Kampkommentar Liverpool-Manchester United:«Poetry in Motion» på Anfield da Klopps menn ydmyket Manchester United - Liverpool, we love you!

Tre poeng var det viktigste tirsdag kveld, men Liverpool vartet like greit opp med kunstfotball og ydmyket Manchester United. Her er vår kommentar fra kampen.

Sjelden har selvsikkerheten vært større før et møte med den største rivalen Manchester United. 

På tross av nedgangstiden etter Sir Alex Fergusons avgang har de røde djevlene alltid vært vanskelige å hanskes med for flere sterke Liverpool-versjoner. Både Louis Van Gaal og Jose Mourinho tok skalper mot de røde fra Liverpool selv under mislykkede opphold i klubben. I de siste årene har de rødkledde bevist på banen at styrkeforholdet har endret seg. 

Forrige gang Liverpool tapte mot Manchester United var for over fire år siden, i mars 2018. På de fire siste oppgjørene er stillingen 3-1 i Klopps mannskaps favør. 

Selv om oppgjørene mot rivalene alltid lever sitt eget liv - og Ralf Rangnick har en uvanlig god statistikk mot Jurgen Klopp - var det nok ikke mange supportere som turte å tvile på Klopps seiersmaskin før kampen. 

Og hvorfor skulle man gjøre det egentlig? 

Vi nærmer oss mai. Solen skinner, og Liverpool er med i alle turneringer fortsatt. I to av dem er de favoritter. Det er enestående og utrolig, og mentaliteten i laget gjør det mulig å ta alt. 

LØSE SMIL: Selv gjennomprofesjonelle briter tør trekke på smilebåndet før kampene om dagen.

LØSE SMIL: Selv gjennomprofesjonelle briter tør trekke på smilebåndet før kampene om dagen.

«Phoetry in Motion»

Allerede før kampstart runget «Allez allez allez» utover Anfield.

«You'll Never Walk Alone» synges ikke lenger rettet mot fremtiden. Vi har vært gjennom vinden og stormen - nå er vi ved gullet. 

Det tok ikke lang tid før Liverpool satt tonen for kampen. Thiago fant raskt hav av rom med sine kamuflerte pasninger. Med et av sine helhjertede magedrag presset Andy Robertson motstanderne til å gi bort ballen. Midtstopperne vant nærkampene uten problemer. Allison Becker sendte Bruno Fernandes i pølseboden. Alt som normalt. 

Bare fem minutter tok det før Klopps menn var i føringen. Salah til Henderson til Mane tilbake til Salah og til slutt Diaz som satte ballen i nettmaskene - alt på ett touch. 

TIDLIG NETTSUS: Diaz scoret etter bare fem minutter.

TIDLIG NETTSUS: Diaz scoret etter bare fem minutter.

Et drøyt kvarter senere lå plutselig ball nummer to i nettet bak David de Gea. Denne gang var det Diaz til Matip til Mane, som med en fysisk umulig pasning sendte Salah gjennom. Egypteren gjorde ingen feil mot en resignert de Gea. 

«Poetry in Motion» runget passende ut fra The Kop. 

Oppvisning

Resten av omgangen fortsatte bare Klopps menn leksjonen til Manchester United i hvordan man spiller fotball. 

Thiago leverte en komplett forestilling på midtbanen med nevnte kamuflerte pasninger, perfekte vektede crossere og attpåtil ispedd noen gode taklinger. Hvis «Poetry in Motion» er en person er det Thiago Alcantara.

Virgil van Dijk kjedet seg såpass mye bak der at han prøvde seg som angrepsspiller i noen minutter. 

Hvis dette Liverpool-laget ikke er det beste vi noen gang kommer til å se skjønner jeg ingenting. For et vanvittig godt og komplett lag. The Kop bekreftet også sin kjærlighet fra tribunen.

«We love you Liverpool, we do. Oh, Liverpool we love you»

GLIS: Klopp kan ikke ha hatt mye negativt å si i pausen.

GLIS: Klopp kan ikke ha hatt mye negativt å si i pausen.

Mentale giganter

Etter en så overlegen første omgang og med et Anfield i ryggen som tilsynelatende allerede hadde innkassert seieren var frykten at de rødkledde skulle slippe seg ned og invitere Manchester United inn i kampen igjen. 

Klopps menn senket tempoet noe i andre omgang, men beholdt likevel taktpinnen i fast grep. Man satt med følelsen av at de kunne øke tempoet igjen dersom de så på det som nødvendig, samtidig som Uniteds usynkroniserte presspill var lite holdbart. 

Allikevel kom Rangnicks menn til gode muligheter etter noen taktiske grep i pausen av tyskeren, og Alisson ble nok en gang sentral med en viktig dobbeltredning på 2-0. 

Akkurat idet Liverpool så ut til å ha mistet grepet om kampen var det naturligvis den muligens største mentale giganten av alle som satte 3-0-målet. Etter en kontring fikk Mane en noe vanskelig pasning av Diaz, som han satte kontrollert i mål med venstrefoten. 

Fortsetter senegaleseren i dette tempoet bør han være blant favorittene til å ta gullballen etter sesongen. 

GULLBALLEN I SIKTE? Mane er blant verdens beste nå.

GULLBALLEN I SIKTE? Mane er blant verdens beste nå.

Hvem kan stoppe Liverpool?

Hvor i all verden skal dette ende for Klopps Liverpool?

Det eneste laget som er i nærheten av å matche toppnivået er Manchester City, men selv de ble flere nummer for små da Liverpool var på sitt beste på lørdag. Manchester United hadde alt å vinne tirsdag kveld, men var i realiteten aldri i nærheten. 

Forspranget til Manchester City og det snille resterende kampprogrammet gjør dem til favoritter i Premier League, men i cupene er det umulig å komme unna at Liverpool er favoritter i den formen de er nå. 

«I'm so glad, that Jurgen is a red... I'm in love with him, and I feel fine!»