Kommentar fra daglig leder i LFCSCN: «Vi kommer helt klart til å bruke stemmen vår – ikke minst overfor Liverpool Football Club»

Sjelden har vi opplevd noe som har truffet supporterens sjel mer i hjerte enn nyheten om dannelsen av en europeisk superliga. Sjelden har vi fått flere reaksjoner.

Det er noen faste holdepunkter her i livet for de fleste av oss. Fotball og Liverpool er ett av dem. Vi har ikke bare fotball som hobby og interesse, det er en livsstil. Noe man rett og slett ikke kødder med.

Denne sesongen har allerede vært vanskelig. Liverpool har spilt 31 «treningskamper» i ligaen, det virker i hvert fall slik. Stemningen og interessen uten publikum, uten reisingen, uten å treffe alle de trynene vi normalt ser på puben her hjemme eller i Liverpool i forbindelse med kamper – alt rundt det har vært annerledes. Med et negativt fortegn.

Kast inn VAR i samme slengen og vi blir ekstra slitne. Jeg tror det var flere enn meg som satt og så Villa-kampen og tenkte «fuck it, that’s it - fotballen er død!», da målet til Firmino ble underkjent. Nå har det faktisk skjedd noe enda mer alvorlig.

Dette treffer oss midt i fotballhjerte

For det er når slagene kommer innenfra, fra klubben i vårt hjerte at det virkelig blir tungt. Det er svært skuffende å se at Liverpool er en av klubbene som nå bryter ut og vil danne en egen superliga i Europacup-sammenheng. Alt ved dannelsen av den såkalte super-ligaen strider mot fotballens sjel.

Dette treffer oss midt i hjerte og jeg kan aldri huske å ha fått flere tilbakemeldinger om en enkeltsak tidligere. Noen er sinte, noen etterlyser mer informasjon og en håndfull medlemmer har fått nok og melder seg ut.

Alt dette er forståelig. For oss i supporterklubben handler det om å bruke vår stemme. Det har vi gjort utad i dag til 8-10 forskjellige medier – og vi blir med på flere debattprogrammer utover ettermiddagen og kvelden. Vår formann, Pål Møller, skal blant annet være med på NRK Dagsnytt 18 i kveld.

Samarbeid med andre supporterorganisasjoner

Noen spør oss om vår posisjon i alt dette? Og bare for å være tydelig; vi er ikke Liverpools stemme, vi taler selvsagt supporternes sak. Vi kommer til å engasjere oss i denne saken så lenge det er nødvendig – fortsatt med tydelig tale. Vi ønsker ikke en superliga med en håndfull inviterte klubber, der forskjellene blir større og flere kjedelige kamper bare fordi enkelte har mer makt og penger.

Det er når slike ting skjer at samhold og styrke kommer til sin fulle rett. Det så vi ikke minst i 2010 da Hicks og Gillett ble felt. Nå står vi ved et nytt veikryss og vi kommer til å fortsette å bruke vår stemme, fortsette dialogen og samtalene med andre supporterorganisasjoner i den fotballkrig vi nå er vitne til.