Er Norwich-kampen Klopps beste sjanse til å rotere på laget?

De røde har et veldig hektisk kampprogram – og veldig mange skadefri spillere som trenger spilletid.

Frem til neste landslagspause om fem uker skal Liverpool spille hjemme mot Norwich og Leeds i Premier League, spille en ligacupfinale på Wembley mot Chelsea, ha hjemmekamp i FA-cupens femte runde mot Norwich igjen – så venter hjemmekamp mot et West Ham som jakter topp fire, åttendedelsfinale mot Inter og den andre åttendedelsfinalen mot Inter.

Etter det venter en tøff bortekamp mot Brighton, en mulig kvartfinale i FA-cupen, og en hjemmekamp mot Manchester United.

Potensielt ni kamper på 29 dager, for et lag som henger med i fire turneringer og ønsker å gjøre det lengst mulig. Da har vel ikke Jürgen Klopp noe annet valg enn å bruke troppen?

Bortimot skadefri tropp

Thiago Alcantara sa etter bortekampen mot Inter at det var en veldig krevende gressmatte, som krevde mye krefter. Med muligheten til å gjøre fem bytter, gjorde Klopp ett tvunget bytte i pausen, og ytterligere tre bytter etter 59 minutter.

TUNG MATTE: Thiago Alcantara fortalte om en tung gressmatte på San Siro.

TUNG MATTE: Thiago Alcantara fortalte om en tung gressmatte på San Siro.

Disse byttene ga etterlengtet energi, og gjorde at kampen etterhvert tippet i de rødes favør.

Vi venter på en skadeoppdatering fra manageren før møtet med Norwich, og til nå er det eneste vi vet at Diogo Jota helt sikkert ikke kommer til å spille den kampen. Han tråkket over, hovnet opp, og måtte forlate Milano med en beskyttelsesstøvel på ankelen. Det skal likevel ikke være mer alvorlig enn at det er håp om at han kan rekke ligacupfinalen.

Tid for noen av de nest beste?

En spiller som Curtis Jones fikk ikke være med i troppen en gang mot Inter. Joe Gomez og Divock Origi har nylig vært utelatt fra troppen.

Seniorspillere som Kostas Tsimikas, Joel Matip, Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain og Origi ble sittende på benken gjennom hele kampen mot Inter.

Det er klart det er en stor luksus for Klopp at han nå har så mange valgalternativer, men det betyr også at de må brukes og holdes i gang, og det er en utfordring.

EN MULIGHET? Kan vi komme til å se Kostas Tsimikas på lørdag?

EN MULIGHET? Kan vi komme til å se Kostas Tsimikas på lørdag?


I Premier League er det som kjent kun mulig å gjøre tre bytter – enn så lenge – og kanskje er Norwich-kampen på lørdag den beste muligheten for å gi noen spillere en sjelden sjanse.

Enklest av tre?

Liverpool har vært tilbake til å være bunnsolide på Anfield, og møter det minst målfarlige laget i ligaen.

På onsdag kommer Leeds United til Anfield. Det er et lag som spiller på en helt annen måte – og i en kamp der vi vet at det vil koste mye energi på grunn av måten Marcelo Bielsa sine lag spiller fotball på.

Ligacupfinalen på søndag er en mulighet til å vinne et trofé de røde så langt ikke har vunnet under Klopp – og er en kamp der en må forvente at det blir kjørt fullt lag – kanskje med unntak av Caoimhin Kelleher for Alisson Becker i mål – dersom Klopp mener at iren har fortjent å fortsette etter å ha vært klubbens førstekeeper i den turneringen.

Hvem kan komme inn?

Joe Gomez har kun spilt 440 minutter førstelagsfotball denne sesongen. Han har kun startet fire kamper, og kommet inn i åtte. Kanskje vi får se Gomez fra start i denne kampen, enten på høyreback der det ikke er så god dekning bak Trent Alexander-Arnold, eller som en av to midtstoppere.

Kostas Tsimikas har vist seg som en verdig vikar for Andy Robertson, og skotten hadde en travel kveld mot livlige Denzel Dumfries på onsdag Ellers blir det spennende å se om Naby Keita og Jordan Henderson, som begge kom inn mot Inter, får starte i helgen. Basert på form de siste ukene bør Fabinho og Thiago være to førstevalgene når Klopp setter opp sitt beste lag.

INN IGJEN? Oxlade-Chamberlain har spilt 34 kamper denne sesongen. 12 har kommet som innbytter.

INN IGJEN? Oxlade-Chamberlain har spilt 34 kamper denne sesongen. 12 har kommet som innbytter.

Det gikk rykter på sosiale media om at Alex Oxlade-Chamberlain hadde skadet seg på nedvarmingen (!) etter kampen mot Inter, men det var heldigvis bare tull. Han har også gjort noen gode kamper når han har fått sjansen denne sesongen, men er som regel best når det ikke går altfor lenge mellom kampene.

Det blir i alle fall interessant å se hva Klopp gjør i angrep. Mohamed Salah vil spille alt og slå alle rekorder, så han vil nok starte uansett. Nå er Jota ute, men det ligger kanskje i kortene at Luis Diaz får sin andre start her.

Vil et lag ala dette være sterkt nok til å slå Norwich?:

Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Matip, Tsimikas, Keita, Henderson, Jones, Salah, Firmino, Diaz

Liverpool har ikke råd til å snuble flere ganger i Premier League dersom det skal være håp om å holde følge med Manchester City, men er det én ligakamp der det vil være forsvarlig med mye rotasjon, så må det være denne.

Liverpool - Norwich spilles lørdag kl. 16.00, og vises på TV 2 Sport Premium.