5 ting om kampen:Jones og Minamino grep muligheten og scoret to hver. Van Dijk og Fabinho delte på midtstopperplass

Curtis Jones og Takumi Minaminos muligheter denne sesongen er å vise seg fram i cupene. De grep mulighetene godt og scoret to mål hver. Det ble mye rart bak hos Liverpool etter at van Dijk gikk ut, men avansementet var aldri truet.

Jones og Minaminos store gjennombrudd

Curtis Jones sin mulighet til å komme nærmere en plass på førstelaget er som de siste sesongene cupene. Det er nok scouseren fullt ut klar over. Med kjøpet av Thiago har veien dit blitt om mulig enda lengre. Men Jones jobber jevnt og trutt og tok virkelig vare på muligheten han fikk i dag. I løpet av noen minutter scoret han 3-0 (32. minutt)  og 4-0-målet (36. minutt).

Curtis har en god nærteknikk og høyrefoten er det nok flere enn Lincoln City-keeper Palmer som vil få kjenne hva den er kapabel til denne sesongen. Målene var ikke så ulike. Han brukte god nærteknikk og svingte ballen utenfor keepers rekkevidde.

Og med 3-0 og 4-0 under beltet hadde Liverpool fått kampen dit de ville og skuldrene kunne senkes.

Det er godt å vite at det gror godt bak på midtbanen hos Liverpool. Når det gjelder de andre spillerne; Grujic, Shaqiri og Origi, for å nevne noen, så viser nok Lincoln-kampen at veien er omtrent like lang.

Og med 34 minutter igjen å spille kom enda en debutant inn for Liverpool, nemlig Diogo Jota, etter sin overgang fra Wolverhampton Wanderers for noen dager siden.

Spill mot et lavtliggende hjemmelag

Lincoln City-manager Michael Appleton er en erfaren manager på høyere nivå enn nå og vet hvordan han skal stille opp et lag på høyeste nivå. Alle League One-spillerne lå på "riktig" side av ballen og ventet på de meritterte bortespillerne.

Da 1-0-målet kom før ti minutter var spilt ble de rødkledte hjemmespillerne tvunget framover på banen og etter 2-0 etter 18 så spilte de seg faktisk til et par brukbare muligheter. Men Liverpool var langt fra ferdige og da måtte nok Appleton skrote opptil flere ark fra taktikk-tavlen sin.

League One-laget var aldri i nærheten av å true Liverpools plass i ligacupens (EFL/Carabao Cup) fjerde runde.

Shaqiri og Minamino med perler

Når topplagene i England spiller cup, det være seg ligacup eller FA-cup, så dukker det opp fjes og spillere som man ikke akkurat ser jevnlig. Bare Virgil van Dijk var igjen fra Liverpool-lagets siste kamp.

Sveitseren Xherdan Shaqiri har ikke fått så mange mulighetene for Liverpool det siste året. Mange har nok savnet farten hans, men han har vært profesjonell utad og ikke klaget. Han har ved gjentatte ganger vært linket bort, men fortsatt er han i Jürgen Klopps tropp med drøyt ti dager igjen av transfervinduet.

Shaqiri har ventet på muligheten og den muligheten kom til gangs i kveldens kamp mot Lincoln City. Han tok sats på frisparket fra rundt 20 meter og godt teknisk utført, skjøt han med venstrefoten. Lincoln hadde fire spillere i mur, men sveitseren skrudde ballen over muren og smurte den i nettet på Sincil Bank i Lincoln. Ikke et stort keeperspill ved den anledningen, men mål er mål.

Da var ikke en gang ti minutter gått av ligacupoppgjøret.

Takumi Minamino fikk også muligheten til nettkjenning etter rufsete forsvarsspill fra hjemmelaget. Også japaneren tok godt vare på muligheten da han smelte til med høyrefoten utenfor 16-meteren, utagbart for Palmer i Lincoln City-målet. Samme mann gjorde 5-0 da han også utnyttet et heller rufsete forsvar. Da var det ikke gått mange sekunder av andre omgang.

