LESERBREV: «Er egentlig Liverpools amerikanske eiere stort bedre?»

Amerikanske eiere har som regel formål om å drive en buisness når det kommer til fotball. Det er Arsenal og Uniteds eiere et godt eksempel på, men er egentlig Liverpools amerikanske eiere stort bedre?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Jeg har alltid følt at Liverpool ofte bruker litt tid på å modernisere sin klubbdrift. De siste årene har det det blitt vesentlig mye viktigere å ha større staller for å unngå at skader påvirker sesongen i for høy grad. Derfor har jeg stilt store spørsmål omkring hvorfor Liverpool må selge spillere for å kjøpe, selv om de har vunnet sølvtøy, deltatt i Champions League flere sesonger på rad og har kjempet om Premier League-tittelen gjentatte ganger. 

Manchester City fornyer stallen uansett hvor mye de vinner

De siste sommer-overgangsvinduene har Liverpools aktivitet som regel vært mindre enn alle konkurrentene. Etter at suksessen kom har det ikke vært mange tilfeller av å fornye stallen. Det er akkurat som om eierne og styret bare velger å å gå på markedet når laget ikke er gode nok for topp fire. Når vi ser på Manchester City som kjemper om tittelen hvert år så fornyer de stallen uansett hvor mye de vinner. Hvorfor gjør ikke Liverpool det?

Bojan Djordjic langer ut mot Glazer-familien

Forrige sesong vant vi ligacupen og FA cupen, og fikk 2 plass i både Champions League og Premier League. Man skulle trodd Liverpool hadde nok penger til å kunne kjøpe Nunez uten å måtte selge Mané. Men neida, det måtte de. Og nå har vi ikke fornyet midtbanen på 2 år, selv om vi til og med har mistet Wijnaldum. Og nå ser vi at midtbanen er hardt svekket av skader som påvirker den ferske sesongen negativt. 

Ligner på 20/21-sesongen

Vi så et lignende eksempel i 20/21-sesongen da klubben valgte å ikke fornye laget i det hele tatt etter vi ga slipp på Dejan Lovren. Den sesongen ble helt ødelagt etter flere skader i Liverpools midtforsvar. 

I det siste har jeg lagt merke til at United er rimelig frustrerte over sine nåværende eiere, fordi de ikke driver klubben godt nok, og beholder de samme spillerne hele tiden. For meg ligner det veldig på Liverpools situasjon når det kommer til å ta vare på de samme spillerne sesong etter sesong. Det vil etter hvert føre til at spillernes nivå synker som følge av liten konkurranse om plassene deres. 

Dette kan til slutt ende med at man må bytte ut hele laget på én gang. Det var mye av grunnen til at Liverpools storhetstid tok sin slutt på starten av 90-tallet. Måtte det aldri skje igjen.