Kampkommentar: Vi må sette pris på kvelder som denne!

Slik sesongen har gått til nå må vi sette ekstra pris på kvelder som denne.

Rangers - Liverpool 1-7 (1-1), Ibrox Stadium: Vi trenger ikke gå så langt bak i historien for å se at en storseier ikke nødvendigvis betyr at godformen er i anmarsj. Etter 9-0 mot Bournemouth har det kun blitt fem poeng på fire ligakamper, og de fleste av oss har forsøkt å fortrenge resultatrekken som fulgte etter 7-0 borte mot Crystal Palace for snaue to år siden. 

Rangers viste seg å være såpass svak motstand etter pause at det ikke er noe poeng i å snakke for mye om resultatet. Likevel: kveldens seier var såpass viktig for en del spillere at det ikke går an å betrakte den som noe annet enn positiv. 

Roberto Firmino fortsetter den fantastiske målformen, og det var hans to scoringer som sørget for at Liverpool etter hvert kunne leke seg til en storseier på den i forkant opphausede Ibrox-gryten. 

Darwin Nunez tar med seg enda en scoring, noe som gjør godt for selvtilliten. Harvey Elliott gjør det samme. Joe Gomez viste at han også kan skru den som Trent, før Mohamed Salah fikk med seg matchballen etter å ha levert tidenes raskeste hattrick i Champions League-historien. Diogo Jotas hattrick av målgivende må også være en rekord. 

Fabio Carvalho fikk vise seg frem, Thiago fikk hvile, Ibrahima Konaté fikk bevise at han for øyeblikket kanskje er klubbens beste midtstopper, og Andy Robertson er tilbake fra skade. 

Alt i alt gir mange grunner til å smile. Og slik Liverpool har levert i ligaen denne sesongen må vi sette ekstra pris på disse kveldene. 

Avansementet nesten i boks

Med 30 kamper igjen å spille er det selvsagt for tidlig å gi opp noe som helst i Premier League, og det er veldig mye igjen å spille for denne sesongen. Viktigst av alt er topp fire. 

Samtidig gir tre strake seiere i Champions League grunn til å se fremover. Napoli virker å sikre gruppeseieren, men Liverpool er nå bare ett poeng unna avansement til sluttspillet som spilles våren 2023. Om to uker kan saken være biff dersom de røde gjør jobben mot Ajax i Amsterdam.

REKORD: Mohamed Salah fikk med seg matchballen etter rekord-hattrick på Ibrox.

REKORD: Mohamed Salah fikk med seg matchballen etter rekord-hattrick på Ibrox.

Nyere historie har vist oss at ligaform ikke nødvendigvis har så mye å si for hva man kan få til i det gjeveste europeiske selskap. Liverpool vant i 2005 samtidig som de ble nummer fem i Premier League, og var ikke i nærheten av å kjempe om noe seriegull da de nådde finalen i 2007 og 2018. 

I 2019 og 2022 har Jürgen Klopps mannskap kjempet på alle fronter samtidig som de har nådd finalen, men det er likevel grunn til å håpe at vi kan få mye å juble for denne sesongen selv om det har vaklet litt vel mye i de to første månedene av 2022/23. 

Vi må tåle flere nedturer

Samtidig viste første omgang i kveldens kamp i Glasgow oss at ikke alt ennå er fryd og gammen i dette Liverpool-laget. At Scott Arfield fikk så mye rom like utenfor Liverpools sekstenmeter holder ikke, og vertene kunne ledet 2-1 da samme mann fikk en stor mulighet noen minutter før pause. Heldigvis var Konaté på pletten foran eget mål. 

Klopp vet like godt som oss at man ikke kan holde på slik når Manchester City kommer på besøk til Anfield på søndag, eller mot noe lag i Premier League. Første omgang minnet tidvis om det vi har sett denne sesongen - et ikke-sammenhengende press og lite samhandling i både oppbyggende spill og foran mål. 

7-1 mot Rangers gir oss ikke grunnlag til å friskmelde laget, og vi må forberede oss på at det kommer flere regnværsdager i løpet av denne sesongen. Både skadesituasjonen og prestasjonene så langt tilsier det. 

Men - den tid, den sorg. I kveld gleder vi oss over noe annet: det er fremdeles høy klasse over Liverpool når det går på skinner. La oss håpe det gjør det så ofte som mulig i måneden vi har igjen før VM i Qatar. Den første av de ni utfordringene som venter i den tiden heter Erling Braut Haaland.