Fem ting om kampenRustne førstelagsspillere og utfallet man ikke ville ha

Dette var svakt av Liverpool.

Rustent midtbaneanker

Fabinho var helt strålende i første halvdel av sesongen, og kanskje Liverpools beste midtbanespiller. I dag kunne man se hva Jürgen Klopp mener når han snakker om rytme.

Brasilianeren så veldig rusten ut, og var stadig på etterskudd. Han må nok ha flere minutter i beina før han er klar for å starte en Premier League-kamp, for her hang han ikke med, og så ikke ut som den spilleren vi er vant med å se.

De har så klart god grunn, etter et langt skadeavbrekk. Jordan Henderson kan nok ikke få en pust i bakken helt enda, basert på disse 90 minuttene.

RUSTEN: Fabinho så rusten ut i søndagens kamp. Her gratulerer han målscorer Curtis Jones.

RUSTEN: Fabinho så rusten ut i søndagens kamp. Her gratulerer han målscorer Curtis Jones.

Fryktelig forsvarsspill

Det er lenge siden sist, heldigvis, men dette var som å se Joel Matip og Dejan Lovren i tilbake sine verste perioder i Liverpool-drakten.

Helt merkelige feil og uforståelige vurderinger, som dessverre resulterte i sjanser og scoringer imot.

Det er veldig lenge siden de har spilt sammen selvsagt, og lenge siden de har spilt i det hele - og det var tydelig. Joe Gomez spilte mot Everton i forrige runde, og var veldig bra, men så mye både han og Virgil van Dijk har spilt den siste tiden kunne en ikke forvente at noen av de skulle involveres her. Spesielt ikke med West Ham på onsdag.

Det er altså et League One-lag som sliter med å score mål, det burde jo ha holdt…

Chirivella vil nok få tilbud

Pedro Chirivella har vært i Liverpool siden 2013, men har egentlig aldri fått vist seg frem på førstelagsnivå.

Nå har han under seks måneder igjen av kontrakten sin med klubben, og kan signere for andre klubber, om han ikke velger å forlenge med Liverpool. De som kjøper ham, vil kunne sikre seg en habil spiller.

Med et flott overblikk, enorm arbeidsinnsats, og rett og slett veldig god med ball. Han kan bli en god signering en klubb som kanskje ikke spiller på det aller høyeste nivået. Om denne sesongen er den siste vi ser av 22-åringen, så har han i alle fall sørget for at han blir husket som en habil spiller, selv om det tok litt tid.

Det skal sies at heller ikke han sto frem etter pause - men han har vist mer enn nok til å kunne finne seg en brukbar klubb nå.

GOD IGJEN: Pedro Chirivella spilte en god kamp.

GOD IGJEN: Pedro Chirivella spilte en god kamp.

Utfallet Klopp ikke ville ha

I februar skulle Liverpool gå 14 dager uten kamp, når Premier League for første gang har innført vinterpause. Slik blir det ikke nå.

Kanskje var uavgjort det verste resultatet en kunne fått. Det betyr omkamp 4. eller 5. februar, og dermed kan ikke manageren gi spillerne den friuka det har blitt rapportert at han skal.

Jürgen Klopp har vært veldig frustrert over at det er omkamper i FA cupen. Han kommer nok til å måtte snakke mye om det også etter denne matchen.

Det er noe med Curtis Jones

Ikke bare scoret han, igjen, men det er noe med Curtis Jones. Måten han oppfører seg på banen, og ikke lar seg påvirke uansett hvem han møter. 

Det er helt tydelig at han har lagt på seg mye muskler de siste 18 månedene, og nå er langt bedre skodd for førstelagsfotball. Han ser ut til å ha både ferdighetene og innstillingen til å lykkes.

Han er ikke redd for å prøve det spektakulære, og lar seg ikke påvirke dersom han ikke lykkes hver gang. Det ser rett og slett ut som en spiller vi kan få mye glede av fremover.

0-1: Curtis Jones setter inn ledermålet i førsteomgang.

0-1: Curtis Jones setter inn ledermålet i førsteomgang.