Alt du trenger å vite før kampen mot WatfordLiverpool må gripe sjansen til å legge press på Manchester City

Liverpool spiller mot Watford på Anfield i tidligkampen lørdag, mens tittelrival Manchester City gjester Burnley klokken 16.00.

Ni kamper gjenstår i Premier League, og Liverpool ligger ett poeng bak Manchester City i kampen om ligatittelen.

Lørdag kommer Watford på besøk. Et Watford-lag som Liverpool slo 5-0 på Vicarage Road i høst, da riktignok ledet av en annen manager. På Anfield blir det gjensyn med Roy Hodgson i managersetet til gjestene.

Hva sier managerne?

Watford kjemper med ryggen mot veggen mot nedrykk, og Jürgen Klopp har forståelse for at det er en vanskelig situasjon.

– Det er mer utfordrende, fordi du jobber med mindre selvtillit. Du har dårligere resultater, slo Klopp fast under sin pressekonferanse fredag.

– Lag som kjemper for å vinne ligaen vinner nesten alle kampene sine. Det er et ganske positivt press. Dersom du ligger i andre enden av tabellen, så er det selvsagt fordi du ikke vinner så mange kamper. Og dersom du taper enda en kamp, så er det selvsagt ikke til hjelp.

– Vi må beholde roen, og se på alle de erfarne managerne som er innblandet i denne nedrykksstriden. Det blir utrolig interessant å se utfallet, og jeg er sikker på at disse managerne tåler dette nervepresset. De har alle den rette holdningen. Dette blir interessant helt frem til siste kamp, det er jeg ganske sikker på.

– Jeg har vært med på begge deler i mitt liv, og jeg liker det bedre når jeg er i riktig ende av tabellen. Men begge delene er veldig utfordrende og veldig interessant.

Roy Hodgson vet bedre enn de fleste hva han har i vente på Anfield. 

– Hver gang du spiller mot et lag som Liverpool på bortebane, så vet du at du har oddsen mot deg. Det er ingen hemmelighet hvor gode de er, og hvorfor de er gode. Kvaliteten på spillerne og kvaliteten på jobben de gjør, sa Hodgson på torsdagens pressekonferanse ifølge Watfords offisielle nettsider

– Det eneste vi kan gjøre er å håpe at vi kan prestere godt, og at det vil gi oss et resultat.

Hvordan er skadesituasjonen?

Watford-manageren kan velge fra en bortimot skadefri tropp på Anfield.

– Vi har ikke hatt så mange skader, og har vært ganske heldige. Vi har bortimot en full stall. Unge Kwadwo Baah er fortsatt på behandlingsbenken etter en ankelskade, men bør kunne trene i neste uke.

– Vi har en eller to spillere som har vært ute med sykdom, så de har manglet fra trening denne uken, men alle vil være tilgjengelig til helgen, sier han.

Sammen med Sadio Mané, kvalifiserte Ismaila Sarr seg til VM ved å slå Mohamed Salah og Egypt i playoffen denne uken.

– Spillerne våre som har vært i Afrika har kommet tilbake, og har vært med oss i dag, men har ikke vært i stand til å trene, så vi har bare morgendagens økt for å få dem klare, men slik er det også for alle andre. Liverpool vil være i akkurat samme situasjon som oss.

For Liverpool var Trent Alexander-Arnold tilbake i full trening igjen fredag, etter hamstringskaden som gjorde at han meldte forfall til Englands privatlandskamper. 

– Det er usikkert, men det kan være mulig at han kan spille, etter det jeg har hørt, forklarte Klopp til pressen fredag.

– Nå trener han med laget igjen. Alt avhenger av hva han har gjort sammen med vår rehabiliteringsavdeling. Han har vært gjennom en intens periode før han trente med oss. Fysisk er han antagelig i god forfatning, og nå må jeg avgjøre om han har den riktige rytmen, og slike ting.

Naby Keita måtte også melde forfall til landslaget, og sliter fortsatt med et kneproblem.

– Naby kunne ikke trene i går. Han kjente noe her og der. Jeg vet ikke eksakt hva det er, men ingen har ringt meg om Naby i dag. Vi får se hvordan han føler seg. Bortsett fra ham er nesten alle tilgjengelige.

