Det er mange grunner til å være positiv!

David Lynch om hvorfor uavgjort på Goodison Park ikke er noe å grave seg ned for - og hvorfor det er all grunn til å være optimist.

Hvis du trenger en grei oppsummering på hvor vanskelig en tur til Goodison Park kan være for Liverpool, trenger du ikke se lenger enn hva Everton-legenden Peter Reid gjorde før avspark på lørdag. Da han var på vei inn i kommentatorboksen underholdt han journalistene som allerede var til stede ved å rope «COME ON YOU BLUES!» ut over et tomt stadion.

Denne entusiasmen var nok delvis for å bringe frem litt latter, men det viser også at et Merseyside-derby på bortebane er vanskelig. 

Selv om de ikke har hatt like mye suksess som Liverpool gjennom årene, er Everton-supporterne nøyaktig like stolt over sitt fotballag som naboene, og de er like kapable til å skape en atmosfære som kan påvirke resultatet. 

Det er derfor Liverpool, til tross for å ha hatt det beste laget hver eneste gang, har blitt holdt til uavgjort i fire av de siste fem turene over Stanley Park. 

Spillemessig løft

Kanskje det er gjennom dette lyset vi burde se på helgens målløse kamp på Goodison Park, i stedet for som del av en rekke som har gitt poengtap i fire av de seks første Premier League-kampene. 

Det er lett å tenke at den svake poengfangsten betyr at standarden har falt fra de latterlige høyder som er satt de siste årene, og at tittelkampen skal bli vanskelig. 

TILBAKE: Darwin Nunez kan gi Liverpool et løft.

TILBAKE: Darwin Nunez kan gi Liverpool et løft.

Men denne kampen mot Everton bød på mye positivt, og resultatet fortjener å bli sett på som et enkeltresultat - og kanskje starten på en bedre periode. 

Først og fremst er det merkelig at mange av de som har kommet med krass kritikk av Liverpools prestasjoner er de samme folkene som erkjenner at Jordan Pickford var banens klart beste spiller. Hvis motstanderens keeper spiller så bra og du treffer stolpen ved tre forskjellige anledninger, betyr det nok at du har gjort noe riktig. 

I det minste er det mer enn det de røde gjorde i kampene mot Fulham og Crystal Palace, og ikke minst det forsmedelige tapet mot Manchester United.

Mange grunner til å være positiv

Og det er flere grunner til å tro at pilene peker oppover i tiden fremover. 

Darwin Nunez fikk endelig sin «andre debut» - et viktig øyeblikk i Liverpools søken etter å komme seg videre etter Sadio Mané, mens Diogo Jotas comeback fra skade var vel så viktig.  

At Thiago Alcantara er tilbake i full trening i dag er en annen god nyhet som trolig vil føre til at mer stabile prestasjoner og resultater er i vente. 

Disse gode nyhetene kommer når Liverpool faktisk bare befinner seg seks poeng bak tabelltoppen i Premier League og fem bak rivalene Manchester City, til tross for en fryktelig start.

Utfordringen blir selvsagt å utnytte dette i de neste kampene, og det begynner nå i en uke der Napoli og Wolves må slås. Seier i begge de kampene vil gi oss en følelse av at vinden snur i Liverpools retning, og at vi kan se en uavgjort mot Everton i et nytt lys.