Dette skriver avisene:«Liverpool var alt United ikke var – raske, dedikerte og nådeløse. Andreomgangen vil leve i hjertene til supporterne»

Den engelske pressen er mektig imponert over Liverpools nedsabling av Manchester United, og spår at det vil bli trykket t-skjorter for å håne erkerivalen.

Liverpool ga seg ikke før det sto vanvittige 7-0 på resultattavle på Anfield. Dette skriver den engelske sportspressen om de rødes rundjuling av Manchester United.

«Liverpools 7up»

«Dette var dagen da Liverpool slo eldgamle rekorder og knuste hjertene til sine historiske rivaler», skriver Henry Winter i The Times. «Manchester United ble nådeløst revet i stykker i andre omgang her på Anfield, forsvaret deres retningsløse mens Liverpool-supporterne ropte «vi vil ha åtte». En uke er en lang tid i fotball: sist søndag kunne Manchester United nyte Carabao, nå måtte de tåle Liverpools 7up.»

«Dette var oppvisningen som hånet alle de som satt spørsmålstegn rundt Jürgen Klopp. Kritikerne har hevdet at Klopps tid i Liverpool er i ferd med å renne ut, at han ikke er like mektig lengre, at den nødvendige gjenoppbyggingen ville ta for lang tid, at det nye angrepet slet. Så scoret Cody Gakpo, Darwin Nuñez og Mo Salah to mål hver. Ungdommer som Harvey Elliott, 19, og Stefan Bajcetic, 18, gir håp for fremtiden.»

«Gakpo og Nuñez er bare 23 år og veksler godt seg i mellom, slik som på Gakpos første mål da Nuñez gikk sentralt og åpnet rom som Gakpo kunne utnytte på venstresiden. Liverpool var så kjappe, men det handlet like mye om kjappe hodet som kjappe kropper.»

TOPPSCORER: Mohamed Salah gikk forbi Robbie Fowler som Liverpools toppscorer i Premier League.

TOPPSCORER: Mohamed Salah gikk forbi Robbie Fowler som Liverpools toppscorer i Premier League.

«Også er det sult. Jordan Henderson er kanskje 32 men hans lederskap i slike kamper er enorm. Før avspark gikk han til spillerne og manet dem opp enda mer, minnet dem om hvor vondt det var å se United løfte ligacupen forrige helg. Han satt tonen for en kontrollert aggresjon, av nådeløshet. Uniteds kaptein derimot, klarte ikke å jobbe hjem igjen, klarte ikke å kjempe, klarte ikke å respondere. Overgivelsen til Bruno Fernandes og laget hans var skammelig.»

«At det er mot Liverpool gjør det mye verre»

«I 90 minutter med fotball, kom all frykten, alt raseriet, all historien mellom klubbene, alle årene med hån og hat – de kom sammen og produserte et av de mest forbløffende og uventede resultatene i historien til dette enorme oppgjøret mellom de to mest suksessfulle klubbene i engelsk fotball», skriver Oliver Holt i Daily Mail. «Denne 7-0-nedsablingen, 7-0 ydmykelsen, var det verste tapet United noen gang har tapt. De tapte 7-0 mot Wolves i desember 1931. De tapte 7-0 mot Aston Villa i desember 1930, og 7-0 mot Blackburn Rovers i april 1926. Men ingen av disse nederlagene kom mot Liverpool. Og å tape 7-0 mot Liverpool gjør dette verre. Mye verre.»

«Liverpool var alt United ikke var»

«At Manchester United blir ydmyket av deres største rivaler skulle være en greie fra forrige sesong», skriver David Hytner i The Guardian. «Men på en ettermiddag der Liverpool fant igjen noe de hadde mistet, og blåste liv i det de tror kan bli en vellykket jakt på topp fire, ble United gjenforent med sine verste mareritt.»

«Dette er et nytt United, omformet av Erik ten Hag. Likevel, der var The Kop som krevde seks, som de fikk, og deretter syv. Jepp. Galskapen av en kamp endte med at de ba om åtte. Det skjedde ikke, men United var ødelagt, andre omgangs sammenbrudd komplett, og Anfield brølte voldsomt.»

«Til tross for alt, Jürgen Klopps lag har generelt være gode på hjemmebane denne sesongen, og på søndag var de på et annet nivå. De var alt United ikke var, i en annenomgang som vil leve for alltid i hjertene til supporterne – raske, dedikerte og nådeløse.»

«Liverpool har alltid endt opp med Champions League-plass i Klopps hele sesonger med dem; de kan ikke forestille seg å ikke være med i neste sesongs turnering. Med tittelen mest sannsynlig ute av syne for United, har det vært snakk om at denne storkampen var viktigst for hjemmelaget. Det så definitivt slik ut.»

