Liverpool bortdømt - igjen

De tre siste kampene har virkelig tæret på stallen og ledelsen i ligaen.

5. jan 2021 kl 21.35Kristian Randen

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Resultatene har mildt sagt vært frustrerende. Vi må innse at spillet ikke flyter som det pleier, men samtidig har Liverpool dessverre fått noen feilaktige og marginale dommeravgjørelser imot seg den siste tiden!

Liverpool-West Bromwich 1-1

Her skal Liverpool punktere kampen, og dommeren skal ikke ha noe skyld her, men teknisk sett er det frispark når Fabinho blir presset ned med to armer før utligningen. Ingen stor feil, og dommerne i England godtar en del bruk av muskler i slike dueller. Her er det viktig å være offensiv og den som tar initiativet i duellen. 

Newcastle-Liverpool 0-0

Mot slutten av kampen får Mane en stor sjanse til å sende Liverpool i føringen, men på uforståelig vis når han ikke først frem til ballen. Imidlertid viser reprisen at keeper Darlow holder igjen Mane. Det er ingen klar forseelse, men hvis Mane bruker mer kraft og energi for å nå ballen først vil han naturlig gå i bakken når han blir holdt, og forutsetningene for å få straffe er større. Både Salah og Mane ville tjene på å bruke mer kraft og fart i potensielle straffesituasjoner, i stedet for å gå for lett i bakken når de "kjenner" en forseelse. En spiller som Jamie Vardy er meget god på dette, og det blir vanskelig for dommerne å unngå å tildele straffespark.

Southampton - Liverpool 1-0

Her blir Liverpool regelrett bortdømt i et par situasjoner.

Etter 51 min blir et skudd fra Wijnaldum blokkert av Stephens sin albue, men etter en kort VAR-sjekk vinkes spillet videre. Reprisene viser at Stephens kaster seg inn for å blokkere ballen og treffes i armen som er noe ut fra kroppen. I en slik situasjon gjør han seg bevisst større, det er en forventet ball, og han må ta konsekvensen av at ballen treffer hånda. Dette er et klokkeklart straffespark jmfr reglene og retningslinjene for dommerne, og det er merkelig at ikke VAR griper inn på denne. Etter at det ble gitt straffer for mange tvilsomme hands-situasjoner i fjor, og i starten på årets sesong, har det blitt gitt nye retningslinjer til dommerne i Premier League rundt dette. Men denne hands-situasjonen skulle vært tatt.

Etter 60 min blir Mane taklet av Peters. Umiddelbart så dette greit ut, men reprisen fra siden viser at Mane sitt venstre ben blir tatt. Dette skulle også vært straffespark, men er ikke like "clear and obvious" som hands-situasjonen. 

Det var også noen andre merkelige dommeravgjørelser i denne kampen, uten at de var direkte kampavgjørende. Blant annet blir Milner klippet ned like ut for assistentdommeren uten at Liverpool engang får frispark. Det er et klart gult kort, og på grensen til noe mer.

Vi kan gjerne ergre oss over noen dommeravgjørelser som har gått oss imot, men disse tre siste motstanderne skal Liverpool slå uten hjelp av dommeravgjørelser, være seg marginale eller klare. Det må skapes mer målsjanser, og det må vises mer energi og innsatsvilje for å få ballen i mål, koste hva det koste vil. Den innstillingen vil også medføre et og annet straffespark vår vei - garantert.

Til tross for tre kamper uten seier og noen marginer imot, så leder Liverpool fortsatt ligaen. 

YNWA

Har du innspill til journalisten?