Mohamed Salahs beste kontringsmål

Mohamed Salah lignet seg selv da han avsluttet Liverpools kontringsangrep med å sette ballen i mål bak Jordan Pickford mandag kveld.

Mohamed Salah ble signert sommeren 2017. Liverpool måtte ut med £37 millioner til Roma, og den tidligere Chelsea-spilleren introduserte seg umiddelbart med mål i ligadebuten mot Watford 12. august 2017 i en kamp som endte 3-3. Siden den gang har han levert noen kontringsmål det lukter svidd av.

Arsenal, 27. august 2017

Liverpool dominerte på Anfield da de fikk besøk av Arsenal denne sensommerdagen. Arsenal-dødaren Roberto Firmino åpnet ballet, før Sadio Mane la på til 2-0 like før pause. Salah hadde hatt flere muligheter, og blant annet puttet en ball i nettet som ble avblåst fra offside, og i starten av andre omgang satt den endelig.

Arsenal fikk en corner, som endte hos Hector Bellerin på 25 meter men spanjolen klarte ikke å kontrollere ballen og før han visste ordet av det, var den headet vekk fra ham av en Salah i full fart. Salah hadde hele Arsenal-halvdelen for seg selv, spurtet mot mål og satt ballen enkelt forbi Petr Cech.

Manchester United, 19. januar 2020

Et av de mest minneverdige Salah-målene kom på kontring mot erkefienden i januar 2020. Liverpool hadde tatt en tidlig ledelse med en Virgil van Dijk-heading, dominerte i store deler av kampen men slet med å finne mål nummer to. United kom nærmere og nærmere, og fikk et hjørnespark to minutter på overtid. Ballen ble headet unna av van Dijk, og i hanskene på Alisson som handlet lynraskt. Et kjapt overblikk, et langt utspill og han fant Salah som ventet på midtstreken. Salah tok med seg ballen, raste over Uniteds banehalvdel med Daniel James hakk i hæl. Til tross for plaging fra James gjorde Salah ingen feil i møte med David de Gea. Han satt ballen i mål til venstre for målvakten, rev av seg trøya, kastet den på matta og feiret foran et hoppende the Kop.

På andre siden av banen satt Alisson i et heidundrande løp, og var den første spilleren fremme hos Salah for å feire. Liverpool var godt på vei mot ligatittelen.

West Ham, 31. januar 2021

Liverpool hadde en elendig start på 2021, der de enorme skadeproblemene gjorde det vanskelig å finne nok midtstoppere og laget slet med å finne seire. Da de reiste til London Stadium på januars siste dag, var det mot tabellnabo West Ham på femteplass. Etter en nokså traust førsteomgang, startet Liverpool andreomgang med sjanse på sjanse. I det 57 minutter satt det, da Salah satt ballen i mål i lengste hjørne på praktfullt vis.

Ti minutter senere fikk vertene et hjørnespark. Corneren fra Jarrod Bowen ble kjapt klarert og gjestene satt full fart fremover. Xherdan Shaqiri fikk ballen på venstre side, Salah i midten timet løpet sitt til perfeksjon og pasningen fra Shaqiri var helt utsøkt. Salah tok imot ballen, og tuppet den forbi Fabianski på lekkert vis. Nydelig.

Manchester United, 13. mai 2021

Liverpool var som sagt inne i en tung periode i starten av 2021. Men så begynte snuoperasjonen, og da mai måned kom, kunne de røde begynne å snuse på en topp fire-plassering igjen. Kampen mot Manchester United på Old Trafford ble utsatt i elleve dager, etter at United-supporternes protester mot eierskapet førte til banestorming. Da kampen endelig kom i gang, tok United ledelsen før Liverpool snudde med to mål fra Roberto Firmino og ett fra Diogo Jota. Etter 68 minutter reduserte Marcus Rashford, og vertene presset på for mål. Klokka tikket, og da det sto 90 minutter på tavla sto Manchester United høyt i banen. Så mistet Matic ballen, og Salah hadde plutselig en hel banehalvdel for seg selv. Egypteren tråkket på gassen og fløy oppover banen, og alene foran Dean Henderson gjorde han ingen feil. Kampen var avgjort.

Manchester City, 16. oktober 2022

Liverpool sin 2022/23-sesong har fortsatt ikke kommet helt i gang, og i oktober var ikke ting noe bedre med Liverpool på en tiendeplass. For Pep Guardiola sine menn så ting mye lysere ut, der de lå på toppen av tabellen foran Arsenal.

Det var ikke mange som hadde troa på et skadeskutt Liverpool på forkant, men de røde var klare for å kjempe. Og kjempe, det gjorde de. Erling Braut Haaland fikk sitt mål annullert. I det 76. minuttet slår Alisson et utspark, som finner Cancelo og Salah like innenfor Citys banehalvdel. Cancelo kløner, Salah tar seg forbi og er plutselig alene mot Ederson. Fra kanten av sekstenmeteren satt han ballen kontant i nota. Anfield eksploderte.

Everton, 13. februar 2023

Liverpool hadde ikke vunnet en ligakamp i hele 2023. Det var helt til de nedrykkstruede naboene kom på besøk, og Liverpool og Anfield minnet om seg selv. En annen som etterhvert var lik seg selv, var Mohamed Salah. Liverpool var bedre, men det var Everton som kom nærmest først. Etter 36 minutter headet Tarkowski i stolpen. 13 sekunder senere ledet Liverpool.

For Liverpool kontret på stolpeskuddet. Etter litt klabb og babb i feltet havnet ballen hos Nuñez som spilte vegg med Salah, før han satt superfart opp venstresiden. Han hadde med seg Salah, Gakpo og Robertson som stormet nedover midten. En nøyaktig pasning fra uruguayaneren og egypteren kunne styre ballen i mål forbi en feilplassert Jordan Pickford. Salah-esque fra Salah selv.