Resten av sesongen starter kl 13.30 mot Bournemouth på lørdag

Nå dreier det seg om Premier League og Champions League, og som det i realiteten har dreid seg om for Jürgen Klopp og Liverpool hele sesongen.

4. mar 2020 kl 12.58 Torbjørn Flatin tflatin

Vi kan gråte våre tårer etter exit i FA-Cupen mot Chelsea. Ikke minst de av oss som har fulgt med siden FA-Cupen virkelig betød noe og pengene fra Premier League og Champions League ikke var kommet inn i toppfotballen.

Hvis en er helt ærlig så er det nå for det meste krokodilletårer. Jürgen Klopp bruker ligacup og FA-Cup først og fremst for å gi hele spillertroppen sin kamptrening, inkludert noen lovende unggutter. I hvilken grad avhenger av kamp-program og belastning på sine mest betrodde startmenn. Og jeg er en av supporterne som i hvert fall i noen grad er blitt påvirket.

Nå spilles Palace-kampen som planlagt

Ville rette opp det defensive

Jeg tippet laget mot Chelsea før kampen og bommet med fire spillere. Midstopperparet Lovren og Matip, Oxlade-Chamberlain og James Milner var ikke med.

Dejan Lovren var ikke en gang med på benken, og jeg ser ikke bort i fra at han har spilt sin siste kamp for Liverpool. Han var svak mot Watford, men det var i realiteten hele forsvaret og jeg oppfattet det som at ved å ta ut van Dijk og Gomez, bak Fabinho som midtbaneanker, ønsket Klopp å få det defensive tilbake på skinner etter to baklengs mot West Ham og tre mot Watford.

Det lyktes nokså dårlig og er det som er til mest bekymring etter exit mot Chelsea. Det føles likevel som om historien fort kunne vært en annen, hvis ikke Liverpool hadde kommet under etter en keepertabbe og flere brente sjanser i andre enden.

Adrian har vært god å ha som andrekeeper og er en type som kan ta fram redninger fra øverste hylle, i alle type kamper, men han har ei tabbe eller to i seg. Feil som den mot Chelsea vil vi se fra tid til annen, ikke ofte, men er feil som Alisson nesten aldri gjør. Fabinho fikk også en del pepper for ikke å ha kontrollert ballen rett utenfor eget straffefelt, men jeg føler behov for å si at det definitivt ikke var noen kompispasning fra Joe Gomez som han måtte håndtere.

Artig første time

James Milner vil jeg anta var på benken fra start fordi han hadde vært ute med skade og ikke ble vurdert som kampklar for 90 minutter. Alex Oxlade-Chamberlain bør være fornøyd med at han startet på benken, og var der hele kampen, i mine øyne da det trolig betyr at Klopp har han i tankene til kampen mot Bournemouth.

Den første timen mot Chelsea synes jeg var ganske artig, men høyt tempo og to lag som gikk direkte i angrep, ispedd en god del feil som kan være underholdende for en tilskuer men ikke en manager.

Det var skuffende at Liverpool ikke greide å produsere sjanser når de måtte jage kampen for alvor den siste halvtimen. Da fikk en for alvor se at det var et redusert lag som Liverpool stilte med Lallana, Jones, Minamino og Origi.

For spedt offensivt

Da skal jeg skynde meg å si at jeg likte måten laget var satt opp på med tanke på ungguttene Neco Williams og Curtis Jones. De var sammen med et lag bestående av seniorspillere, og hvor det var profiler som van Dijk, Fabinho, Mané og Robertson å lene seg mot. Det vil de ha hatt utrolig godt av.

Neco var meget positiv med mange gode innlegg og hvor han totalt sett håndterte bra det å spille back borte mot et såkalt topp seks lag. Curtis følte jeg falt litt igjennom, og blandet gode initiativ med å bli litt for stresset i enkelte situasjoner og så vidt jeg husker var det han som ga bort ballen da Chelsea burde ha gått opp til 3-0 men Adrian fikk fistet ballen i tverrliggeren. Men de kommer og har hatt en lærerik sesong.

Minamino synes jeg også var rimelig bra, i hvert fall sammenlignet med hva han gjort i sine foregående kamper i helrødt. Klopp nevnte etter kampen at medspillerne ikke fant ham på noen av de løpene han gjorde bakfra og mellom back og midtstopper, og det å tilpasse seg Liverpools måte å spille på er utvilsomt noe som fortsatt vil ta tid.

Totalt ble det for spedt offensivt, og hvor en Sadio Mané som jeg alt i alt synes var Liverpools beste ble for alene. Roberto Firmino og Mohamed Salah kom innpå etter hvert, men da var det for sent og i det hele tatt synes jeg Klopp var sent ute med byttene sine.

Viktig uke

Det siste synes jeg understreker hvilken prioritering som Jürgen Klopp gir FA-Cupen. En kan ikke klage på innsatsen til hans spillere på Stamford Bridge, men følelsen var at Chelsea ville enda litt mer der og da.

Nå kommer imidlertid ei uke med høyeste prioritering. Bournemouth og Atletico Madrid hjemme på Anfield. Den første starter neste ligarunde og skal gjøre at glippen mot Watford kan glemmes, og gi beskjed til Manchester City før deres møte med naboen United om at det ikke blir aktuelt med noe langvarig sprekk i Premier League.

Returen mot Atletico er et vanskelig hinder mot det vi ønsker skal bli en tredje sesong på rad med finale i Champions League. Innen kvartfinalene er i gang tidlig i april kan vinneren i Premier League også være klar, eller være så godt som klar, og det ville være surt å ryke ut i den mest profilerte turneringen allerede nå.

Det starter mot Bournemouth kl 13.30 på lørdag. Resten av Liverpools sesong starter da.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]