Alt du trenger å vite før den andre 1/8-finalen mot Inter:De røde må unngå å tape med to mål

Liverpool har på sine 199 siste hjemmekamper i Europa kun tapt med to mål sju ganger. Det er det de røde må unngå mot Inter.

Tirsdag kveld er det ny åttendedelsfinale i Champions League, og Liverpool har et meget godt utgangspunkt etter 2-0-seieren på Guiseppe Meazza i februar.

Daily Mail skriver at Liverpool på sine 199 siste hjemmekamper i Europa kun har tapt med to mål sju ganger. Det er det de røde må unngå i kveld.

Det er ikke bortemål i Champions League lenger, og Inter må bare gå ut og angripe på Anfield. Står det uavgjort etter 90 minutter, blir det ekstraomganger, og står det uavgjort etter 120 minutter blir det straffespark-konkurranse.

Det er verdt å minne om at det er lov med fem innbyttere i Champions League. Det fikk Jürgen Klopp stor bruk for på San Siro, da byttene endret kampen.

Hva sier managerne?

Jürgen Klopp føler seg på ingen måte trygg på avansement etter å ha sett Simone Inzaghis mannskap imponerte mot Salernitana på fredag.

– Inter vant sin siste kamp 5-0. Ja, det var mot et lag i bunnen av tabellen, men det var likevel en veldig imponerende forestilling. Martinez scoret, Dzeko scoret og Gosens er tilbake. Vi så kampen, og er veldig glade for at Barella ikke spiller mot oss, for han var arkitekten bak tre eller fire mål tror jeg, uttalte Klopp under sin pressekonferanse mandag.

Nicolo Barella var suspendert i den første kampen mot Liverpool, etter sitt røde kort mot Real Madrid i den siste kampen i gruppespillet, og det er han fortsatt når Inter gjester Anfield i kveld.

Han blir trolig erstattet av Arturo Vidal på midtbanen, som i den første kampen på Guiseppe Meazza.

– Inter har et veldig erfarent lag, og de kommer ikke hit som turister. Jeg vet de kommer til å jakte avansement. Det kommer vi også til å gjøre, for vi er ikke et lag som legger oss bakpå og forsvarer et resultat, og forsøker å gå videre på den måten. Vi ønsker å angripe nok en gang. La oss se hva vi får ut av det, sa Klopp mandag.

Inter-manager Simone Inzaghi mener at en tidlig scoring blir helt avgjørende for at det skal kunne gå for sitt lag.

– Det vil bli en vanskelig kamp, men vi har stor motivasjon. Det er viktig, og helt avgjørende at vi scorer mål i førsteomgangen, men vi vet at det kommer til å bli veldig vanskelig.

Inter har slitt med å score mål siden forrige møte med Liverpool, men scoret hele fem ganger mot Salernitana på fredag. De har hatt et døgn mer hvile enn Klopp sitt lag før denne kampen.

På treningsøkten før avreise på mandag skal Inzaghi ha eksperimentert med Alexis Sanchez sammen med Lautaro Martinez i Inter-angrepet, ifølge Calciomercato.it. Sky Sport Italia tror fortsatt det er Edin Dzeko som starter.

– Vi har forberedt oss til kampen i tre dager. Guttene er fokuserte, for vi møter det beste laget i Europa sammen med Bayern München og Manchester City. Vi spilte en veldig god kamp i Milano, og vi er forberedt på at morgendagens kamp vil bli enda vanskeligere.

Nicolo Barella er fortsatt suspendert for Inter, og trolig blir det Arturo Vidal igjen på midtbanen.

– Inter har ikke kommet til dette stadiet av turneringen på mange år, og vi visste at vi kom til å møte et topplag etter at vi hadde kommet på andreplass i gruppen. Vi gjorde vårt beste i den første kampen, og skal gjøre det samme nå, sa Inzaghi.

Hvordan er skadesituasjonen?

Mandag kveld hadde Liverpool en siste økt før åttendedelsfinalen mot Inter tirsdag kveld. Jürgen Klopp har fått veldig gode nyheter på skadefronten. Thiago Alcantara og Joel Matip er tilbake i full trening, og også Roberto Firmino trener igjen etter skaden som har holdt ham ute de siste ukene.

Den ene som ikke var der i dag var Ibrahima Konaté, men ifølge Ian Doyle i Liverpool Echoer det ingen dramatikk bak det. Han er ikke skadet, og det er bare for å ikke ta noen sjanser. Han var på treningsfeltet, men holdt seg innendørs. Vi kunne se at han fikk en smell i ribbeina mot West Ham i helgen, i en av de mange tøffe duellene i den kampen, men han skal altså ikke være skadet.

– Alle trente for fullt i går, men vi er ikke sikre enda. Thiago bør nok gå bra, Joel var bare ute noen dager så det bør gå bra, bekreftet Klopp på pressekonferansen. 

– Med Bobby (Firmino) må vi trå litt mer varsomt ettersom han var ute lenger. Vi må se om det gir mening å gi ham noen flere dager med trening, forklarte manageren. 

Inter-manager Inzaghi fortalte mediene at han har en full tropp å velge blant med unntakt av suspenderte Nicolo Barella.

Hvordan har det gått så langt?

I Champions League ble Inter nummer to i sin gruppe, bak Real Madrid. Serie A-klubben holdt buret rent i tre av seks kamper.

Liverpool vant som kjent alle sine kamper i gruppespillet, og vant dermed sin gruppe.

Liverpool leder 2-0 etter den første kampen i Italia, og vil dermed gå videre til kvartfinalen om de ikke slipper inn mer enn et mål i kveld.

Hvem skal starte?

Med alle spillerne tilgjengelige må Jürgen Klopp vurdere hvem som har de friskeste beina, og hvem som passer best til Inters spillestil.

Med unntak av Joel Matip og Thiago Alcantara kjørte Jürgen Klopp det mange vil hevde er tyskerens sterkeste startellever mot West Ham. Kanskje blir nettopp disse to spillerne de eneste to endringene i startoppstillingen til denne matchen? Da vil Ibrahima Konate og Naby Keita fort være de to som henvises til benken.

En kar som Diogo Jota vil også være uthvilt foran oppgjøret mot Inter, og kan komme til å erstatte Luis Diaz. Vi regner det som mest sannsynlig at Klopp velger å beholde Sadio Mané og Mohamed Salah i startoppstillingen.

Hva kan du lese før kampen?

Jürgen Klopp tror ikke Inter kommer til Liverpool som turister, og forventer tøff motstand. Han er veldig glad for at Nicolo Barella ikke spiller kampen. Inters midtbanemann er suspendert etter det røde kortet han fikk mot Ream Madrid i den siste kampen i gruppespillet. Klopp ser generelt svært få svakheter i dette Inter-mannskapet.

– Vi er ikke et lag som forsvarer resultater. Vi vil angripe, lover Liverpool-manageren.

Inter-manager Simone Inzaghi mener at hans lag møter et av de tre beste lagene i Europa, og hevder at hans lag må ha en scoring før pause om de skal klare å snu dette.

Tidligere Liverpool-spiller Lucas Leiva mener et elektrisk Anfield på Champions League-kvelder øker motivasjonen til Liverpools spillere med ti prosent.

Historien viser imidlertid at Inter kan gjøre dette nervepirrende.

Liker du fotballhistorie kan du lese at flere tidligere Liverpool-spillere har en fortid hos Inter, mens Tommy Smith i sin tid jaget dommeren av banen da Liverpool ble snytt for en europacupfinale.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Inter har avspark kl. 21.00, og blir vist på TV 2 Sport 1 i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter. 

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).