Fem ting om kampen:Ett poeng i neste kamp, og Liverpool er ligamestere - men de kan bli det allerede i morgen kveld

Liverpool med maktdemonstrasjon mot Crystal Palace, og scoringene var som tatt ut av en eventyrbok!

Liverpool - Crystal Palace 4-0 (2-0) Se livereferat her.

Vanvittige skuddbein

Liverpool tok ledelsen på et fantastisk frispark fra Trent Alexander-Arnold midtveis i første omgang, der forsvarsspilleren curlet ballen utagbart opp i krysset. Hennessey strakk seg så lang han var, uten å være i nærheten av nå nå frem. En klassescoring av høyrebacken! Scoringen kom like før den første drikkepausen på Anfield. 21-åringens tredje Premier League-mål for sesongen. I tillegg har scouseren også tolv målgivende pasninger. Det er ikke rart han er populær blant sine egne!

Fabinho forsøkte å kopiere lagkameraten ti minutter senere, fra litt lengre hold, men brasilianerens forsøk var ikke i nærheten av samme kvalitet som det Scouse Cafu leverte i det 23. minutt.

Fabinhos suser fra 25 meter ti minutter ut i annen omgang tåler imidlertid sammenligning med Trents frispark, og vel så det. Brasilianeren sto nærmest stille da han dundret til, men fikk likevel en fantastisk kraft bak ballen, som føk inn i nota bak Palace-keeperen.

DRUSER TIL: Fabinho fikk en vanvittig kraft bak skuddet som ga 3-0.

Spill mot ett mål - og nå kan Liverpool bli ligamestere allerede i morgen kveld

Liverpool leverte en helt vanvittig førsteomgang, og lot nesten ikke Crystal Palace få låne ballen i det hele tatt. De to scoringene som kom i løpet av de første 45 minuttene var av det utrolig vakre slaget, på hvert sitt vis. Trents frisparkmål ville vært verdt inngangspengene alene, dersom publikum hadde sluppet inn på denne kampen. Men Mohamed Salahs 2-0 mål var også et skikkelig glansbilde, når vi tar det flotte fremspillet til Fabinho med i betraktningen, og ikke minst den egyptiske kongens herlige nedtak på kassa og iskalde avslutning.

Salah gå Van Anholt problemer gjennom hele førsteomgangen, og fikk endelig betalt minuttet før pause. Duellen mellom de to illustrerte en enorm klasseforskjell mellom lagene.

Liverpool fortsatte å male Palace i stykker også etter pause, og seieren kunne ha blitt betydelig større med litt bedre uttelling på sjansene.

4-0 kom på en klassekontring der Mohamed Salah slo en fantastisk pasning til Sadio Mané, som curlet ballen i mål med høyrebeinet. Et angrep med eksepsjonelt gode involveringer av flere Liverpool-spillere samtidig.

Palace fikk ikke til noen ting i denne kampen, og det er sjelden man ser så gedigen klasseforskjell på to lag i Premier League.

Dersom Manchester City avgir poeng mot Chelsea på Stamford Bridge i morgen, kan Liverpool juble over sitt første ligamesterskap på 30 år, uten at de spiller selv. Dersom City tar tre poeng i London, vil Liverpool bli ligamestere på Etihad dersom de tar ett poeng eller mer i toppoppgjøret mot City i neste uke.

ISKALD: Mohamed Salah setter inn 2-0 for Liverpool.

Robertson tråkket til umiddelbart - men både han og kollegaen på motsatt side fikk hvile mot slutten

Andy Robertson var sårt savnet i lokaloppgjøret mot Everton på søndag, og skotten virket svært giret på å vise seg frem fra start mot Palace. Han markerte seg med en susende takling på en Palace-spiller allerede før minuttet var spilt.

Venstrebacken mistet 10 dager av oppkjøringen til restarten, etter å ha fått en smell, men beviste raskt at det er en fordel med en venstrebeint spiller på venstrebacken for at Liverpool skal få flyt i sitt angrepsspill.

Sju minutter ut i annen omgang forsøkte skotten seg til og med fra distanse, etter en fin kontring av Liverpool. Robertsons avslutning var dog ikke av best merke.

Da Liverpool ledet 4-0 benyttet Jürgen Klopp anledningen til å hvile Robbos back-kollega på motsatt side. Trent Alexander-Arnold, som startet målshowet, fikk en velfortjent hvil i lendet, mens Neco Williams fikk sin Premier League-debut. Et stort øyeblikk for 19-åringen.

Fem minutter før slutt ble også Robbo tatt av banen, og erstattet med Naby Keita.

AVSLUTTET KLASSEKONTRING: Sadio Mané fikk æren av å sette inn Liverpools fjerde mål for kvelden.

Traff ikke rent

Georginio Wijnaldum fikk en gigantsjanse til å gi Liverpool ledelsen etter drøye sju minutters spill, men traff ikke rent på ballen da lærkula falt ned i beina hans inne i feltet.

Et par minutter senere var det kaptein Jordan Henderson som traff helt feil på ballen, da det var hans tur til å få en strålende mulighet inne i feltet, etter et innlegg fra venstre. Helt umarkert sendte han ballen langt opp på Anfield Road End.

Liverpool presset Palace voldsomt tilbake de første ti minuttene av kampen, men disse to mulighetene ble sløst bort.

Etter 36 minutter kom Gini nok engang til en stor målsjanse, etter glitrende forspill av Mané, men nok engang var ikke balltreffet til nederlenderen av beste merke, og ballen gikk lavt tilside for mål.

Fem minutter før pause var det Mohamed Salah som forsøkte å lobbe over en utrusende Hennessey, men heller ikke egypteren traff ballen rent, og det lurvete forsøket gikk langt utenfor, på det som var en strålende sjanse til å doble ledelsen. Det tok imidlertid ikke mer enn fire minutter til før egypteren gjorde nettopp det, etter å ha timet sitt løp perfekt på en strålende pasning fra Fabinho. Egypterens 17. Premier League-mål for sesongen.

Like etter 3-0 fikk Gini sin tredje store mulighet, men nok en gang manglet nederlenderen kraft bak skuddet fra kloss hold. Ballen gikk dog på mål denne gangen.

UT ETTER ET KVARTER: Wilfired Zaha ble skadet tidlig i kampen.

Palace mistet sitt sterkeste offensive kort tidlig

Skadene har florert i Premier League etter koronapausen. Heldigvis ble det ingen nye skader på Liverpool-spillere i denne kampen.

To Palace-spillere gikk imidlertid ned for telling før kvarteret var spilt, og Wilfried Zaha måtte forlate banen i det 15. minutt. Det var utvilsomt en strek i regningen for Roy Hodgson og hans menn. Før det hadde Jordan Ayew fått en smell, men Palace-spissen klarte å fortsette.

Virgil van Dijk fikk en smell etter drøye tjue minutter, og haltet etterpå. Det førte til frisparket som Liverpool tok ledelsen 1-0 på. Heldigvis måtte ikke Liverpools stopperbauta forlate banen.