FORLATER LIVERPOOL: Roberto Firmino forlater Liverpool ved slutten av sesongen. Brassen ble hyllet av the Kop, og takket ved å score mål nummer syv.

FORLATER LIVERPOOL: Roberto Firmino forlater Liverpool ved slutten av sesongen. Brassen ble hyllet av the Kop, og takket ved å score mål nummer syv.

«Hvem vet hva Real Madrid tenker nå?»

«Begge lagene gikk til nivåer man knapt trodde skulle være mulig», skriver Miguel Delaney om 7-0-resultatet i The Independent. «Det var virkelig et resultat man ikke kunne sett for seg, til tider var vanskelig å forstå og ikke minst vanskelig å holde tellingen på.»

«Liverpool-fansen fikk ikke det åttende målet de ønsket seg, men de fikk så mye mer. De kan ha reddet sesongen. De kan ha ødelagt Uniteds. Så stor kan effekten av noe sånt være. Det var fysiske faktorer som fulgte det psykologiske, naturligvis.»

«Mens United så ut som de ble innhentet av det tette kampprogrammet, var Liverpool fulle av liv, og spilte sin beste kamp i sesongen. De lignet Liverpool igjen. Selv i de siste sprø 15 minuttene, hvor United kollapset, viste de at de har et nivå som ten Hags lag fortsatt ikke kan nå.»

«Det kunne man se i flyten av målene, fra Andy Robertsons perfekte gjennomspill for det første til et hesblesende løp for det tredje. Begge målene ble scoret av Cody Gakpo, som kanskje har gitt et innblikk inn til en ny, spirende æra. Mo Salah som med sitt guddommelige touch gjorde mål nummer fire og seks – gikk forbi Robbie Fowler som Liverpools mestscorende spiller i Premier League. Darwin Nuñez fortsatte sin egen fremgang med to headinger.»

«Roberto Firmino scoret også, som en festlig avslutning på kampen kort tid etter at nyheten slapp om hans kommende avgang fra Liverpool.»

«Klopps lag har nettopp gått forbi Newcastle på tabellen, men det ser ut som de kan forbli foran en stund. I motsetning til Newcastle ser Liverpool ut til å ha flust med mål i seg, med spisser i form. Det er spennende hvor raskt ting kan endre seg. Det ble understreket av hvor kjappe Liverpool var – United klarte rett og slett ikke å følge med.»

«Hvem vet hva dette kan sette i gang? Hvem vet hva Real Madrid tenker? Liverpool vil plutselig kunne reise til Bernabeu med all slags tro. De trenger minst tre der. Her så det ut som de kunne fått mye mer enn åtte.»

SCORET TO: Cody Gakpo var ønsket av Erik ten Hag i januar. I stedet kom Nederlenderen til Anfield og svarte med å score to mål mot Ten Hags menn.

SCORET TO: Cody Gakpo var ønsket av Erik ten Hag i januar. I stedet kom Nederlenderen til Anfield og svarte med å score to mål mot Ten Hags menn.

«Vil håne United i tiår»

«Uansett hva som skjer, dette vil man huske; denne berømte seieren vil forståelig nok bli brukt av Liverpool for å håne United i tiår fremover», skriver Jason Burt i The Telegraph. «T-skjorter vil bi trykt opp og – i vår tid – memes og gifs laget. Uansett hva United oppnår resten av sesongen, hvordan kan de leve med dette? De har tapt 7-0 før. Men ikke på nesten et århundre. Og ikke mot Liverpool.»

«Dette var Liverpool på sitt aller beste; dette er hva Klopp forlanger og de utnyttet kraften og lidenskapen og de rå følelsene fra Anfield med fantastisk fotball.»

«Før seieren over Wolves kalte Klopp det for en avgjørende uke, og fasit er klar: avskriv Liverpool på egen risiko, og United er absolutt ikke tittelkandidater. På én ettermiddag ble den argumentasjonen latterliggjort.»

«Det er noe annet en sjokkert Ten Hag vil reflektere over; alltid forsøk å gi en manager spilleren han vil ha. Og et annet punkt for Liverpool-fans; ikke avskriv en spiller for tidlig.»

«Ten Hag ville ha Cody Gakpo i januar, men på grunn av summene som ble brukt i sommerens vindu kunne det ikke gjennomføres. Inn kom Liverpool med en avtale PSV Eindhoven ikke kunne takke nei til, og det var uunngåelig at Gakpo skulle svare med to mål og hans beste kamp så langt for Anfield-klubben mens Ten Hag måtte ta til takke med Wout Weghorst på lån. Han spilte i en time før han ble byttet ut.»