Wolves var aktive i overgangsvinduet – her er deres seks nye spillere

Liverpools motstander lørdag lå ikke på latsiden i januars overgangsvindu.

Manager Julen Lopetegui tok over Wolves etter Bruno Lage i november, etter å ha vært frem og tilbake med klubben i flere år. Lopetegui har lagt sitt første overgangsvindu bak seg og har ikke sittet på latsiden. Seks nye spillere har kommet inn døra på Molineux, der Lopetegui ønsker å ha to spillere som kjemper om hver posisjon.

Mandag signerte de João Gomes fra Flamengo, og han ble den sjette og siste signeringen i vintervinduet.

Joao Gomes, Flamengo

Rio de Janeiro-gutten Gomes var i Flamengo helt fra starten av, og gikk gradene gjennom akademiet før han fikk sjansen på førstelaget i november 2020. Der etablerte han seg fort, og var med laget som vant den brasilianske ligaen og Campeonato Carioca (en turnering for Rio-klubber), og senest Copa Libertadores i oktober.

Gomes er hentet til Wolves som en defensiv midtbanespiller, antageligvis som en erstatter for Ruben Neves som mest sannsynlig forlater Wolves i noen av de neste vinduene. Han kostet ulvene 16 millioner pund.

Matheus Cunha, Atletico Madrid

Matheus Cunha ble Lopeteguis første signering. Det ble annonsert noen dager før overgangsvinduet åpnet. Brasilianeren kom til Wolves på lån den 1. januar fra Atletico Madrid, og Wolves har opsjon på kjøp til sommeren for 35 millioner pund og en kontrakt som vil vare til 2027. I desember ble det rapportert at også Liverpool fulgte med på Cunha, men det var altså Wolves som gikk for han.

Cunha har tilbragt de siste 18 månedene under Diego Simeones ledelse. Han har allerede fått vist seg frem i England, og vært på banen i tre Premier League-kamper samt begge FA-cupkampene mot Liverpool. Liverpool møtte også Cunha i november 2021, da han var Atletico Madrid-spiller og tapte 2-0 på Anfield.

Cunha gjorde seg spesielt bemerket i FA-cupkampen på Anfield, der han blant annet sto for den målgivende pasningen på Hwang Hee-chan sitt utligningsmål.

Mario Lemina, Nice

Wolves har også hentet Mario Lemina fra Nice for 9 millioner pund. Gaboneren kjenner godt til engelsk fotball allerede, med et par sesonger for Southampton og Fulham under beltet. Han har også spilt i en Champions League-finale. Han var innbytter i 2017-finalen. Da var han Juventus-spiller, og italienerne møtte Real Madrid. Som Liverpool har fått smertelig erfare et par ganger – når Real Madrid er i finalen, så vinner de, og 2017 var intet unntak.

Siden overgangen til Nice i 2021 har han spilt fast som defensiv midtbanespiller, hvis han ikke vikarierte på forsvarsplass eller vingen. Lemina kom til Wolves den 14. januar men fikk ikke spille returkampen mot Liverpool den 17. januar siden han ikke var registrert til spill i den første kampen.

Så langt har han fått spilletid i to Premier League-kamper mot henholdsvis West Ham og Manchester City. I sistnevnte kamp ble han litt for liten mot Citys menn.

Pablo Sarabia, PSG

Pablo Sarabia sluttet seg til Wolves samme dag som omkampen mot Liverpool. 30-åringen har signert en 2,5 års kontrakt verdt 4,4 millioner pund. Han fikk sitt første møte med engelsk fotball da han spilte en halv omgang mot Manchester City der han var relativt usynlig.

Wolves sitt januarvindu

Inn: 
Matheus Cunha, Atlético Madrid, lån med opsjon på kjøp til £35M etter sesongen
Joe Young, Dartford, lån avsluttet
Louie Moulden, Solihull Moors, lån avsluttet
Theo Corbeanu, Blackpool, lån avsluttet
Christian Marques, Forest Green Rovers, lån avsluttet
Lewis Richards, Harrogate Town, lån avsluttet
Mario Lemina, Nice, £9M
Pablo Sarabia, Paris Saint-Germain, £4,4M
Craig Dawson, West Ham, £3,3M
Dan Bentley, Bristol City, £50k
Ki-Jana Hoever, PSV Eindhoven, lån avsluttet og ut på nytt lån til Stoke
Joao Gomes, Flamengo, £16M
Fabio Silva, Anderlecht, lån avsluttet og lånt ut på nytt til PSV

Ut: 
Leo Bonatini, frigitt
Joe Young, Telford, lån
Goncalo Guedes, Benfica, lån
Theo Corbeanu, Arminia Bielefeld, lån
Leonardo Campana, Inter Miami, ukjent sum
Connor Ronan, Colorado Rapids, ukjent sum
Fabio Silva, PSV, lån
Matija Sarkic, Stoke, lån
Ki-Jana Hoever, Stoke, lån
Jackson Smith, Walsall, lån
Chem Campbell, Wycombe Wanderers, lån

Men det er neppe tilfeldig at høyrebacken ble hentet til Wolves. Manager Lopetegui er en beundrer av Sarabia som er et produkt av Real Madrid-akademiet. Da Lopetegui var manager for Spanias U19, fikk Sarabia kapteinsbindet.

Sarabia er best kjent for sin fortid i Getafe, men han fikk også mange kamper for Sevilla og PSG. I 2021/22-sesongen var han på utlån til Sporting.

VELKOMMEN: Julen Lopetegui ønsker Pablo Sarabia velkommen til Wolves.

VELKOMMEN: Julen Lopetegui ønsker Pablo Sarabia velkommen til Wolves.

Craig Dawson, West Ham

Wolves signerte også 32 år gamle Craig Dawson fra West Ham for 3,3 millioner pund. Midtstopperen hadde vært i London-klubben i tre år før han sluttet seg til ulvene. Han har også en fortid i Watford, West Bromwich, Bolton og Rochdale. Han har scoret 52 mål på seniornivå.

Dawson og West Ham tok seg helt til semifinalen i Europaligaen forrige sesong, og Dawson imponerte nok til å bli med på Europa League Team of the Year. Det var i Europaligaen at Lopetegui virkelig bet seg merke i Dawson, da West ham slo hans Sevilla over to kamper.

Dawson har møtt Liverpool ved 12 anledninger, og scoret for West Brom på Anfield i desember 2015 og for West Ham på London Stadium i januar 2021.

Dan Bentley, Bristol City

Wolves har også forsterket på keeperplass, der Dan Bentley har kommet inn for å skape konkurranse om plassen. Det blir 29-åringens første jobb for en Premier League-klubb, etter 400 kamper i Football League.

Bentley kostet 50 000 pund.