Nye tapte poeng på handsregelen

Nok en gang tapte Liverpool poeng på den nye handsregelen IFAB innførte for to år siden.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Denne tilsa at enhver hands, straffbar eller ikke, som førte scoring eller straffe skulle vurderes som straffbar hands og dermed annullering av scoring/straffe. Ved innføringen av regelen gjaldt også tilfeller av hands i det oppbyggende spillet. I fjor førte handsregelen til en rekke bisarre annulleringer, og IAFB så seg nødt til å endre regelen. I år skal det derfor kun annuleres mål dersom ballen treffer hånden i umiddelbar nærhet til en scoring.

Liverpool er av de lagene som har blitt straffet hardest av denne meningsløse regelen. I fjor opplevde vi at Mane ble dyttet i ubalanse mot Manchester United, fikk ballen i hånden og scoret. Firmino ble holdt på midtbanen, men ble truffet av ballen hånden. Begge scoringene ble annullert. Vi så Harry Kane bli dyttet overende og traff ballen med hånden når han landet. Også dette målet ble annullert. Disse situasjonene var med på endre regelverket til i år, men dessverre så vi i kampen mot Brighton at det hjelper fint lite.

Mane sin annullerte scoring i dag er vanskelig å forstå. Den er korrekt ut i fra det nye regelverket, men framstår lite rettferdig. Ballen treffer Mane sitt kne før hånd. I alle tilfeller der dette skjer (med unntak av direkte scoring) regnes det som ikke straffbar hands. Hadde Maguire reddet en ball på streken på samme måte så ville det ikke blitt straffespark. Jeg ser ikke rettferdigheten i dette. For å sette det enda mer på spissen; dersom Mane sin blokkering i dag hadde truffet en forsvarer som hadde spilt ballen til en Liverpool angriper som deretter scoret, så ville dette målet blitt godkjent. Det er vanskelig å skjønne logikken i regelverket.

Faktum er uansett at Liverpool nok en gang har tapt poeng på en hands som i utgangspunktet (kun ved direkte scoring) ikke er straffbar.