Klopp tvinges til å bryte gammel vane når spillerne nå skal finne rytmen igjen

Forberedelsene til Manchester United-kampen blir ikke helt som Jürgen Klopp foretrekker.

Liverpool har skaffet seg en slags vane med treningskamper bak lukkede dører etter at Jürgen Klopp tok over som sjef.

Huddersfield, walisiske TNS og Bury er blant lagene som har vært på besøk på Melwood når de røde har trengt en kamp for å skjerpe ferdighetene i noen sjeldne friuker under tyskerens ledelse.

Det har også vært kamper på Anfield mot Huddersfields B-lag og Blackburn Rovers før sesongen startet opp igjen under pandemien.

Koronaprotokollen står i veien

Med ni dager fra fredagens FA-cupseier mot Aston Villa til søndagens storkamp mot Manchester United, ville Klopp ha elsket å kunne ønske velkommen til et nytt lag fra lavere divisjoner til klubbens treningsanlegg for å holde spillerne skarpe.

Den nåværende pausen er den lengste hvileperioden mellom kamper, som ikke skyldes landskamper, siden sesongen startet.

Og det er en spesielt velkommen mulighet til å trekke pusten i en sesong der det har blitt spilt kamper hver 4,4 dag etter at Leeds United kom til Anfield i september.

Men nå sliter Klopp med et nytt problem som nok ellers ville gjort at han hadde tatt opp igjen sin gamle vane med å organisere treningskamp, for koronaprotokollen gjør at klubben ikke engang kan undersøke muligheten for å få noe slikt til.

Bekymret for rustfølelse

Fra å ha slitt med å sette sammen et lag etter at skadeproblemene hopet seg opp gjennom en utrolig travel start på sesongen, har Klopp nå mange muligheter – men som ser ut til å mangle rytme.

Fra å ha slitt med å sette sammen et lag etter at skadeproblemene hopet seg opp gjennom en utrolig travel start på sesongen, har Klopp nå mange muligheter – men som ser ut til å mangle rytme.

De røde har bare vunnet en av sine fire siste kamper etter at de fikk en åtte dagers hvile før kampen mot West Brom, og det var den lite overbevisende seieren over et ungt Aston Villa-lag.

Og det er derfor med god grunn man kan være bekymret over at spillerne kan lide av en lignende rustfølelse når den neste kampen kommer.

11 mot 11-kamper

I kontrast til det, har Manchester United etter å ha møtt Watford på lørdag kveld, en midtukekamp mot Burnley på tirsdag å tenke på før de kommer til Anfield.

Dermed er det en stor forskjell i kamptrening før avspark. Klopp la vekt på det da han avslørte sin løsning før kampen mot Aston Villa: «Vi har mange spillere uten rytme, og vi vil spille mange 11 mot 11 kamper».

Heldigvis for tyskeren har han nå muligheten til å sette sammen slike kamper takket være at flere stjernespillere nå er tilbake fra skade, selv om han ikke har noen nye midtstoppere klare.

I tillegg til å få spillerne sine opp på nivået de skal være på, vil disse kampene også gi manageren mulighet til å gruble over de store problemene laget hans har hatt i den dårlige perioden.

Vil ha benytte enten Rhys Williams eller Nat Phillips som midtstoppere? Eller vil ha benytte en midtbanespiller der? Og kan det å bruke Xherdan Shaqiri I en 4-2-3-1-formasjon være løsningen på de kreative utfordringene?

Kan det å bruke Xherdan Shaqiri I en 4-2-3-1-formasjon være løsningen på de kreative utfordringene?

Kanskje hadde det vært enklere å løse disse utfordringene mot «ordentlige» motstandere, slik Klopp har gjort tidligere.

Men i en sesong der kompromisser står i høysete, må han klare seg med interne treningskamper for å løse floken.