Andy Robertson er tilbake etter å ha vært koronasmittet, og han har også spilt for Skottland i mellomtiden.

– Han er i god forfatning, sa Klopp om Robertson.

Liverpool-manageren kommenterte også flere spillere som har spilt landskamper.

– Hendo spilte ikke den andre kampen, så han er trolig i god forfatning. Brasilianerne spilte, Mo og Sadio spilte 120 minutter, Luis spilte begge kampene, Diogo spilte begge kampene, men ikke hele. De er i god nok foraftning. Det er ikke noe problem.

– Det er greit når de spiller landskamper tirsdag, og vi spiller lørdag. Men de reiser også, og noen kom ikke tilbake før i går. Så vi må se hva vi gjør. Det er ikke første gang vi må håndtere slike ting.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool kjemper om ligatittelen, og er altså ett poeng bak Manchester City i toppen av tabellen foran denne kampen. Av 29 kamper er 21 blitt vunnet, seks har endt uavgjort og to er tapt. De røde er det mestscorende laget i Premier League med 75 mål, og de har bare sluppet inn 20.

Watford har spilt like mange kamper som Liverpool, men har vunnet bare seks. De har spilt fire uavgjort, og tapt 19. 22 poeng er 47 poeng mindre enn Liverpool har, og holder bare til tredje sisteplass på tabellen. Det er tre poeng opp til Everton på sikker plass over streken, men Goodison-laget har spilt to færre kamper enn The Hornets.

Watford har plukket åtte poeng på sine seks bortekamper i Premier League under Roy Hodgons ledelse. To er vunnet, to har endt uavgjort og to ble tapt. Det er like mange poeng som de tok fra sine 17 foregående bortekamper i Premier League. (2 seiere, 2 uavgjorte og 13 tap).

Liverpool har vunnet 12 av sine 13 hjemmekamper i ligaen mot Watford. Vi må tilbake til et 1-0 tap i august 1999 for å finne tapet. 

De røde er ubeseiret på sine 18 siste ligakamper på Anfield, og har vunnet 14 av disse. 

Watford har bare tatt fire poeng fra de siste 30 mulige mot Liverpool i Premier League. De spilte uavgjort 2-2 i august 2017 og vant 3-0 i februar 2020. Begge gangene var på Vicarage Road.

Liverpool har tapt bare en Premier League-kamp siden lagene møttes på Vicarage Road i oktober. 

Hvem skal starte?

Med unntak av Naby Keita, og kanskje Trent Alexander-Arnold, kan Jürgen Klopp antagelig velge og vrake blant sine beste menn.

Det betyr antagelig en forsvarsrekke som inkluderer Alisson Becker, Joel Matip, Virgil van Dijk og Andy Robertson. Det skal vel også mye til for at Klopp ikke starter med trioen, Fabinho, Jordan Henderson og Thiago på midtbanen.

I angrepsrekka er det ikke like åpenbart hvem Klopp velger, men en revansjesugen Mohamed Salah skal det vel mye til for å vrake. De to siste plassene står da mellom Sadio Mané, Luis Diaz, Diogo Jota og Roberto Firmino.

Hva kan du lese før kampen?

Sadio Mané var ikke den eneste afrikaneren som sikret seg VM-billett denne uken. Det gjorde også tre Watford-spillere.

Roy Hodgson mener det ikke er noen hemmelighet hvor gode Liverpool er, men han håper at hans lag har dagen på Anfield i morgen.

En ligascoring av Harvey Elliott, James Milner, Kostas Tsimikas, Ibrahima Konate, Joe Gomez eller Alisson Becker vil bety at Liverpool setter klubbrekord. Da vil 18 ulike spillere ha scoret mål i ligaen denne sesongen.

Jürgen Klopp har en feilfri statistikk mot Watford, og Mohamed Salah har scoret så mange ganger at Watford må være drittlei begge de to Liverpool-profilene.

Roy Hodgson har en fortid i Liverpool, men lykkes ikke på Anfield, og han har heller ikke klart å få skuta på rett kjøl i Watford så langt.

Watford-keeper Ben Foster mener at Liverpool kanskje er det beste laget han har spilt mot i hele sin karriere.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Watford har avspark kl. 13.30, og blir vist på TV 2 Sport Premium i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).