Alt du trenger å vite før Tottenham - Liverpool

Koronautbruddet i Premier League har stjålet overskriftene foran Liverpools besøk på Tottenham Hotspur Stadium.

Seks av ti ligakamper er utsatt denne helgen, men Liverpools bortekamp mot Tottenham ser ut til å kunne bli spilt. 

Tottenham har ikke spilt siden 5. desember, da de slo Norwich 3-0, noe som var Antonio Contes tredje seier på rad. Etter det satte koronaviruset en stopper for kampene mot Rennes, Brighton og Leicester.

Tottenham ligger for øyeblikket på sjuendeplass i Premier League, med 25 poeng, men har tre kamper mindre spilt enn de fleste lagene foran seg på tabellen. 

Det ser ut som Jürgen Klopps mannskap elsker desember måned. Faktisk er de røde ubeseiret i Premier League i desember de fem siste årene. Totalt dreier det seg om 34 kamper siden de tapte 4-3 for Bournemouth i 2016. Det er den lengste ubeseirede kamprekken noe lag har i en bestemt måned i Premier League-historien. Totalt under Jürgen Klopp har Liverpool kun tapt tre av 40 ligakamper i desember.

Hva sier managerne?

– De to siste ukene har vi støtt på mange problemer. Det har ikke vært lett. I løpet av en sesong vil du støte på problemer, og må løse problemer, men vi nærmer oss nå slutten på våre Covid-problemer. Jeg håper at den halvdelen av troppen som ikke har hatt Covid ennå vil holde seg friske, sa Tottenham-manager Antonio Conte under sin pressekonferanse fredag. 

– Vi må ta hensyn til de som har hatt Covid, for de har vært isolert i ti dager uten å trene. Da må du følge litt ekstra med når de er tilbake i trening. Jeg har en profesjonell stab, som forsøker å finne de beste løsningene. 

– De siste par ukene har vært veldig vanskelige, for vi har ikke fått spille fotballkamper. Det er to uker siden vi spilte kamp, og det er viktig å spille, spesielt for meg. Det er ikke så lenge siden jeg tok over som manager, og etter bare en måned måtte vi stoppe treningsøktene. Vi må løse problemene, og finne løsninger, isteden for å klage. Nå skal vi begynne å jobbe sammen alle sammen igjen.

– Vi er klare til å spille alle kamper. Det var vi også mot Leicester og mot Rennes, men de bestemte at vi skulle utsette de kampene, sier Conte.

– Vi har hatt Covid-problemer i to uker nå, og treningsfeltet vårt var stengt i tre dager, så vi trente ikke på 3-4 dager. Så startet vi å trene med bare deler av troppen, men nå har vi fått tilbake noen av spillerne som har vært smittet. 

– Du vet ikke hvor lenge det vil gå før spillerne som har hatt Covid er klare for kamp igjen. Det vil være bra for oss å spille nå, for vi har ikke spilt på to uker. 

– Vi aner ikke hva vi skal forvente, sa Klopp på sin pressekonferanse, etter at Tottenham ikke har vært i aksjon de to siste ukene.

– Vi vet ikke hva vi skal gjøre med det. Vi har ingen informasjon.

– Det handler ikke om våre forberedelser til Tottenham-kampen. Det er tøft for dem også, som ikke har spilt i to uker. 

– Men det vil hjelpe med litt med åpenhet.

– Med Manchester United har jeg hørt et nummer, men jeg aner ikke hvem det er. Det er det samme med Tottenham. Jeg trenger ikke å vite hvem, eller hvor mange, men å ikke vite alt i en verden med så mye offentliggjøring er litt rart.

Hvordan er skadesituasjonen?

Spurs har midtbanespiller Giovani Lo Celso og forsvarsspiller Sergio Reguilon tilbake i trening etter skader.

– Sergio har trent for seg selv frem til i dag, men i morgen vil han trene med laget igjen. Han føler seg i fin form, og det ser bra ut, sa Conte fredag.

Tottenham har forsvarsspilleren Cristian Romero ute med skade, men har for øyeblikket bare to spillere, som ikke er navngitt, som sitter i koronakarantene.

Liverpool reiser til London uten spillere som Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones, som alle sitter i koronakarantene.

I tillegg er karer som Divock Origi, Nathaniel Phillips, Adrian og Harvey Elliott skadet.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool slo Newcastle 3-1 på Anfield torsdag kveld, og ligger på andreplass i Premier League, bare poenget bak serieleder Manchester City. City skal i aksjon borte mot Newcastle klokken 15.00 i ettermiddag, så Liverpool-spillerne vil vite resultatet av den kampen før avspark tas på Tottenham Hotspur Stadium i kveld.

Tottenham ligger for øyeblikket på sjuendeplass i Premier League, med 25 poeng, men har tre eller fire kamper mindre spilt enn de fleste lagene foran seg på tabellen. De har som tidligere nevnt ikke spilt kamp siden 5. desember.

Hvem skal starte?

Leserne av Liverpool.no foretrekker at Naby Keita starter isteden for Alex Oxlade-Chamberlain, og vil også ha Diogo Jota i startoppstillingen og Roberto Firmino på benken. De har tatt ut følgende lag: Alisson Becker- Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Ibrahima Konate, Andy Robertson - Jordan Henderson, Thiago Alcantara, Naby Keita - Mohamed Salah, Sadio Mané, Diogo Jota. 

Spørsmålet er om Jürgen Klopp tenker likt, eller om han gir fornyet tillit til en Alex Oxlade-Chamberlain som har vært i god form. Kanskje vil han også kjøre inn Kostas Tsimikas på venstrebacken, og la Andy Robertson få en pust i bakken.

– Oxlade har ikke vært bedre siden jeg kom hit. Han har kanskje hatt mer spektakulære øyeblikk og scoret flotte mål tidligere, som mot City. Han har gjort veldig fine mål for oss, men han har helt nye kvaliteter nå. Han bruker hodet mer og er roligere. Han gjør mer enn å spurte med ballen i beina og skyte. Han er mer involvert i alle deler av spillet. Det er et stort steg i riktig retning. Jeg er veldig fornøyd med Ox for øyeblikket, og forhåpentligvis fortsetter det slik, sa Klopp før helgen.

Vi krysser i alle fall fingrene for at Liverpool-manageren ikke har fått flere koronasmittede spillere å hanskes med.

Hva skal du lese før kampen?

Klopp er sjokkert over aggressive vaksinemotstandere, og kritiserer både Manchester United og Tottenham for manglende åpenhet. Liverpool-manageren synes ikke det er riktig at rivalene ikke avslører hvilke spillere som er blitt koronasmittet.

Thiago Alcantara slår fast at vi lever i merkelige tider, men spanjolen er opptatt av å tilpasse seg situasjonen og komme seg videre.

Kampen i kveld blir Antonio Contes første store test som Tottenham-manager. Italieneren har ledet lag i fire kamper mot Jürgen Klopp, og de to managerne står helt likt foran Contes første kamp mot Liverpool som Spurs-manager.

Klopp har justert litt på Liverpools taktikk, for å få mest mulig ut av Trent Alexander-Arnold. Høyrebacken bidra med et kanonmål i torsdagens seier over Newcastle.

Tottenham-spilleren Son Heung-min er en stor beundrer av Liverpool, og synes det er veldig morsomt å se de røde på TV, men sør-koreaneren håper å kunne gi gjestene en forferdelig ettermiddag i London.

Hvordan kan du følge kampen? 

Tottenham - Newcastle har avspark kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter. 

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).