«Uten Jota og Diaz tilgjengelig ser det ut som en tropp som har for lite mål i seg»

KOMMENTAR: I denne ukens spalte fra David Lynch, handler det om kampen mot Nottingham Forest, og valgene Liverpool gjorde på overgangsmarkedet i sommer.

Da Jürgen Klopp snakket etter Liverpools 1-0-tap mot Nottingham Forest, var han opptatt av å påpeke at prestasjonen til laget hans kom litt overraskende på ham.

Etter en travel uke, med seire mot Manchester City og West Ham som kostet mye krefter, hadde nok ikke tyskeren forventet at laget hans skulle spille den beste fotballen på lørdag. At de mistet Thiago Alcantara så sent med en øreinfeksjon, gjorde også at han følte at det ville bli en vanskelig ettermiddag på City Ground.

Og selv om Liverpool klarte å leve opp til de lave forventningene, med en svak og forglemmelig prestasjon, mente Klopp etterpå at laget hans burde ha vunnet kampen. Som han sa på pressekonferansen: «Prestasjonen kan jeg forklare, men ikke resultatet, for å være ærlig».

Han hadde så klart et poeng. Liverpool hadde skapt nok sjanser til å få med seg alle tre poengene, og kunne gjort det komfortabelt. Men at det ikke skjedde burde ikke sjokkere ham, med tanke på lagoppstillingen, der det lå hint om at det kunne skje.

For lite mål i seg

Uten Diogo Jota og Luis Diaz så det ut som et lag med for lite mål i seg, og for lite trussel fra kantene.

Det viste seg å bli akkurat slik, og Nottingham Forest kunne lett holde sin kompakte defensive formasjon gjennom de 90 minuttene, der det var lite som skjedde på kantene for å lokke dem ut. Effektiviteten til taktikken var ikke bare på grunn av skadene på Jota og Diaz, men også fordi Liverpool valgte å sette sammen stallen sin slik i sommer.

BARE NESTEN: Harvey Elliott og Fabio Carvalho har til sammen tre Premier League-scoringer på CV-en. Carvalho var nære scoring mot Forest.

BARE NESTEN: Harvey Elliott og Fabio Carvalho har til sammen tre Premier League-scoringer på CV-en. Carvalho var nære scoring mot Forest.

Gjennom det siste vinduet var det i orden for de som har ansvar for kjøp og salg i klubben å la både Takumi Minamino og Divock Origi dra videre i jakten på fast førstelagsspill, fordi de tenkte at de hadde en plan for arvtakerne i orden.

Tanken var å la Fabio Carvalho og Harvey Elliott få duoens minutter på banen, som del av utviklingen sin mot å bli faste førstelagsspillere. Og mens fordelene med dette på lang sikt er åpenbare, med tanke på det enorme talentet de to ungguttene besitter, er det likevel vanskelig å ikke tenke at dette har svekket stallen på kort sikt.

Minamino hadde vist seg som en spiller som kunne score viktige mål i tette kamper i sin siste sesong på Anfield, og var uten tvil nøkkelen til Liverpools reise til cupdobbelen med å vinne FA-cupen og ligacupen. Origi hadde i flere år levert sine avgjørende bidrag som førstevalg som backup for Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mane.

Det kan ikke være mye å si på at de begge fortjente sjansen til å dra videre og få mer spilletid andre steder i sommer, med tanke på innsatsen de har lagt ned i for den røde drakten de siste årene. Likevel, så stilte Liverpool til kamp på lørdag med to spillere på kantene som totalt har tre Premier League-mål mellom seg.

Det er et stort savn fra tidligere år med Klopps angrep, der angriperen har bidratt med mål i kamper der de røde har slitt. Kanskje vil det på sikt være verdt det, dersom Carvalho og Elliott lærer mye fra denne sesongen og får ut sitt enorme potensial med årene – men håpene for fremtiden gjør det neppe enklere å bære flere ettermiddager som på lørdag, før Jota og Diaz er tilbake.