Mentalitetsmonstrene har gått i dvale - Liverpool scorer ikke sene mål lenger

En av Liverpools nøkkelegenskaper i Jürgen Klopp-æraen har forsvunnet som dugg for solen.

Da Alisson Becker steg til værs på en corner fire minutter på overtid på The Hawthorns i mai 2021, stanget han inn det 38. vinnermålet Liverpool hadde scoret på overtid i Premier League. Ingen andre lag var i nærheten av et slikt tall. Det var på det tidspunkt 13 flere vinnermål på overtid enn noe annet lag i Premier League.

Statistikken var så oppsiktsvekkende at LFCTV gikk til det skritt å legge ut en elleve minutter lang video med vinndermålene de røde hadde scoret på overtid siden 1993.

Knuste briller mot Norwich og Origi som utnyttet Pickford-blunder

I Klopp-æraen har vi blitt servert en rekke sene scoringer som har gitt viktige ligapoeng for Liverpool. Divock Origi berget ett poeng på overtid mot West Bromwich i 2015/16, og hvem husker ikke da Klopp fikk brillene ødelagt under feiringen av Adam Lallanas 5-4 mål mot Norwich på Carrow Road senere samme sesong?

Christian Benteke scoret på straffespark seks minutter på overtid mot Crystal Palace den sesongen, da Liverpool slo tilbake selv om de bare hadde ti mann på banen, og Benteke headet også inn et sent utligningsmål mot Chelsea samme sesong.

– Vi bestemmer når kampen er over. Mellom det 82. og det 94. minutt kan du score åtte mål om du vil, lød Klopps programerklæring fra november 2015.

Sadio Manés overtidsvinner på Goodison Park i 2016/17 vil huskes lenge, og Ragnar Klavan ble en kulthelt på Anfield blant annet for sitt overtidsmål mot Burnley på Turf Moor i 2017/18.

Divock Origis vinnermål dypt på overtid i Merseyside-derbyet på Anfield i 2018/19 er kanskje den overtidsscoringen i Premier League vi røde husker aller best, i tillegg til det nevnte vinnermålet til Alisson Becker.

James Milner holdt nervene i sjakk fra straffemerket og sikret tre poeng mot Leicester fem minutter på overtid i 2019/20, mens overtidshelten over alle overtidshelter, Origi, utlignet til 5-5 i en klassiker mot Arsenal samme sesong. Sadio Mané headet også inn et sent vinnermål mot Aston Villa den sesongen.

Bare en scoring etter det 50. minutt siden midten av oktober

Nå, snart to år etter overtidsmålet til Alisson på The Hawthorns, jakter Liverpool, som i 2021, desperat en plass i neste års Champions League, men det virker som evnen til å score avgjørende mål på overtid har forsvunnet helt.

Faktum er at Liverpool ikke har scoret et eneste mål på overtid siden Fabio Carvalhos vinnermål i 2-1-seieren over Newcastle på Anfield i august. En scoring som kom nesten åtte minutter på overtid.

Fabio Carvalhos vinnermål mot Newcastle i august:

Det målløse oppgjøret på Selhurst Park i helgen står som et symbol på Liverpools måltørke i sluttfasen av kampene denne sesongen.

Siden Mohamed Salah løp fra Manchester City-forsvaret og scoret vinnermålet på Anfield i et 76. minutt den 16. oktober har Liverpool ifølge lokalavisen Liverpool Echo spilt 13 Premier League-kamper, og bare i en av disse kampene har laget klart å scoret etter det 50. minutt! Det var da Stefan Bajcetic satte inn Liverpools tredje mål i 3-1-seieren over Aston Villa i det 81. minutt på Villa Park 2. juledag.

Liverpools 38 mål på 23 Premier League-kamper denne sesongen høres i utgangspunktet ikke så ille ut. Bare topp fire-lagene og Brighton har scoret flere ganger. Men ni av målene kom i en og samme kamp, mot Bournemouth i august, og det betyr at de røde bare har scoret 29 mål på de andre 22 kampene. I 2020/21 scoret Liverpool 44 mål på de første 23 kampene, mens de forrige sesong scoret hele 60 mål på de 23 første kampene.

Den målløse forestillingen mot Palace var den sjette kampen i Premier League denne sesongen hvor de røde ikke klarte å finne veien til nettmaskene. I fjor var det kun mot Leicester på King Power Stadium at Liverpool ikke klarte å score.