Flere mål enn Firmino, ingen surmuling og «leverer alltid» - Klopp har fått en ny drømme-reserve

Bare tre Liverpool-spillere har scoret flere mål enn Takumi Minamino denne sesongen.

Jubelscenene etter ligacuptriumfen søndag kveld kunne ikke sammenlignes med euforien etter Premier League-tittelen i 2020, men for akkurat Takumi Minamino kunne man se at dette trofeet betydde mer. 

Da de rødkledde skulle løfte trofeet i 2020 kunne man oftest se japaneren i utkanten av feiringen, og lederne i laget var tydelig opptatt av at han skulle inkluderes. 

Minamino selv hadde nok en følelse av at dette ikke var «hans trofe» den gang. Det hadde han ingen grunn til søndag kveld. 

UTILPASS: Minamino hadde ikke hatt mange møter med lagkameratene før koronapandemien inntraff.

UTILPASS: Minamino hadde ikke hatt mange møter med lagkameratene før koronapandemien inntraff.

Cup-spesialist

For mens Divock Origis påvirkelse som super-sub har blitt svekket de siste årene, har Minamino tatt over den stafettpinnen. 

Da Liverpool møtte Norwich i ligacupens tredje runde scoret han to mål, og han fulgte opp med å score ledermålet i den neste kampen mot Preston. I kvartfinalen mot Leicester ble han avgjørende med en strålende scoring på overtid som ga straffekonkurranse og avansement. 

Selv om han ikke fikk bidra i finalen, var hans fire mål nok til å bli toppscorer i turneringen for Liverpool. Hverken spillere eller trenere var i tvil om hans viktige bidrag til trofeet. 

– Taki var en enormt stor del av reisen i ligacupen. Han spilte ikke finalen, og det var kanskje tøft for ham. Men på lang sikt, når han ser tilbake, så vant han ligacupen med Liverpool, og det er noe virkelig bra.

– Han viser hver gang at han har alt som trengs, og det er grunnen til at han er vår spiller. Han viser ekstremt gode holdninger, og når jeg gir ham muligheter leverer han varene, sa Klopp om japaneren. 

MINAMINOS TROFE: Japaneren var toppscorer i turneringen.

MINAMINOS TROFE: Japaneren var toppscorer i turneringen.

James Milner holdt heller ikke igjen lovordene, hverken om spilleren eller personligheten. 

– Han er en fin fyr. Hvilken type, og hvilken spiller! Han har vært tålmodig. Med de spillerne vi har er det sterk konkurranse over alt på banen. Men hver gang Taki kommer inn, er han klar, og han leverer varene. Han er virkelig en trivelig fyr.

– Han bare står på videre. Hver dag holder han et høyt nivå. Han er strålende på trening. Han har en god innstilling uansett hva som skjer. Du kan stole på ham. Han kommer inn og fortsetter å score mål. Viktige mål også. Jeg er henrykt over de to han scoret i denne kampen.

I FA-cupen står han med tre mål på tre kamper etter den flotte dobbelen mot Norwich onsdag kveld.

De røde var heldige med trekningen til kvartfinalen, og skal møte Nottingham Forest eller Huddersfield i neste runde. Da bør det bli en ny tur til Wembley for Klopps menn. 

Ingen surmuling

Det er aldri noen surmuling fra Minamino, hverken offentlig eller privat. 

Japanere er kjent for sin disiplin og arbeidsmoral, og 27-åringen ser ikke ut til å være noe unntak fra dette. Arbeidsjernene Klopp og Milner roset moralen hans etter ligacupfinalen. 

Når han møter motgang krummer Minamino nakken og arbeider enda hardere. Det har blitt sparsommelig med muligheter i Premier League, men han har allikevel markert seg med to mål på bare 86 minutter, riktignok i kamper som har vært avgjort allerede. 

PÅ FØRSTE TOUCH: Da han kom inn mot Arsenal scoret Minamino på første touch.

PÅ FØRSTE TOUCH: Da han kom inn mot Arsenal scoret Minamino på første touch.

Flopp? Ikke til den prislappen

Flere har snakket om at Minamino er et av Klopps få mislykkede kjøp, men det eneste det kan skyldes er i overkant høye forhåpninger. 

Japaneren ble signert for bare 7,25 millioner pund fra RB Salzburg, og var neppe tiltenkt en annen rolle enn å være en allsidig reserve. 

Nå har han bare eksepsjonelle Sadio Mane, Diogo Jota og Mo Salah foran seg på Liverpools toppscorerliste, og har allerede vært hovedpersonen bak ett trofe denne sesongen. Det ser også ut til å bli en ny tur til Wembley anført av cup-spesialisten. 

Om Minamino får muligheten på «Anfield South» gjenstår å se, men med effektivitet foran mål, hardt arbeid og stabil leveranse har «Taki» blitt Klopps nye drømme-reserve.