondt nå, Mohamed Salah.

70Origi gjør seg klar

Salah ligger fortsatt nede, og en båre kommer inn på banen. Origi har tatt av seg overtrekksdressen.

73
Spillerstall
Inn: Divock Origi (Ut: Mohamed Salah)Salah blir båret av banen

Egypteren må gi seg.

Salah prøver å holde tårene tilbake når han blir plassert på båren og blir båret av banen. Origi kommer inn for Liverpools toppscorer, som blir applaudert av banen.

75
Newcastle United
Så ligger Ki nede.

Får armen til Sturrigde i ansiktet, og blir liggende. Får hjelp fra fysio.

76Kommer seg opp igjen

Ki kommer seg på beina igjen, og er klar til å fortsette kampen.

80Alisson bokser

Ritchie slår inn med utsiden av venstrefoten, men Alisson kommer ut og bokser. Brukbar mulighet for Newcastle. Liverpool sliter med å skape de store sjansene etter skadeavbrekkene.

83
Spillerstall
Inn: James Milner (Ut: Dejan Lovren)Milner kommer inn for Lovren!

Lovren viker plass for Milner. Spørs om Fabinho legger seg enda dypere, med Milner sentralt på midten nå.

84Godt innlegg

Origi får til et godt innlegg, men Dummett header ut til corner. Den blir headet unna.

85Frispark i god posisjon

Fabinho vinner et frispark høyt og bredt i banen.

86
Spillerstall
Målscorer: Divock Origi (Assist: Xherdan Shaqiri)ORIGI SCORER!

Stusser Liverpool i føringen!

Frisparket blir slått perfekt av Shaqiri, som finnet hodet til Origi. Han stusser ballen over Dubravka og inn i lengste. Liverpool er tilbake i føringen! Stussen traff vel Lascelles' hode, så spørst om Origi får beholde den scoringen, men Liverpool er i føringen uansett!

90
Newcastle United
Bytte hos Newcastle

Benitez gjør offensive endringer!

90ÅTTE tilleggsminutter

Det er på langt nær over på St. James' Park.

90
Spillerstall
James MilnerMilner får gult

Feller Atsu på vei fremover. Hadde også en takling noen sekunder tidligere.

90Rett i muren

Rondon prøver seg på det påfølgende frisparket, men treffer bare hodet til van Dijk i muren. Fire minutter gjenstår av de tillagte.

90Liverpool forsvarer en corner

90+6, og Newcastle har corner. Den blir headet unna, før Alisson må bokse.

90Liverpool frispark

Liverpool får frispark på egen banehalvdel, og kan bruke tid. 97:30 nå.

90SLUTT!

Den satt langt inne, men Liverpool tar tilbake tabelltoppen etter 2-3 seier over Newcastle!