Da Curtis Jones fikk muligheten etter en flott heading fra Origi og gjorde 3-0 etter en drøy halvtime, var det lite spenning igjen og Liverpool kunne så smått begynne å tenke på Arsenal, først i ligaen mandag, så i ligacupen senere i uka.

Det var slike muligheter det var verdt å ta vare på i denne kampen. Lincoln-spillerne lå lavt og med svært liten avstand mellom lagdelene.

Da var det like greit å få nettkjenning når den første muligheten bød seg.

Rutine og debutant sammen

Litt overraskende var det kanskje at Virgil van Dijk spilte kveldens kamp og ikke ble hvilt til mandagens Premier League-kamp mot Arsenal på Anfield. Et lite sjansespill var det muligens med den nederlandske bautaen i førsteelleveren, all den tid både Joe Gomez og Joël Matip sliter med skader. Når også Billy Koumetio var uaktuell, så var det ingen vei utenom bruk av nederlenderen. Han ble imidlertid hvilt i 45 minutter i denne kampen. Han ble igjen i garderoben etter halvspilt kamp og da kom hans makker fra Chelsea-kampen søndag, Fabinho. Da hadde van Dijk spilt på det trygge og heller stått igjen bak der han pleier å være et stort og kraftig angrepsvåpen i Premier League-kampene.

Men Rhys Williams ble stående og nøt hvert sekunder av spill med meritterte midtstopperkolleger.

At 19-årige Rhys Williams er kalt "Baby van Dijk" fikk sin debut og muligheten ved siden av sitt forbilde og læremester i første omgang var gledelig. Preston-gutten Williams har spilt i Liverpool siden han spilte for U10-laget fikk mye ballkontakt og gjorde seg på ingen måte bort. Han fikk spille en viktig birolle på 3-0-målet da han med kirurgisk nøyaktighet kom med en langpasning på hodet til Origi, som headet ned til Curtis Jones, som nettet. Spiller nummer 46 lærte nok masse av både van Dijk og Fabinho gjennom 90 minutter i kveld.

Nå var ikke Williams sammen med sin navnebror Neco på sidebacken helt på høyde på baklengsmålet, men seieren var uansett aldri truet.

Og med forsvarssjefen ute, så begynte det å skje mye rart bak hos Liverpool. Først feil fra Neco og Rhys Williams, som førte til at Edun kunne redusere til 1-5 for Lincoln City. Så kom ikke innbytter Fabinho seg høyt nok og Montsma kunne heade inn 2-6. Innimellom der hadde Grujic slått enda en spiker inn i ligacupavansementet for de for anledning blåkledte Liverpool.

Påskrudd Liverpool

Mye er sagt og skrevet om manager Jürgen Klopp og at han har tatt litt vel lett på ligacupoppgjørene de siste sesongene.

Det er langt fra sikkert at alle de elleve som startet kampen for bortelaget i ligacupkampen i kveld står oppført som Liverpool-spiller når transfervinduet er over 5. oktober. Men dette var en Liverpool-utgave å stole på for alle med ambisjoner om avansement. Det var helt tydelig at Klopp hadde sagt et og annet til sine spillere før kampstart og det var et påskrudd Liverpool-lag som kom på banen. De skulle rett og slett til fjerde runde, der Arsenal venter.

Og det var ingen grunn til å undervurdere Lincoln heller. Som Liverpool, så hadde Lincoln vunnet sine to første kamper i League One og bare målforskjellen hindrer dem fra å lede divisjonen. De er ett mål bak Ipswich Town, 42 plasser bak Liverpool i den engelske ligaen.

I de tidligere rundene i ligacupen har Lincoln spilt overbevisende, nå sist i bortekampen mot Bradford, der de vant hele 5-0.