Tre uker for Liverpool til å finne tilbake til sitt rette europeiske jeg

De med en liverbird på brystet virket uvanlig rystet etter et møte med den rampete utgaven av Anfield.

Folk i og rundt Liverpool vil trekke på skuldrene med et fnys ved uttalelser fra manager Diego Simeone om at den velkomsten som fansen til Atletico Madrid hadde gitt laget sørget for seieren der og da.

Det Simeone i realiteten sa var at mottakelsen hadde inspirert hans gutter til et nærmest nytt og uhørt nivå av innsats og intensitet, og jeg finner det vrient å være uenig med ham i det.

Gatekrigere

En ville tro at Jürgen Klopp og hans beste menn skulle være hundre prosent klare for det som ville møte dem, men de første minuttene føltes som at Liverpool fikk noe av en renselse i systemet.

Utvilsomt påvirket av et uheldig baklengsmål tidlig, men dette var noe annet enn å spille mot Norwich borte.

Spesielt Trent Alexander-Arnold virket stresset og hvor mange av hans innleggsforsøk gikk i første forsvarer? Atletico lyktes godt med å gi backene vanskelige posisjoner å starte angrepene fra, og det samme med Fabinho selv om sistnevnte spilte seg opp.

Det ble så intenst, oppstykket og oppjaget som Atletico håpet. Dette er gatekrigere, som kan alle lovlige og ikke minst ulovlige knep.

Byttet Mané i pausen

Alliert med en dommer som ikke ga noe inntrykk av at en 1/8 finale i Champions League var hans arena, var frustrasjonen til Liverpool åpenlys.

Kanskje litt for åpenlys, hvis jeg skal være ærlig. I mine øyne har Jürgen Klopp også hatt bedre dager. Atletico vil kose seg over å lese at manageren til Liverpool tok ut sin kanskje beste spiller denne sesongen i pausen fordi han var redd for å få ham utvist i 2. omgang. Jeg trodde det dreide seg om en liten skade, og Sadio satt også nede en periode, og tror jeg hadde dratt en liten hvit løgn om hvorfor det ble gjort et slikt tidlig bytte.

Divock Origi ute på venstrekanten… Personlig ville jeg hatt Naby Keita og gitt Mo Salah en mer sentral rolle. Touchen til Origi ute på kanten de første 20 minuttene etter pause tilhørte en annen kamp og et annet nivå, den var sjokkerende dårlig. Jeg vil anta at Klopp vurderte det slik om at Divock Origi hadde vært med på slike kamper før, og prestert, mens Keita kanskje vurderes litt som Mané om at han er en type som kan provoseres. I tillegg vet du likesom aldri helt hva store Divock kan være i stand til, selv om jeg gjorde noen tanker om at det kunne være greit å få inn Timo Werner før neste sesong…

Underlige bytter

Alex Oxlade-Chamberlain inn for Mo Salah, jeg skjønte ikke den heller for å være ærlig. Atletico var glimrende defensivt med sine to dype firere, la det være klart, og hadde bra kontroll på Roberto Firmino. Liverpools muligheter synes i stor grad å falle på Mohammed Salah.

Mo hadde ikke lykkes, men Origi og Ox inn for Mané og Salah virket å svekke angrepskraften voldsomt. Det bare forsterket inntrykket om at dette var et Liverpool som ikke helt var seg selv.

Kanskje hadde Klopp allerede begynt å tenke på at vi må i hvert fall ikke slippe inn to her, selv om det bortemålet jeg på forhånd trodde de mentale monstrene skulle greie ville ha forandret utgangspunktet for returen radikalt.

Velkommen til Anfield

Nå føler en at denne 1/8 finalen balanserer på en knivsegg. Liverpool har klatret over langt større hinder før enn å snu 0-1 mot laget som ligger på 4. plass i den spanske ligaen, men dette er en motstander som vil elske et utgangspunkt med å forsvare seg og prøve å få et bortemål på en kontring eller en dødball.

Jeg oppfattet det som at Jürgen Klopp vurderte at hans lag var blitt tatt litt med eget grep, om så med en annen variant av det. En litt mer rampete om du vil. Atletico hadde brukt sine egne fans og stadion som nærmest bare Liverpool kan det og det var ikke overraskende at Klopp umiddelbart trakk fram Anfield med tanke på returen om hele tre uker.

Da vil ikke Atletico være redde, som jeg heller ikke tror Henderson & Co var i Madrid, men de vil møte en motstander som i likhet med dem selv løfter seg som følge av omgivelsene.

Det tegner til å bli en ny klassisk kamp under flomlysene sør for Stanley Park.