Usikkerhet og litt pessimisme

Har vi etter to formidable sesonger blitt litt bortskjemte?

18. okt 2020 kl 12.51Sigve Hornnes

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Er vi tilbake til «normalen»? Resultatene, baklengsmålene og poengene minner i hvert fall sterkt om tidligere tider, også under nåværende manager. 3-1-1 i løpet av fem kamper. 10 av 15 poeng. Satt i litt tidsperspektiv er dette ikke noe nytt.

Korona og VAR

Det som er unormalt er korona og bruken av VAR. Begge deler har for min del allerede vært med på å ødelegge noe av gleden med engelsk fotball denne sesongen. Spontaniteten når det scores mål, jubelen og feiringa, settes stadig på vent fordi VAR skal sjekke og dobbeltsjekke. Toppet med tomme tribuner blir dette trist. Ingen reiser til Liverpool og Anfield verken for meg eller tusenvis av andre. 

Skader på sentrale spillere

Skader på så mange sentrale spillere på en gang er heller ikke helt normalt. Vår beste keeper, midtstopper og midtbanespiller kan nå være ute. Samtidig. Hvordan i all verden skal dette gå? Kampene kommer tett som hagl framover, både i liga og Champions League. Tre poeng mot byrival Everton kunne hjulpet litt på stemninga, men ville likevel vært «dyrkjøpte» poeng hvis både Thiago og van Dijk nå vil være ute i lang tid. Et poeng er nesten ikke en fattig trøst en gang.

Følelsene jeg sitter med nå, usikkerheten og tvilen, har vært nesten fraværende. Før nå. Innerst inne håpet jeg selvfølgelig at vi skulle få en knallstart som i fjor og vinne «alt» etter gode kamper mot Chelsea og Arsenal, men jeg ser at denne sesongen nok vil bli jevnere og «mer normal» også uavhengig eventuelle skader. Alle lags resultater spriker i alle retninger. Dette betyr nok også at mitt kjære Liverpool vil avgi flere poeng framover, og ikke være like suverene som vi har blitt så altfor godt vant med de to siste sesongene.

Et uhyggelig program

Jeg er utrolig spent på hvordan Klopp og laget nå responderer på at flere av de beste spillerne er ute, kanskje i flere uker. I ligaen har vi nå to hjemmekamper på rappen bare forstyrret av tre! kamper i Champions League. Et uhyggelig program med skadeutsatte spillere som Matip og Henderson endelig spilleklare. To spillere som var meget gode mot Everton, og som MÅ holde seg borte fra skader framover. Ingen kan garantere seg mot skader, men jeg synes det nå blir tydeligere at vi burde demmet opp for en scenariet med en skadet van Dijk i de bakre rekker. Kan vi stole på at Matip og Gomez holder seg skadefrie? Fabinho kan vikariere, men da mister vi igjen en dimensjon på midtbanen. Vi har også en førstekeeper som er mer skadet enn andre topplags keepere. Adrian har så langt ikke vist seg så god som Alisson, og slipper inn enkle mål som kanskje sistnevnte hadde tatt? Adrian skaper en usikkerhet og er svak med ball i beina.

Jeg skriver «litt» pessimisme fordi jeg nekter å hive inn håndkleet på tross av skader, korona, VAR og tomme tribuner. Ser på ulike fora at folk er lei av fotball og sier opp sine abonnement på TV og i ytterste konsekvens ikke gidder å følge klubbene mer på grunn av VAR og dårlige dommere! Dette er dypt tragisk, men likevel et varsku om at noe er galt og langt ifra normalt. Men, det er vel akkurat i disse tider at vårt kjære Liverpool (og andre klubber) trenger sine supportere? Vi som har vært med en stund har sett stygge skader og dårlige/feil dommeravgjørelser komme også i tider da VAR ikke fantes. Siste ord er garantert ikke sagt om VAR. Neste gang vil det kanskje gagne oss, og straffe noen andre. Nye skader vil også komme, og sette grå hår hos både Klopp og oss. Minner også om at det kun er spilt 5 av 38 kamper. Det skal spilles om 99 poeng til! Vinner vi resten får vi 109 poeng. Dette sier vel alt om hvor uhyggelig gode vi har vært og hvor vanskelig det blir å gjenta bedriftene fra de to foregående sesongene når vi ser hvor mange poeng vi sanket den gang og toppet alt med et etterlengtet ligagull.

Walk on!

Har du innspill til journalisten?