David Lynch i sin nyeste spalte for Liverpool.no:«Tre grunner til at det har gått som det har gått de første ukene av sesongen»

David Lynch peker på tre ting som har gått galt i Liverpool så langt denne måneden.

At humøret kunne vært så annerledes i Liverpool i dag, oppsummerer hvordan sport på elitenivå er. Stemninge ville vært så annerledes dersom det hadde gått annerledes mot Manchester United i går kveld.

Seier på Old Trafford ville raskt snudd skuffelsen fra uavgjortresultatene mot Fulham og Crystal Palace, og gjort at en la det bak seg – og samtidig sendt Liverpool rett tilbake i tittelkampen etter Manchester Citys uavgjortresultat mot Newcastle.

Nå er de heller i fullt krisemodus, plassert i nærheten bunnlagene på tabellen etter å kun ha tatt to poeng fra sine tre første kamper. Det er litt av et fall for et lag som var to kamper unna en kvadrupel forrige sesong.

Så, hvilke faktorer er det som har ført til Liverpools svake start på den nye sesongen? Her er en rask gjennomgang av problemene de har støtt på så langt.

Psykisk og fysisk bakrus

Ingen engelske lag har noen gang kommet så langt i jakten på fire titler, som det Liverpool gjorde med sine 63 kamper forrige sesong.

Det er ingen lag som har måttet forholde seg til den mentale og fysiske nedturen som kommer, etter at de to største troféene ryker med minst mulig margin på slutten.

UTSLITT? David Lynch tror forrige sesong kan ha kostet mer enn vi først tenkte.

UTSLITT? David Lynch tror forrige sesong kan ha kostet mer enn vi først tenkte.

Selv for spillere på høyeste nivå, er det ikke lett å omstille seg til en ny sesonglang kamp om det samme – og spesielt med et VM som kommer i tillegg for mange av dem.

Det er åpenbart at spillerne er fysisk slitne etter de uvante kravene som ble stilt til Jürgen Klopps tropp forrige sesong.

En forkortet pre-season

Selvfølgelig ville det vært lettere å overvinne den fysiske trettheten dersom spillerne hadde klart å ha en full pre-season.

I stedet fikk de en sen avslutning på forrige sesong, og en tidlig start på denne sesongen, som gjorde at Klopp ikke fikk gjort alle forberedelsene han skulle ønske.

Selv forsøk på å rette opp dette med å sette opp en ekstra treningskamp mot Strasbourg ble ødelagt av skader. Det gjorde at de måtte avlyse en planlagt kamp mot Aston Villa bak lukkede dører.

For en mann som ser på sommeren som en avgjørende periode for å legge grunnlaget for det som kommer, har manageren neppe vært spesielt fornøyd med det som skjedde.

Skadekrisen

Manageren har uten tvil blitt frustrert over det store antallet førstelagsspillere som for øyeblikket er på skadelisten.

Dersom du trenger ytterligere bevis på angsten med Liverpools fysiske problemer i starten av sesongen, så trenger du ikke å se lenger enn til avskjeden til klubblegen Jim Moxon i august. Kilder nær klubben har antydet at det var uenigheter innad i den medisinske avdelingen som gjorde at han forlot klubben like før starten på den nye sesongen.

I mellomtiden viser det at Sarah Lindsay og Bevin McCartan for øyeblikket deler ansvaret for Moxons gamle rolle at dette ikke var planen.

Uansett hvem som gjør hva når det kommer til spillernes helse på Kirkby, er det svært viktig at klubben klarer å finne en måte til å komme over den pågående skadekrisen så snart som mulig.

UTE: Jim Moxon forlot Liverpool FC i sommer.

UTE: Jim Moxon forlot Liverpool FC i sommer.